Капуста білокачанна — корисний і універсальний овоч, який є незамінним інгредієнтом для супів, других страв, серед яких тушкована капуста і голубці, інформує Ukr.Media.
Всі ці страви передбачають термічну обробку капусти, але скільки часу потрібно варити овоч, щоб він не розчарував своїм смаком? Експерти дають найточнішу відповідь на це запитання, оскільки багато господинь припускаються помилки.
Наприклад, при приготуванні перших страв (борщі, супи), а також других страв (ліниві голубці, тушкована капуста) і для начинок у пироги, вареники тощо, коли термічній обробці піддається вже нашаткований овоч, його потрібно варити до готовності від 15 до 20 хвилин.
Якщо ж потім планується "перетворити овоч на суп-пюре", то час варіння краще збільшити до 20 — 25 хвилин.
Якщо йдеться про приготування класичних голубців, коли термічній обробці піддається цілий качан, то потрібно варити п'ять хвилин, потім зняти розм'якле листя, і знову варити 3 хвилини. Отже, поки не звариться все листя.
Якщо цього не робити, то верхнє листя перевариться і розповзатиметься, а ближче до качана залишиться сирим.
Так само потрібно пам'ятати, що чим молодша капуста, тим менше її потрібно варити, зрілий же овоч потребує більш тривалої термічної обробки.
Ми розповіли про звичайну білокачанну капусту, не молоду. Молода капуста вариться вдвічі швидше.
Джерело: ukr.media