Рецепти смачних і поживних страв, які займуть гідне місце в домашньому раціоні або святковому меню.
Як приготувати гомілку індички?
Страви з гомілки індички різняться за призначенням, способом приготування і, як наслідок, підсумкового смаку, інформує Ukr.Media.
Як приготувати індичку в духовці?
Індичка, запечена в духовці цілком, може бути подана до столу з соусом і овочами, доповнено легким салатом, гарніром з рису, відвареної або запеченої картоплі. Запікати таке м'ясо можна в глибокій формі з кришкою або, як в даному випадку, в конверті з фольги, щільно запечатавши його краю.
Інгредієнти:
- філе індички – 1 шт.;
- часник – 3 зубки;
- мед – 2 ч. ложки;
- гірчиця – 2 ч. ложки;
- сіль, перець, спеції для птиці.
Приготування:
Гомілка індички в духовці в рукаві
Особливо зручно запікати індюшині гомілки в духовці, помістивши їх в рукав. Овочева подушка з цибулі і моркви додасть м'ясу додаткову соковитість і збагатить його смакові властивості. Склад маринадної суміші можна розширити, додавши рідкі пікантні компоненти, такі як соєвий соус, гірчиця, мед.
Інгредієнти:
- гомілка індички – 1 шт.;
- цибуля і морква – по 250 г;
- часник сушений базилік і сумах – по 1 ч. ложці;
- олія – 30 мл;
- сіль, перець.
Приготування:
Рецепт гомілки індички в духовці з картоплею
У виборі страв, де готуютья гомілку індички в духовці, рецепти з картоплею не випадково займають найпочесніші місця. Підсумком виконання елементарних технологій завжди будуть самодостатні і поживні кулінарні композиції, які не потребують гарніру. Додатково можна подати хіба що овочі, соління або соус.
Інгредієнти:
- гомілка індички – 1 шт.;
- картопля – 8 шт.;
- часник сушений, паприка, каррі, коріандр, італійські трави – за смаком;
- олія – 50 мл;
- сіль, перець.
Приготування:
Стейк з гомілки індички – рецепт
Стейк з гомілки індички готується з розрізаного впоперек м'яса з кісточкою по центру. Як правило для повного приготування стейка вистачить 10-15 хвилин його термічної обробки з кожної сторони. Можна підрум'янити м'ясо попередньо на сковороді гриль або на звичайній пательні з додаванням олії, а потім довести до готовності в духовці.
Інгредієнти:
- стейк з гомілки індички – 4 шт.;
- олія – 50 мл;
- сіль, перець, соус для подачі.
Приготування:
Гомілка індички в соєвому соусі в духовці
Гомілка індички в соєвому соусі, виходить особливо смачною і ароматною. Тривале запікання м'яса в формі при низьких температурах сприятиме отриманню особливо ніжної структури м'ясних волокон, соковитість яких забезпечить правильний маринад.
Інгредієнти:
- гомілка індички – 1 шт.;
- олія оливкова – 50 мл;
- гірчиця і коріандр – по 1 ч. ложці;
- соус соєвий – 50 мл;
- часник – 3 зубки;
- сіль, перець.
Приготування:
Суп з гомілки індички
При приготуванні супу важливо розуміти скільки варити гомілку індички, щоб м'ясо стало м'яким, а бульйон придбав відповідний смак і аромат. Молода птиця буде готова протягом години. Готовність м'яса визначають за відокремленою м'якоті від кісток, яку витягують і викидають, а філе нарізають і додають наприкінці варіння гарячого.
Інгредієнти:
- гомілка індички – 1 шт.;
- стручкова квасоля – 100 г;
- картопля – 5 шт.;
- макарони – 100 г;
- олія – 40 мл;
- морква і цибуля – по 1 шт.;
- помідори – 3 шт.;
- сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування:
Гомілка індички в мультиварці
Гомілка індички, тушкована в мультиварці просто тане в роті. Для отримання максимально насиченого смаку і апетитного зовнішнього вигляду промаринованное м'ясо слід попередньо обсмажити з усіх сторін при відкритій кришці, вибравши відповідний режим.
Інгредієнти:
- гомілки індички – 2-4 шт.;
- олія– 40 мл;
- часник – 4 зубки;
- цибуля, морква – 2 шт.;
- картопля – 5 шт;
- паприка – 1 ч. ложка;
- вода – 100 мл;
- сіль, перець, спеції.
Приготування:
Джерело: ukr.media