Щоб насолоджуватися якісною зерновою кавою, недостатньо просто її купити. Важливо грамотно підійти і до зберігання її зерен, інформує Ukr.Media.
Вибір ємності
Найкраще помістити кавові зерна у фольгований пакет із застібкою і клапаном. По-перше, цей варіант економічний. По-друге, такий спосіб зберігання надійний. Ну і нарешті — зберігати так зерна просто зручно.
Умови та місце зберігання
Кавові зерна ви можете зберігати за кімнатної температури, а оптимальним місцем стане кухонна шафа. Тільки стежте, щоб поруч не лежали продукти з сильним запахом. Якщо ємність непрозора, то її можна поставити на відкриту полицю, але важливо, щоб близько не знаходилося джерело тепла. Якщо кава куплена про запас, то її можна заморозити, але тільки якщо вона лежить у закритій заводській упаковці. Після розморожування зерна повторно заморожувати вже не можна — зберігати треба за кімнатної температури.
Термін зберігання
Що швидше після відкриття упаковки ви використовуєте зерна, то краще. Уже через два тижні ви можете відчути зміни в якості напою.
Джерело: ukr.media