Названі корисні властивості шовковиці

Ця смачна ягода особливо корисна для чоловічого здоров'я.

Названі корисні властивості шовковиці. Настав сезон шовковиці, а значить, настав час поласувати солодкими плодами з приємним характерним смаком і ароматом, передає Ukr.Media.

Плоди шовковиці – справжні маленькі корисні бомбочки, які можуть похвалитися унікальним вітамінним складом: Вітамін А, Вітамін Е, Вітамін С, Вітамін До, Групу вітамінів С.

І, крім того, кожна маленька ягідка шовковиці містить велику кількість мікро – і макроелементів, які необхідні організму для повноцінного функціонування.

Особливо багато в шовковиці калію – важливої речовини для серцево-судинної системи і гармонійного обміну речовин.

Здавна шовковицю рекомендували для лікування набряків, які так чи інакше пов'язані з патологіями серця і нирок. Завдяки своєю вираженою сечогінною і протизапальною властивостями вона є однією з найбільш корисних літніх ягід для тих, хто хворіє на серцево-судинними патологіями – задишкою і порушенням серцевого ритму.

Крім того, шовковиця корисна і чоловікам в якості профілактики простатиту. Для цих цілей шовковицю розтирають з медом і вживають суміш по 2 ч л перед сном.

А ось з боку травної системи, особливо у маленьких дітей до року, реакція може бути не завжди позитивна. Саме тому знайомство з ягідками необхідно починати тоді, коли ШКТ малюка вже готове до подібної їжі. Зазвичай з 9-10 місяців вже можна ввести в раціон малюка пару ягідок і уважно слідкувати за реакцією організму.

Важливо пам'ятати, що вплив шовковиці на ШКТ двоякий. Злегка недозрілі плоди кріплять стілець, а повністю дозрілі його розм'якшують. Отже, їх можна використовувати як ліки при запорах, так і при проносі. Але перед цим все-таки необхідно проконсультуватися з лікарем.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *