Приправте цей легкий тарт з пісочного тіста та начинкою зі стиглих медових персиків карамеллю, складіть в коробку для пікніка і вирушайте на прогулянку!
Інгредієнти:
пшеничне борошно — 180 г;
сіль — 1 щіпка;
вершкове масло, холодне (112 г для тіста і 50 г — для карамелі) — 162 г;
вода (холодна) — 2-4 ст. л.;
персики (для начинки) — 4 шт.;
вершки 35% (для карамелі) — 75 мл;
цукор (1 ст. л. (25 г) для тіста, 2 ст. л. (50 г) для начинки та 110 г для карамелі) — 185 гр.
Приготування:
Змішайте в мисці борошно з цукром і сіллю та додайте нарізане кубиками вершкове масло. За допомогою ножа подрібніть все разом так, щоб утворилися крихти.
Додайте холодну воду (починайте з 2 столових ложок). Тісто замішуйте швидко. Сформуйте з тіста кулю, загорніть її у харчову плівку і приберіть у холодильник на 1 годину.
Всипте цукор у пательню з товстим дном. Поставте пательню на середній вогонь. Коли цукор почне плавитися по краях, зменште вогонь до мінімуму і за допомогою дерев'яної ложки помішуйте цукор до повного розчинення, поки маса не набуде золотавого кольору.
Далі у пательню треба порціями викласти вершкове масло, постійно помішуючи. Потім повільно і дуже обережно влийте в розтоплену суміш вершки. Розмішайте карамель до однорідності та дайте їй охолонути.
Очистить персики від шкірки та наріжте скибочками.
Розігрійте духовку до 180 °С. Для формування пирога дістаньте тісто з холодильника і підготуйте деко, застеливши його папером для запікання. Присипте робочу поверхню борошном і за допомогою качалки надайте тісту прямокутної форми. Його довжина повинна бути приблизно 30-35 см, а товщина — 3-4 мм.
Перекладіть тісто на деко і розподіліть начинку, відступивши від краю тіста 2-3 см. Загорніть краї догори, як для галети, сформувавши бортики.
Злегка збийте яйце і змастіть отримані бортики, присипте цукром.
Випікайте тарт 25-30 хвилин, поки тісто не підрум'яниться. Подавайте до столу цього ж дня з карамеллю.