Кропивницький: для реабілітації військових в обласному госпіталі облаштували підвісну кабіну (ФОТО, ВІДЕО)

У Кропивницькому в обласному госпіталі для військових облаштували підвісний тренажер.

Витратили 150 тисяч гривень, це гроші шпиталю. Кабіну для підвісної терапії облаштували у неврологічному відділенні. Там можуть лікувати сотню пацієнтів із п’яти інших відділень госпіталю, розповіла медична сестра з лікувальної фізкультури Ірина Левіцька Суспільному.

Спочатку фіксують шию, руки, спину і ноги спеціальними кріпленнями. У такому стані пацієнт може виконувати вправи, говорить лікарка-невропатолог Ірина Сірант.

“На щастя, у нас з’явилася така клітка медичної реабілітації. Тут ми можемо виконувати як часткове, так і повне підвішання пацієнта, можемо виконувати тракцію поперекового відділу хребта, шийного. Тут можуть займатися пацієнти як з м’язовою слабкістю, тобто після інсультів, з розсіяним склерозом, діти після аварій, після спинальних або мозкових травм. Тобто ті люди, які потребують підтримки під час фізичного навантаження або навпаки – розвантаження хребта або ніг чи рук”.

Для Максима Глущенка на тренажері провели четверте заняття.

“Мені вправи треба на опорно-руховий апарат – це спина та ноги, уже немає такої напруженості в області тазу. Іду на поправку”.

Кожне заняття у кабіні підвісної терапії триває 20 хвилин.

Деталі – у відео.

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *