Густу та ароматну солянку легко можна приготувати навіть тоді, коли під рукою не виявилося м'яса – упаковки сосисок буде цілком достатньо. Розповідаємо 12 простих рецептів, бери їх собі на замітку!
Зміст
1. Солянка з сосисками та солоними огірками
Дуже ароматна та з насиченим яскравим смаком.
Тобі знадобиться: 4 сосиски, 2 картоплини, 2 моркви, 1 цибулина, 2 ст.л. томатної пасти, 2 солоних огірків, 1 жменю оливок, спеції.
Приготування: Закип'ятіть воду і додай туди нарізану картоплю. Наріж сосиски кружальцями, злегка їх обсмаж і додай до картопля. Окремо обсмажте 7-10 хвилин подрібнену цибулю і терту моркву.
Додай томатну пасту та протушкуй ще 7-10 хвилин. Наріж кружальцями оливки та огірки, відправь із засмажкою до картоплі та вари солянку 20 хвилин на слабкому вогні. Приправ за смаком.
2. Солянка з сосисками, мисливськими ковбасками та томатним соком
Для цього рецепту рекомендуємо змішати кілька різних видів сосисок.
Тобі знадобиться: 200 г сосисок, 200 г мисливських ковбасок, 4 картоплини, 1 цибулина, 200 мл томатного соку, 2 солоні огірки, 1,5 ст.л. томатної пасти, 1 жменю маслин, 3 часточки лимона, спеції та зелень.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізану картоплю і вари майже до готовності. Наріж всі сосиски та ковбаски, обсмаж до рум'яності і додай їх до картопля. У тій же сковороді обсмаж до золотистості подрібнену цибулю, додай дрібно нарізані огірки, смажу ще 1 хвилину і додай томатну пасту. Жар ще 2-3 хвилини, влий томатний сік і доведи до кипіння.
Відправте цю заправку в каструлю, приправте солянку і вари ще 5 хвилин. Додай тонко нарізані маслини, лимон та зелень. Зніміть з вогню і дай солянці ще 20 хвилин настоятися під кришкою.
3. Солянка з куркою та сосисками
Рекомендуємо доповнити готову солянку сметаною та рубаним кропом.
Зараз читають:12 рецептів желе з абрикосів, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 2 л води, 350 г курки, 80 г копченостей, 3 сосиски, 80 г маслин, 1 цибулина, 3 солоні огірки, 1 гострий перець, 2 ст.л. томатної пасти, спеції.
Залий курку водою, відвари до готовності, проціди бульйон і наріж м'ясо. Подрібни цибулю, обсмаж її до золотистості і додай дрібно нарізані огірки. Жарь ще 3 хвилини і додай томатну пасту з подрібненим гострим перцем.
Влий пару ложок бульйону та туші засмажку близько 7 хвилин. Закип'ятіть бульйон і відправте в нього нарізані копченості, сосиски, курку та засмажку. Приправ солянку за смаком, вари її 15-20 хвилин на слабкому вогні і в кінці додай маслини без кісточок.
4. Солянка з сосисками та капустою
При подачі можна посипати її рубаною зеленою цибулею – вона тут дуже доречна.
Тобі знадобиться: 800 г капусти, 200 г цибулі, 150 г моркви, 450 г сосисок, 100 г томатного соусу, спеції.
Приготування: Подрібніть цибулю з морквою і обсмаж їх пару хвилин прямо в каструлі. Додай нарізані сосиски та смажу ще 5 хвилин. Додай томатний соус, нашатковану капусту і трохи води, і тушкуй всі 10-15 хвилин. Потім часткою води до потрібної консистенції, приправ солянку і готуй її ще близько 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
5. Солянка з сосисками та огірковим розсолом
Легко, швидко та дуже смачно. А що ще треба?
Тобі знадобиться: 200 г сосисок, 200 г шинки або копченості, 4 картоплини, 1 цибулина, 200 мл огіркового розсолу, 2 солоних огірків, 2 ст.л. томатної пасти, 1 жменю оливок, спеції.
Приготування: Наріж сосиски та шинку, і обсмаж їх до рум'яності. Закип'ятіть воду, додай нарізану картоплю і відваріть до напівготовності. Додай м'ясні продукти.
Окремо обсмажте цибулю до золотистості, додай нарізані солоні огірки, перемішай і додай томатну пасту. Жар ще 3 хвилини, влий розсіл і протушкуй заправку ще 5 хвилин. Відправ заправку в суп, додай спеції та нарізані оливки, і вари солянку ще 10-15 хвилин на слабкому вогні.
6. Солянка зі свининою та сосисками
Чим більше різного м'яса в солянці – тим вона буде наваристіше і ситніше.
Тобі знадобиться: 400 г свинини на кістки, 200 г копченостей, 200 г сосисок, 100 г ковбаси, 2 картоплини, 2 солоні огірки, 1 цибулина, 4 ст.л. томатної пасти, 2 жмені оливок, спеції, лимон.
Зараз читають:20 відмінних рецептів пуншу в домашніх умовах
Залий свинину водою, відвари її до готовності, проціди бульйон і наріж м'ясо з рештою м'ясних продуктів. Закип'яти бульйон і виклади нарізану картоплю. Обсмажити цибулю до золотистості.
Коли картопля майже звариться, тоді відправь в солянку всі інгредієнти, що залишилися, включаючи нарізані оливки, спеції і пару скибочок лимона. Проварити всі разом близько 10-15 хвилин і зніми з вогню.
7. Капустяна солянка з сосисками на сковороді
Трохи інший вид солянки, але теж однозначно вартий уваги.
Тобі знадобиться: 400 г капусти, 3 сосиски, 1 морква, 1 цибулина, 1,5 ст. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 150 мл води, 1 лавровий лист, 40 мл рослинної олії, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж сосиски в маслі 2-3 хвилини, додай подрібнену цибулю і смажу ще 5 хвилин. Всип терту моркву, смажу ще 5 хвилин і додай нашатковану капусту. Після чого додай спеції, лавровий лист, подрібнений часник та розведену у воді томатну пасту. Перемішай все разом і тушкуй солянку 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
8. Солянка з сосисками та каперсами
Прекрасне рішення – додати в солянку не лише маслини.
Тобі знадобиться: 250 г сосисок, 250 г копченостей, 2,5 л води або бульйону, 4 солоних огірка, 1 склянка огіркового розсолу або томатного соку, 1 цибулина, 100 г маслин, 40 г каперсів, 50 г томатної пасти,
Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю до прозорості, додай томатну пасту і готуй ще 3 хвилини. Додай нарізані соломкою солоні огірки та розсіл, і туші 5 хвилин.
Закип'яти воду або бульйон, відправ туди нарізані сосиски та копченості, і вари 10 хвилин. Додай засмажку, нарізані маслини, каперси та спеції, та вари ще 10 хвилин. Дай солянці трохи настоятись під кришкою.
9. Солянка з квашеної капусти з сосисками та картоплею
Доливай воду, залежно від того, яку густину хочеш отримати солянку.
Тобі знадобиться: 500 г квашеної капусти, 6 сосисок, 1 склянка томатного соку, 2-3 картоплини, 1 цибулина, 2 солоні огірки, спеції.
Приготування: Відіжміть квашену капусту, подрібни цибулю і огірки, наріж картоплю кубиком, а сосиски – кружальцями. Обсмажити цибулю з капустою прямо в каструлі близько 5 хвилин. Додай картоплю, огірки та сосиски, та туши ще 10 хвилин. Влий томатний сік і воду до потрібної консистенції солянки, приправ та готуй ще 25 хвилин на слабкому вогні.
Зараз читають:20 ПП салатів на вечерю, які варто приготувати
10. Студентська солянка з сосисками та рисом
Обов'язково дай готовій солянці спочатку трохи настоятися.
Тобі знадобиться: 300 г сосисок, 200 г копченої ковбаси, 200 г вареної ковбаси, 100 г томатної пасти, 1-2 жмені рису, 1 морква, 1 цибулина, 3-4 маринованих огірка, 1 жменя оливок, спеції.
Приготування: Закип'ятіть воду або бульйон, додай нарізану ковбасу з сосисками і вари 5-7 хвилин. Обсмаж до м'якості подрібнену цибулю та моркву, додай томатну пасту та нарізані соломкою огірки, та жар ще 7 хвилин. Відправ рис до сосисок, проварити 5 хвилин і додай засмаження, спеції та оливки. Проварити всі разом ще 15-20 хвилин на слабкому вогні.
11. Солянка з сосисками у горщиках
Звари бульйон заздалегідь – і приготування солянки вимагатиме мінімум зусиль.
Тобі знадобиться: 1,5-2 л бульйону, 150 г сосисок, 150 г шинки, 1 склянка маринованих грибів, 1 цибулина, 2 солоних огірків, 2 ст.л. томатної пасти, 2 помідори, 1-2 жмені маслин, 2 ст.л. каперсів, 1/4 лимона, спеції.
Приготування: Наріж шинку і сосиски, і злегка обсмаж їх. Окремо обсмаж до золотистості подрібнену цибулю, додай томатну пасту та протушкуй 2 хвилини. Наріж солоні огірки, обсмаж їх окремо 2-3 хвилини, влий до них пару ложок бульйону і ще 10 хвилин протушкуй.
Розклади все це по горщиках, додай мариновані гриби, приправ і залий бульйоном. Відправ солянку в духовку на 1 годину при 180 градусах. При подачі додай маслини, каперси, часточки помідорів та лимона.
12. Солянка з капустою та сосисками у мультиварці
Виходить навіть зручніше, ніж готувати її в каструлі чи сотейнику.
Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 300 г сосисок, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. томатної пасти, 3 ст. олії, спеції.
Приготування: Тонко нашаткуй цибулю і моркву, наріж сосиски кружальцями. Влий у мультиварку олію та включи режим «Спека» на 10 хвилин. Обсмажте там цибулю з морквою, помішуючи, близько 5 хвилин. Додай сосиски та смажу до кінця програми.
Додай нашатковану капусту, томатну пасту та спеції, та увімкни режим «Спека» ще на 15 хвилин. Продовжуйте готувати солянку з відкритою кришкою, помішуючи. Влий воду до консистенції і включи на 20 хвилин режим «Гасіння».
Джерело: dietcenter.com.ua