Вчені з Національного інституту раку Великобританії провели великий та всебічний аналіз користі від вживання чорного чаю, інформує Ukr.Media.
Попередні дослідження користі чаю для здоров'я, що виявили помірний зв'язок між більш високим споживанням чаю та нижчим ризиком смерті, здебільшого були зосереджені на азіатському населенні, яке зазвичай п'є зелений чай. Дослідження чорного чаю у цій популяції давали змішані результати.
У новому дослідженні вчені зосередилися на британцях із їхньою любов'ю до чорного чаю. У роботі взяли участь 498 043 чоловіків та жінок віком від 40 до 69 років, які взяли участь у великому когортному дослідженні під назвою UK Biobank. За учасниками спостерігали близько 11 років. Як з'ясувалося, у людей, які випивали дві або більше чашок чорного чаю на день, ризик смерті від будь-якої причини був на 9-13% нижчим, ніж у людей, які не пили чай.
Більш високе споживання чаю також було пов'язане з низьким ризиком смерті від серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця та інсульту. Зв'язок спостерігався незалежно від кращої температури чаю, додавання молока або цукру та генетичних варіацій, що впливають на швидкість, з якою люди засвоюють кофеїн.
Чорний чай навіть за вищих рівнів споживання може бути частиною здорового харчування, пишуть дослідники.
Джерело: ukr.media