Куплена в магазині сметана часто псується за лічені дні, оскільки фабрична упаковка не підходить для тривалого зберігання
Однак є спосіб продовжити цьому кисломолочному продукту життя. Усе дуже просто: після купівлі банки сметани позбуваємося "рідної" тари і перекладаємо її у звичайну скляну банку, інформує Ukr.Media.
Якщо ви не розраховуєте з'їсти всю банку сметани за один день, тоді відразу ж після купівлі візьміться до справи. Візьміть скляну банку відповідного обсягу з кришкою і перекладіть туди молочну масу. Після цього банку необхідно закрити кришкою. Важливо, щоб тара була ідеально чистою. Стерилізувати її може й не варто, а ось обполоснути окропом з метою профілактики можна.
І це ще не всі секрети. Банку в холодильнику слід зберігати тільки в перевернутому вигляді. Суть методу в тому, що сметана стікає до кришки. Тим самим у ємності створюється щось на кшталт вакууму. Після цього про свіжість сметани можна не турбуватися.
Перед тим, як відкрити банку, поставте її на дно і почекайте кілька хвилин, щоб вміст перетік у зворотному напрямку. Таким чином сметана не витече під час відкривання, а ваші руки залишаться чистими.
Джерело: ukr.media