Домашня консервація © depositphotos.com
Хто може відмовитися від хрусткого соленого огірочка або соковитого помідора? Мало хто. Але смачна домашня консервація не завжди корисна. tochka.net розповідає про користь і шкоду заготовок з банок.
Домашня консервація: які продукти шкідливі?
Здавалося б – чим можуть бути небезпечні овочі або фрукти, дбайливо законсервовані в теплу пору року? На жаль, домашня консервація може зіпсувати здоров’я, якщо не враховувати певні нюанси. Ми розібралися, які інгредієнти роблять з смачних заготовок небезпечні продукти і ділимо цими знаннями з тобою.
Домашня консервація © depositphotos.com
Чому не можна робити заготовки з зіпсованих продуктів?
Домашня консервація з овочів і фруктів, заражених грибком, з часом виділяють патулін – отрута, поступово руйнує печінку. Ніяка обробка не зможе вивести грибок з продуктів.
Скільки і де можна зберігати консервацію?
Хороші місця для зберігання банок з консервами – льох, комора або антресолі. Головне в цій справі – вберегти консервацію від попадання світла і сонячних променів.
Раніше ми розповідали, як приготувати вітамінний овочевий салат.
Джерело: lady.tochka.net