Дослідження показало, що в комахах міститься значно більше антиоксидантів, ніж в апельсиновому соку чи оливковій олії – продуктах, які найчастіше рекомендують вживати для обмеження вільних радикалів.
Італійські вчені-дієтологи вважають, що вживання в їжу мурах, морських коників та цвіркунів захищає від раку. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на журнал Frontiers in Nutrition.
Читайте також: Як голодування покращить вашу продуктивність
Фахівці дійшли до такого висновку, провівши серію досліджень, результати яких показали високу концентрацію антиоксидантів в організмах комах. Саме ці хімічні сполуки захищають організм від окислювального стресу та запобігають появі вільних радикалів. Як відомо, вільні радикали не лише збільшують ризик розвитку онкологічних захворювань, а й ушкоджують ДНК та оболонки клітин, викликаючи болі в суглобах, інфаркти та старіння шкіри.
Варто зазначити, що комахи, які були вегетаріанцями, мали значно вищу антиоксидантну здатність, ніж тарантули та чорні скорпіони.
Більш ніж два мільярди осіб – чверть світового населення – регулярно поїдають комах. Решті доведеться постаратися,
– заявив професор Мауро Серафіні, який очолив дослідження.
Цвіркуни в лаваші
Їстівні комахи є чудовим джерелом білка, поліненасичених жирних кислот, мінералів, вітамінів та клітковини,
– запевнив Мауро Серафіні.
Також вчений припускає, що через кілька десятиліть людство почне включати мурах та цвіркунів у свій щоденний раціон.
Тим часом у Британії вже є супермаркет, який доставляє додому продукти з комахами через додаток. Цвіркуни там продаються не лише як окремі закуски, а й для гарніру таких страв, як тако, локшина чи салати.
Джерело: 24tv.ua