В Україні сезон фруктів. Здавалося б, що у їх споживанні може бути шкідливого, адже це – гарне джерело вітамінів та мінералів.
Лікар-терапевт Лада Ступакова зазначає: не можна їсти фрукти в необмежених кількостях.
Читайте також: Чим корисна та шкідлива для здоров’я ожина
Фрукти — це цукри. А цукри в надлишку призводять до порушення вуглеводного обміну, надлишку жиру під шкірою і між органами (тригліцеридів).
Зайва вага, абдомінальний жир (той, що обіймає талію, як рятувальне коло) – це ризик інсульту, інфаркту та раку – головних причин смертності у світі.
Основні принципи вживання фруктів
1. Фрукти потрібно їсти тільки з клітковиною, цільні, або перемелені в смузі. Соки – це концентрат цукрів, які з великою швидкістю надходять вам в кров.
2. Віддавайте перевагу фруктам з низькими глікемічним індексом (здатність викликати пік глюкози в крові), це до 40, інсуліновим індексом (здатність стимулювати викид інсуліну), низький до 30.
via GIPHY
3. Кількість – 10 грамів фруктози в день. Це приблизно, одне яблуко, 3–4 сливи або абрикоса.
4. Не перекушуйте фруктами з великим інсуліновим індексом це шлях в інсулінорезистентність
Лікар радить придбати глюкометром і простежити рівень глюкози після вживання фруктів, відразу стане наочно видно, що відбувається з вашим організмом.
Джерело: 24tv.ua