Дуже простий рецепт бастурми в домашніх умовах — м’ясо виходить м’яке, ароматне, а головне, натуральне

Бастурма з яловичини в домашніх умовах — відмінна м'ясна закуска на святковий стіл замість ковбаси. За цим рецептом в'ялене м'ясо виходить не пересоленим, не дуже твердим і дуже смачним, інформує Ukr.Media.

М'ясо м'яке, ароматне, а головне, що натуральне і виходить дешевше! В'ялена яловичина (бастурма) підійде не лише замість ковбаси на святковий стіл, але як і закуска до пива.

Інгредієнти

  • Яловичина — 1 кг.
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Сушений часник — 1 ч. л.
  • Коріандр — 1 ч. л.
  • Лавровий лист — 1 ч. л.
  • Перець — 1 ч. л.

Приготування

1. Подрібнити спеції.

2. М'ясо помити та просушити паперовими рушниками.

3. Змішати спеції з сіллю і добре намазати м'ясо.

4. Ємність, де буде солитися м'ясо, накрити фольгою, щоб залишилася щілина. Солити 3 дні в холодильнику. Через перші 12 годин злити всю рідину і перевернути на іншу сторону. Кожні 12 годин (вранці й ввечері) перевертати на іншу сторону. Якщо з'являється рідина, кожен раз зливати її.

5. М'ясо замотати в 4 шари чистої марлі, обмотати нитками і підвісити в провітрюваному приміщенні на 3 дні.

6. Періодично перевіряти м'ясо на дотик, воно не повинно бути занадто твердим і сухим. Залежно від температури і вологості в приміщенні процес сушіння може зайняти від 3 до 5 днів.

7. Готове м'ясо зберігати в холодильнику.

Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.

Смачного!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *