Температура 39,5: кропивницька журналістка поділилася власним досвідом щеплення від COVID-19

Температура 39,5. Трясучка, наче тебе кинули в банку з льодом і почали збивати. І біль по всьому тілу, ніби всю ніч палками забивали.

Після вакцинації від коронавірусу слід очікувати всяких побічних ефектів. Зрозуміло, що в кожного організм реагує по своєму, але до цього треба бути готовим. Таку інформацію про власний досвід реакції організму на щеплення від коронавірусу оприлюднила кропивницька журналістка Марія Староста.

“У моєму випадку це виглядало так: запастатись нашатирьом, жарознижуючими і знеболюючими, наварити їсти, зробити всі важливі справи на три дні вперед, дуже багато теплого одягу, ковдр”, – написала Марія на власній сторінці у фейсбуці.

І деталізувала все, що відбувалося з її організмом поетапно:

“1. Через півгодини після вакцинації: слабкість і запаморочення. Тривало до чотирьох годин.

2. Етап ейфорії. Із пятої години почувалась піднесено, купа енергії. Та тривало це недовго. До чотирьох годин. Потім “коротке замикання”: захотілось плакати і сміятися водночас. Це був перехід до наступного етапу. Найгіршого.

3. На 11 годину після вакцинації різко почало трусити. Та так, що я думала-повипадають зуби. Температура миттєво підскочила до 39.5. Місце де робили укол почало боліти, як і все тіло. До ранку не спала. Причин кілька: 1) колотить, температуру спочатку вдалось збити до 38.7, через пару годин до 37.5. 2) на праву сторону не ляжеш, бо болить місце уколу. А на ліву теж, то зявилась ниюча біль в області серця. 3) попри температуру неймовірно хочеться їсти і пити. 4) жахливо болить голова.

4. Спала з півгодини. Встати з ліжка – немає сил. Мене, наче всю ніч лупцювали. Єдине- не було синців. Голова- розколюється.

5. Через 24 години після вакцинації знову піднімається температура до 38.3. Навіть підняти руку – складно, вже не кажучи про все тіло. Спати хочеться, але не можеш, бо все болить.

6. Через 35 годин після вакцинації я нарешті заснула, лежачи на спині. Тіло все ще болить.

7. Наступний день просто не могла встати з ліжка”.

Так на вакцину відреагував окремо взятий організм. Тим часом в ОДА повідомляють, що залишки вакцини можна використовувати для щеплення не лише військових, а і ветеранів війни.

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *