Посадовці ОДА та представники Держпродспоживслужби Кіровоградщини розглянули питання стану харчування дітей у закладах освіти.
В області нині інвентаризовані всі харчоблоки та визначені завдання в поліпшенні матеріально-технічної бази, закупівлі харчових продуктів та продовольчої сировини, умов приготування страв, освіти персоналу харчоблоків тощо.
У сфері безпечності харчових продуктів минулоріч здійснили 580 перевірок у закладах освіти, за результатами винесли 260 приписів про необхідність усунення порушень законодавства. Перевірили 175 постачальників харчових продуктів до навчальних закладів, з них у 47 виявили порушення.
Перерви у роботі харчоблоків, пов’язані з переведенням дітей на дистанційне навчання, можуть нести певні ризики для епідемічного стану. Про це говорили начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко та начальник відділу безпечності харчових продуктів Руслан Крайносвіт.
Сучасна матеріально-технічна база харчоблоків, доброчесність постачальників, дотримання технологічних процесів, освіта та обізнаність працівників, а також бажання впровадження нових підходів і технологій у харчуванні дітей дозволить підтримувати та зміцнювати здоров’я під час навчально-виховного процесу.
Джерело: zpu.kr.ua