Пектин, що міститься в сливовидних помідорах, а також природні цукри роблять цей овоч чудовим інгредієнтом для незвичайного джему. Природну солодкість соковитих стиглих помідорів підкреслить коричневий цукор з легкими карамельними нотками і кориця. А такі прянощі, як зіра і пекучий червоний перець не дадуть забути про те, що помідори — це овочі. В цілому смак гострого томатного джему виходить пікантним, збалансованим гостро-солодким і цікавим. Його можна подавати до чого завгодно: до м'яса замість соусу, у складі сирної тарілки, намазувати його на крекери, готувати з ним сендвічі і бургери, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти до рецепту:
- 4 лимони (великих);
- 2,5 кг помідорів "сливка", очищених від серцевин і нарізаних на шматки по 2,5 см;
- 4 ст. світлого цукру мусковадо або світло-коричневого цукру;
- 4 ч. л. меленої зіри;
- 2 ч. л. (неповні) пластівців червоного перцю;
- 4 короткі палички кориці;
- 0,5 ч. л. меленої гвоздики;
- 8 скибочок очищеного імбиру, товщиною 0,3 см.
Приготування страви за рецептом:
Джерело: ukr.media