Дослідники визначили корисний продукт, споживання якого сприятливо позначається на наших очах, і допомагає поліпшити зір.
Ключ до хорошого зору знайдено, введіть в свій щоденний раціон брокколі! Цей цінний овоч містить з'єднання – індол-3-карбінол, що здатний очищати клітини нашого організму від токсинів. Це відбувається завдяки активації білків арилуглеводородного рецептора, а це, в свою чергу, забезпечує хімічну детоксикацію сітківки ока, інформує Ukr.Media.
Поступово, в силу віку рецептори знижуються, паралельно знижується чіткість зору і здоров'я очей, що може призвести до погіршення зору, розвитку специфічних захворювань і навіть сліпоти.
На жаль, щоб скористатися перевагою важливого з'єднання індол-3-карбінол, необхідно з'їсти дуже велику порцію брокколі. Тому група вчених з Каліфорнії вирішила добути цілющі молекули, які будуть використовуватися для профілактики зорової функції і для здоров'я наших очей.
У ході експерименту було отримано сполуку, яка відповідає властивостям індол-3-карбінол, але має більш потужний хімічний склад.
Крім того, що броколі є незамінним овочем для здоров'я наших очей, американські вчені називають ще ряд причин, по яких варто ввести брокколі в свій раціон.
Джерело: ukr.media