Для визначення типів вірусів грипу на Кіровоградщині є шістсот тест-систем

Шістсот тест-систем є в Кіровоградській області для визначення типів вірусів грипу. Про це розповіла виконувачка обов’язків директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук, інформує Суспільне.UA.

 

Надія Оперчук каже – щотижня в області реєструють майже п’ять тисяч захворювань на гострі респіраторні інфекції. На таку кількість недужих цих тест-систем достатньо до кінця березня.

Дослідження на всі типи вірусів, якими можуть хворіти жителі області проводять у вірусологічній лабораторії, що в обласному лабораторному центрі.

Надія Оперчук розповіла, які тести мають.

«Лабораторія сьогодні проводить дослідження на виявлення усіх збудників, в тому числі і на грип. Маємо тест-системи і на грип А та Б, тести на аденовірус, респіраторний аденовірус, комбіновані тест-системи. Для того, щоб виключити коронавірусну інфекцію, ми будемо проводити дослідження на усі віруси грипу, на усі види вірусів респіраторних інфекцій, потім відправляти цей матеріал у національну лабораторію, у Київ», – пояснила вона.

Обладнання, яке використовують для дослідження – єдине в області – каже Надія Оперчук. За допомогою методу дослідження вірусів, який використовують у цій лабораторії, результат отримують за чотири години.

Фото – https://glavcom.ua

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *