20 пирогів зі сливами, які зможе приготувати кожен

Влітку обов'язково спеки смачний пиріг зі сливами! У цій добірці ми зібрали 20 найцікавіших рецептів – для більшості з них потрібні звичайні інгредієнти, які практично завжди є в холодильнику.

Зміст

  • 1. Пиріг зі сливами на сметані
  • 2. Пиріг зі сливами на кефірі
  • 3. Пиріг зі сливами на яйцях та молоці
  • 4. Сирний пиріг зі сливами
  • 5. Пиріг на сметані з карамелізованими сливами
  • 6. Сливовий пиріг з лимонною цедрою
  • 7. Сливовий пиріг-перевертень
  • 8. Медовий пиріг зі сливами
  • 9. Сливовий пиріг на кисляку
  • 10. Пиріг зі сливами на сухих дріжджах
  • 11. Пиріг зі сливами на майонезі
  • 12. Пиріг зі сливами на пиві
  • 13. Імбирний пиріг зі сливами
  • 14. Тертий пиріг зі сливами
  • 15. Пісочний пиріг зі сливами
  • 16. Пиріг зі сливами на олії
  • 17. Сливовий пиріг з начинкою з маскарпоне та йогурту
  • 18. Сливовий пиріг на мінеральній воді
  • 19. Дріжджовий пиріг зі сливами та малиною
  • 20. Повітряний пиріг зі сливами на яйцях та вершках
  • 1. Пиріг зі сливами на сметані

    Готовність пирога перевіряй дерев'яною шпажкою.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 3 яйця, 3 ст. сметани, 0,5 ч. л. соди, 100 г цукру, 200 г слив.

    Яйця збий з цукром. Додай сметану, змішану із содою. Всип просіяне борошно і перемішай тісто до однорідності. Зливи розріж навпіл і очисти від кісточок. Половину подрібни і всип у тісто, а інші – наріж часточками і відклади убік. Застели форму пекарським папером, виклади тісто, а зверху розмісти шматочки сливи. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.

    2. Пиріг зі сливами на кефірі

    Змішуй кефір з содою в глибокому посуді, так як маса буде сильно пінитися.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 3 яйця, 200 мл кефіру, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. соди, 150 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 200 г слив.

    Змішай кефір з содою, додай злегка збиті яйця, розтоплене масло, цукор, ванілін і борошно, що просіює. Вилий тісто у підготовлену форму. Зливи наріж навпіл, очисти від кісточок і виклади зверху на тісто. Постав пиріг на 35-40 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

    3. Пиріг зі сливами на яйцях та молоці

    Чудовий пиріг, який захочеться приготувати ще неодноразово.

    Тобі знадобиться: 280 г борошна, 3 яйця, 150 мл молока, 150 г цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 1 крапля ванільної есенції, 200 г слив.

    Яйця збий з цукром і сіллю до пишності. Додай молоко, ванільну есенцію, борошно, що просіює, і перемішай тісто до однорідності. Всип подрібнені сливи і ще раз добре перемішай. Виклади в змащену форму і постав пиріг на 40 хвилин|мінути| в духовку, розігріту до 180 градусів.

    4. Сирний пиріг зі сливами

    Пиріг вийде ще ніжніше, якщо сир подрібнити у блендері чи протерти через сито.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 100 г борошна, 2 яйця, 40 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, ванілін на кінчику ножа, 150 г слив.

    Змішай сир, розтоплену олію, цукор, ванілін і злегка збиті яйця. Всип просіяне борошно, змішане з розпушувачем, добре перемішай і вили тісто в застелену форму. Сливи розріж, очисти від кісточок, подрібни і виклади зверху на тісто красивим візерунком. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    5. Пиріг на сметані з карамелізованими сливами

    Ти здивуєшся, наскільки все просто!

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 200 г муки|борошна|, 2 яйця, 100 г сметани, 0,5 ч.л. соди, 0,5 ч. л. розпушувача, півсклянки цукру, 1 крапля ванільної есенції.
    Для карамелізації слив: 200 г слив, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. цукровий пісок.

    Зараз читають:20 легких рецептів наливки з абрикосів

    Приготування: Зливи розріж навпіл, очисти від кісточок і наріж. Масло розтопи на сковороді, додай цукор, шматочки слив і томи всі 5-7 хвилин, акуратно помішуючи.

    Яйця збий із цукром та ванільною есенцією до пишності. Додай сметану, соду та перемішай до однорідності. Всип борошно, змішане з розпушувачем, і ще раз добре перемішай. Вилий тісто в підготовлену форму, а зверху красиво виклади карамелізовані сливи. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    6. Сливовий пиріг з лимонною цедрою

    Апетитна випічка із свіжим цитрусовим ароматом.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 3 яйця, 150 мл кефіру, 2 ст. сметани, 1 ч. л. соди, 150 г цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 1 ч. л. лимонної цедри, 200 г слив.

    Приготування: Кефір змішай зі сметаною та содою. Додай злегка збиті яйця, цукор, сіль, лимонну цедру та просіяне борошно. Перемішай тісто до однорідності і вили в підготовлену форму. Зливи розріж на половинки, очисти від кісточок і виклади на поверхню тіста. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    7. Сливовий пиріг-перевертень

    Виймай пиріг із форми лише після того, як він повністю охолоне.

    Тобі знадобиться: 280 г борошна, 2 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. меленої кориці, 150 г цукру, 200 г злив.

    Яйця злегка збий з цукром. Додай розтоплену олію, корицю та борошно, змішану з розпушувачем. Зливи наріж, очисти від кісточок і виклади на дно застеленої форми. Залий все тістом і випікай пиріг 40-45 хвилин при 180 градусах.

    8. Медовий пиріг зі сливами

    Тісто має вийти текучим, як рідка сметана.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 2 яйця, 100 г сметани, 50 г вершкового масла|мастила|, 150 г меду, 1 ч.л. розпушувача, 200 г слив.

    Приготування: Змішай злегка збиті яйця, сметану, розтоплену олію та мед. Всип борошно, змішане з розпушувачем, добре перемішай і вили тісто в застелену форму. Зливи наріж, очисти від кісточок і виклади зверху. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    9. Сливовий пиріг на кисляку

    Приготуй цей смачний пиріг до чаю або з нагоди гостей.

    Тобі знадобиться: 240 г борошна, 1 склянка кислого молока, 2 ст.л. олії, 150 г цукру, 1 ч.л. соди, 1 крапля ванільної есенції, 250 г слив.

    Приготування: Змішай теплу кисле молоко і соду. Додай ванільну есенцію, олію, цукор, просіяне борошно і перемішай до однорідності. Зливи розріж і очисти від кісточок. Половину подрібни у блендері і змішай із тестом. Застели форму пергаментним папером, виклади тісто і зверху додай сливи, що залишилися. Випікай 40-45 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    10. Пиріг зі сливами на сухих дріжджах

    З дріжджовим тестом треба працювати без поспіху.

    Тобі знадобиться: 220 г муки|борошна|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 яйце, 180 мл молока, 30 г масла, 120 г цукру, сіль на кінчику ножа, 5 середніх слив.

    Приготування: Дріжджі розпусти в теплому молоці, всип цукор, перемішай і залиш на 15 хвилин. Проси борошно, додай злегка збите яйце, розтоплене масло, сіль та заготівлю з дріжджами. Перемішайте тісто до однорідності, накрийте його харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин. Застели форму пергаментним папером, вилий рідке тісто та розрівняй. Зливи розріж навпіл, очисти від кісточок і виклади зверху. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.

    Зараз читають:10 простих рецептів соку з|із| червоної смородини на зиму

    11. Пиріг зі сливами на майонезі

    Виходить так само смачно, як і на сметані!

    Тобі знадобиться: 220 г борошна, 2 яйця, 3 ст. майонезу, 1 ч.л. лимонного соку, 100 г цукру, 0,5 ч.л. соди, ванілін на кінчику ножа, 4-5 середніх слив.

    Яйця злегка збий з майонезом. Додай сік лимона, цукор, ванілін та соду. Всип просіяне борошно і перемішай ще раз. Виклади тісто у застелену форму. Зливи розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і розклади на поверхні тіста. Випікай усі 40 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    12. Пиріг зі сливами на пиві

    Ванілін допоможе замаскувати легкий пивний аромат.

    Тобі знадобиться: 300 г муки|борошна|, 200 мл світлого пива, 1 яйце, 1 ч.л. соди, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 склянка цукру, 1 крапля ванільної есенції, сіль на кінчику ножа, 150 г слив.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, соду, цукор і сіль. Додай розтоплену олію, злегка збите яйце, пиво та ванільну есенцію. Зливи розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і змішай із тестом. Застели форму пекарським папером, виклади тісто та розрівняй. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    13. Імбирний пиріг зі сливами

    Ароматний та смачний десерт для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 1 яйце, 100 мл молока, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. меленого імбиру, 1/2 склянки цукру, 1 крапля ванільної есенції, 200 г слив.

    Яйце злегка збийте з цукром . Додай есенцію, молоко, розтоплену олію та борошно, змішане з імбиром. Застели форму пекарським папером, виклади нарізані сливи та зали їх тестом. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    14. Тертий пиріг зі сливами

    Розпушувач можна замінити содою та лимонною кислотою, змішаними в рівних пропорціях.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 240 г борошна, 150 г маргарину, 50 г сметани, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 200 г слив, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ст.л. цукру.

    Холодний маргарин порубай ножем, всип цукор , сіль і борошно, змішану з розпушувачем. Розітріть масу до стану крихти, збери гіркою і зроби поглиблення. Додай трохи збите яйце, сметану та заміси тісто. Розділи його на дві частини, загорни в харчову плівку і помісти в морозилку. Сливи розріж, очисти від кісточок, подрібни в блендері і змішай із цукром та крохмалем.

    Дістань перший шматочок тіста, розкатай до потрібного розміру і виклади у застелену форму. Виклади сливову начинку та розрівняй. Другу частину тесту натрій на великій тертці і щільно розклади поверх начинки. Випікай пиріг 35-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    15. Пісочний пиріг зі сливами

    Чудово підходить навіть для святкового столу!

    Тобі знадобиться: 280 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 80 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 200 г слив.

    М'яку олію розітри з цукром до біла. Додай трохи збиті яйця і перемішай до однорідності. Всип просіяне борошно, змішане з содою, і замісити м'яке тісто. Загорни його в харчову плівку і постав у холодильник на півгодини. Зливи розріж, очисти від кісточок і наріж довгими часточками.

    Розкатай тісто коржем, виклади у підготовлену форму та проткни вилкою у кількох місцях. Застели пекарським папером, засип сухою квасолею і випікай 15 хвилин при 200 градусах. Видали папір з квасолею, красиво виклади шматочки сливи і випікай пиріг ще 20-25 хвилин при 180 градусах.

    16. Пиріг зі сливами на олії

    Пропорції ідеально підходять для форми діаметром 26 см.

    Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати

    Тобі знадобиться: 240 г борошна, 2 яйця, 150 г цукру, 1 ч.л. лимонної цедри, 50 мл олії, 1 ч.л. розпушувача, ванілін на кінчику ножа, 50 мл теплої води, 200 г слив.

    Яйця збий з лимонною цедрою, цукром і ваніліном. Додай олію, воду та борошно, змішану з розпушувачем. Перемішайте тісто до однорідності і викладіть в підготовлену форму. Зливи розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і рівномірно розклади на поверхні тіста. Випікай 45 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    17. Сливовий пиріг з начинкою з маскарпоне та йогурту

    Начинку можна перемішувати вручну або за допомогою міксера.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 250 г борошна, 2 яйця, 120 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. сметани, 2 ст. цукрової пудри сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 250 г маскарпоне, 100 г натурального йогурту, 2 яйця, 2 ст. цукрової пудри, 1 ч. л. крохмалю, 150-200 г злив.

    Приготування: Холодне масло порубай ножем, змішай з борошном, сіллю та цукровою пудрою. Розітри до стану крихти, додай сметану, збиті яйця і заміси тісто. Накрий його харчовою плівкою та постав у холодильник на півгодини. Маскарпоне, йогурт, яйця, цукрову пудру та крохмаль змішай до однорідності.

    Тісто розкочу коржом до потрібного розміру, виклади в застелену форму і кілька разів проткни виделкою. Застели пекарським папером, засип сухою квасолею і випікай 15 хвилин при 200 градусах. Видали папір з квасолею, залий підготовленою начинкою і додай нарізані сливи. Випікай пиріг ще 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    18. Сливовий пиріг на мінеральній воді

    Найзручніше готувати пиріг у роз'ємній формі.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 2 яйця, 200 мл мінеральної води, 1 ч.л. розпушувача, 100 г цукру, 80 мл олії, ванілін на кінчику ножа, 150 г злив.

    Приготування: Змішай просіяне борошно, розпушувач, цукор та ванілін. Збери гіркою і зроби поглиблення, влий туди воду, злегка збиті яйця та олію. Перемішати до однорідності і викласти тісто у форму, застелену пекарським папером. Зливи розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і рівномірно розклади на поверхні тіста. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    19. Дріжджовий пиріг зі сливами та малиною

    Готовий пиріг присип цукровою пудрою і прикрась листочками свіжої м'яти.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 25 г свіжих дріжджів, 1 яйце, 4 ст. олії, 100 г цукру, 200 мл теплої води, 150 г слив, 100 г малини.

    Приготування: Дріжджі розкриш в теплу воду, всип цукор, 1 ст.л. борошна та прибери отриману опару в тепле місце на 15 хвилин. Борошно просійте, додай олію, злегка збите яйце, опару і заміси м'яке тісто. Накрий його харчовою плівкою та постав у тепло на 2 години.

    Тісто обомни, розкатай товстим коржем до потрібного розміру і викладіть у застелену форму. Зверху розклади малину та нарізані сливи. Залиш заготовку на півгодини підніматись, а потім випікай пиріг 30-35 хвилин при 180 градусах.

    20. Повітряний пиріг зі сливами на яйцях та вершках

    Рекомендується готувати на вершках жирністю 15%.

    Тобі знадобиться: 240 г борошна, 2 яйця, 120 мл вершків, 1 ч.л. розпушувача, 100 г цукрової пудри, ванілін на кінчику ножа, 150 г слив.

    Яйця збий з вершками і цукровою пудрою, додай ванілін і борошно, змішану з розпушувачем. Сливи розріж, очисти від кісточок, подрібни і всип у миску з тістом. Все перемішай і вилий у форму, застелену пекарським папером. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *