Їжа для водного балансу взимку.
Як часто ви п'єте воду восени і взимку? У холодну погоду людина рідше відчуває спрагу, проте це не означає, що тілу потрібно менше рідини. Але як не позбавити організм води і запобігти зневодненню, якщо зовсім не хочеться пити?
Щоденне вживання достатньої кількості води — це зовсім не вигадане правило прихильниками здорового способу життя. Правильна гідратація дозволяє імунній системі працювати без збоїв, вона регулює температуру тіла, зберігає здоров'я шкіри, запобігає розвитку захворювань суглобів і багато іншого. Щоб в холодну пору року, коли не хочеться пити нічого крім теплого чаю, не допустити зневоднення, можна вживати ряд овочів, які містять в собі великий обсяг води, інформує Ukr.Media.
Шпинат
Цей зелений овоч багатий на поживні речовини, серед яких калій, клітковина, фолієва кислота, вітамін Е і лютеїн, що робить його ідеальною зимовою їжею. Особливо він корисний для шкіри і волосся. Крім цього шпинат здатний забезпечити тіло водою в сезон холодів, оскільки він більше ніж на 90% складається з води.
Томат
Це один з найпопулярніших овочів у всьому світі. Томати на 90% складаються з води. Їх можна вживати в будь-якому вигляді. Крім того, овоч сприяє більш швидкому схудненню.
Болгарський перець
У жовтому і зеленому солодкому перці присутня велика кількість води, завдяки чому вживання овочу допоможе підтримувати водний баланс. Крім іншого болгарський перець багатий вітаміном C, вітаміном B6, бета-каротином, тіаміном і фолієвою кислотою.
Цвітна капуста
Ще один з найпопулярніших овочів, який допоможе уникнути зневоднення, — кольорова капуста. Одна її порція містить 50 мл води. Капусту можна додавати в салати, супи, другі страви.
Оливкова олія
Цей вид олії вважається одним з найбільш корисних для людей. Вона містить в собі вітамін Е і корисні жири. Крім того вона дозволить забезпечити організм потрібним об'ємом води. Крім іншого оливкову олію можна наносити безпосередньо на шкіру, зберігаючи її зволоженою всю зиму.
Джерело: ukr.media