Смачний холодець в мультиварці: як правильно приготувати

Завжди кладіть моркву і ріпчасту цибулю для того щоб бульйон наситився ще й «овочевим відтінком». Наприкінці варіння овочі потрібно буде обов'язково прибрати, інформує Ukr.Media.

Холодець в мультиварці зручно ставити на ніч. Увечері запустили програму. Вранці приготували. А до обіду вже і холодець застиг. Можна пробувати.

Інгредієнти

  • Морква 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Рулька свиняча або нога 1 шт
  • Лавровий лист за смаком
  • Часник 3-4 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка, кінза) за смаком (за бажанням додають разом з часником)
  • Чорний мелений перець на кінчику ножа або ложки

Покрокове приготування смачного холодцю в мультиварці

  • Насамперед необхідно добре промити м'ясо. Якщо є великі кістки, то розрубати їх.
  • М'ясо кладемо в чашу мультиварки. Наливаємо воду так, щоб вона повністю покривала м'ясо, а краще щоб було + 2 сантиметри води.
  • Овочі (цибуля і морква) очищаємо. Можна покласти цілі овочі в чашу мультиварки. Або нарізати довільним способом (кільцями, півкільцями).
  • Саме час додати сіль, перець і лавровий лист.
  • Часник очистити та пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
  • Закриваємо кришку мультиварки та запускаємо програму «тушіння». Час приготування дві години (можна поставити й більше — 3-4 години).
  • По завершенню процесу дістаньте м'ясо шумівкою. Остудіть його. До бульйону додайте часник і залиште на 10 хвилин настоятися.
  • Бульйон варто процідити через сито, щоб прибрати можливі дрібні кісточки та залишки часнику.
  • М'ясо відокремте від кісток. Поріжте на дрібні шматочки.
  • Розкладаємо м'ясо в контейнери та підготовлені чаші, залишаємо бульйоном. За бажанням можна додати зелень, шматочки відвареної моркви та інші овочі. Прибираємо в холодильник щонайменше на пару годин.
  • Холодець готовий. Приємного апетиту.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *