Після 50 років деякі продукти просто протипоказані.
Чим старшими ми стаємо, тим важливішим для нашого здоров'я виявляється правильне харчування. Уповільнення метаболізму, труднощі з виробленням певних речовин і гормонів — все це вимагає більш усвідомленого ставлення до того, що ми їмо. І особливо важливо переходити до здорових харчових звичок після 50 років: у цей час багато жінок проходять через менопаузу, зіштовхуються з втратою естрогену, який підтримував важливі функції нашого організму (і у тому числі здоров'я серцево-судинної системи), а також "вимиванням" кальцію і втратою м'язової маси. Ось деякі продукти, які у цьому віці варто їсти якомога рідше, а найкраще — зовсім від них відмовитися, інформує Ukr.Media.
Продукти з обробленого м'яса
Ковбаси, сосиски, копчене і в'ялене м'ясо, шинка — чим менше ви будете цього їсти, тим краще. Крім того, що ці продукти офіційно визнані канцерогенами (їх вживання істотно підвищує ризик розвитку раку кишківника), у них багато натрію і трансжирів, а все це є дуже небезпечним для здоров'я серця, судин і органів травної системи.
"Злакові" батончики
На жаль, цей, на перший погляд, здоровий і навіть корисний перекус насправді виявляється зайвою порцією цукру, шоколадної глазурі і солодкого сиропу, який викликає непотрібний сплеск цукру у крові і підвищує ризик розвитку діабету.
Знежирені молочні продукти
Після 50 років ми відчайдушно потребуємо кальцію: під час менопаузи ми активно втрачаємо його, а накопичувати майже не вдається. Найпростіше отримувати кальцій з молочних продуктів — це знають усі. А ось чого багато людей не знають, так це того, що кальцій майже не засвоюється без жиру і вітаміну D, якого багато у цілісному молоці і продуктах з нього, але практично немає у знежирених. Тож вибирайте правильно!
Пакетовані соки і готові смузі
Дві склянки соку щодня — прямий шлях до кардіології. На жаль, це не жарт: регулярне вживання фруктових соків підвищує ризик розвитку хвороб серця у два рази: у соках багато фруктового цукру і немає клітковини, яка допомогла б стабілізувати рівень глюкози у крові. Що ж стосується смузі, то варто вибирати тільки ті, що ви приготували самостійно: у готові занадто часто додають підсолоджувачі або сіль і інші підсилювачі смаку, які негативно впливають на здоров'я.
Солодкі кавові напої
Лате, капучино, фрапучино та інші напої на основі кави — якими б смачними вони не були, краще триматися від них подалі. Тому що насправді це зовсім не чашечка кави, а справжня калорійна бомба. Крім того, солодкі сиропи, які у них часто додають для аромату, нерідко містять штучні підсолоджувачі, які підвищують ризик розвитку небезпечних хвороб, у тому числі діабету другого типу і деяких видів раку.
Джерело: ukr.media