Експерти назвали молоко, яке не можна додавати до кави

Якщо ви коли-небудь намагалися приготувати парне молоко для кави вдома, то знаєте, що не всі види молока однаково підходять для цього завдання. Експерти розповіли про найкращі варіанти та застерегли вас від менш вдалих, щоб ви змогли насолодитися ідеальним лате, інформує Ukr.Media.

Не найкращі варіанти:

  • Соєве молоко: використання соєвого молока в каві може призвести до його згортання, тому краще застосовувати його в холодних кавових напоях або з капучинатором. Крім того, соєве молоко може надавати каві землистий присмак, що може здатися незвичним.
  • Кокосове молоко: через низький вміст білка та високий рівень цукру й жиру, кокосове молоко складно збити в пінку. Якщо ви вирішили використовувати його для лате, обирайте упаковку, а не консервоване молоко — воно зазвичай призначене для приготування напоїв.
  • Горохове молоко: хоча горохове молоко має склад білків і жирів, схожий з коров'ячим молоком, його збивання може викликати труднощі.

Варіанти з нюансами:

  • Молоко з кеш'ю: це молоко має високий вміст жиру, що покращує смак і текстуру кави. Однак готувати його потрібно при нижчій температурі, щоб уникнути зміни смаку.
  • Мигдальне молоко: нежирне мигдальне молоко може бути складно збити на пару, і іноді воно може виявитися кислим, що призводить до відділення жирів. Проте, бариста вважають його одним з найкращих варіантів для кавових напоїв.

Найкращі варіанти:

  • Вівсяне молоко: це натуральне солодке молоко чудово поєднується з кавою і відмінно піниться завдяки вмісту водорозчинної клітковини.
  • Знежирене молоко: хоча воно може здатися менш насиченим на смак, це відмінний вибір для кавових напоїв. З нього видалено багато жиру, і пінка виходить чудова.
  • Цільне молоко: це лідер серед усіх варіантів. Цільне молоко найлегше збивати для отримання пінки. З іншими альтернативними видами молока знадобиться більше практики для досягнення бажаного результату.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете приготувати ідеальний лате і насолодитися його смаком!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *