Смакові характеристики мандарина сильно залежать від його сорту. Однак під час купівлі важливо звертати увагу не тільки на нього, а й на стан плода, розповіли дієтологи, інформує Ukr.Media.
За словами фахівців, під час вибору мандарина слід спиратися на:
- сорт;
- запах;
- зовнішній вигляд плоду;
- наявність цвілі.
Сорт мандарина визначає те, яким буде його смак.
Потрібно дивитися на сорт. Турецькі кислі. Комусь подобаються марокканські — вони солодкі, більш круглі та яскраві. Є іспанські, вони теж солодші, розповіли експерти.
За словами лікарів, якісний мандарин має добре пахнути. При цьому на ньому не повинно бути цвілі. Нерідко мандарини не пліснявіють, а підсихають — такі плоди брати також не варто, підкреслили дієтологи.
Залежані мандарини втрачають свої властивості, попередили фахівці.
У свіжих мандаринів м'якоть від шкірки відстає, він легко чиститься. Якщо ви пом'яли в руках і побачили, що м'якоть уся зіщулилася, то це ознака того, що такий мандарин лежить давно. Усе одно мандарин не має бути висохлим: м'якоть може бути не соковитою. Звісно, плоди зберігають свої корисні властивості відносно довго завдяки шкірці, вона захищає їх від тепла і світла, але все-таки мандарини, які полежали, втрачають органолептичні властивості, у них зменшується вітамінний склад, підсумували фахівці.
Джерело: ukr.media