У 34-річної мешканки села Богданівка підтвердили ботулізм.
Нагадаємо, 14 липня надійшло перше за літо екстрене повідомлення про реєстрацію випадку підозри на ботулізм. Жінка їла копчену скумбрію, яку придбала у місцевому магазині.
– Зараз проводяться дослідження на виявлення типу ботулізму. Якщо буде тип Е – то це напряму пов’язано зі вживанням риби, – повідомила в.о. директора обласного центру контролю та профілактики хвороб, головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.
За її словами, стан здоров’я жінки покращився – вона отримала протиботулінічну сироватку.
Із реанімаційного відділення Знам’янської міської лікарні жінку перевили до інфекційного.
Довідково: ботулізм — це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини.
Щоб вберегтися від ботулізму уникайте споживання:
- в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби;
- м’ясних та грибних консервів;
- консервів домашнього виробництва;
- якщо не впевнені, що продукти зберігали та/або транспортували належним чином;
- якщо сумніваєтесь у якості продуктів.
Джерело: gre4ka.info