На Кіровоградщині за прострочені продукти підприємця оштрафували майже на 30 тисяч гривень

Фахівці Кропивницького райуправління Держпродспоживслужби під час планової перевірки одного з ресторанів зафіксували серйозні порушення.

Заклад недотримувався вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Як повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, в ресторані використовувалася продукція, термін придатності якої закінчився.  

До того ж під час перевірки фахівці встановили, що готові страви та харчова продукція зберігаються в морозильних камерах не розмежовано – відварене м’ясо, копчена риба, морозиво, масло зберігаються разом з сирим м’ясом, свіжомороженою рибою тощо. Через відсутність контрольних термометрів у морозильних та холодильних камерах неможливо підтвердити дотримання температурних режимів зберігання продукції, що унеможливлюють розмноження мікроорганізмів та формування токсинів тощо.

«Виявлені в закладі порушення є такими, що створюють загрозу для життя та здоров’я людини, за що передбачена відповідальність відповідно до п.1 ч.1 ст.65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», – ідеться в повідомленні пресслужби відомства.

За результатами перевірки на фізичну особу-підприємця було накладено штраф у розмірі 28 338 гривень.

 

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *