Сьогодні ми поділимося з тобою чудовими рецептами, як приготувати буряки для борщу на зиму! Так вона завжди буде під рукою, і до того ж без втрат у смаку. Можна зробити більше – баночки розлітаються непомітно!
Зміст
1. Буряк з лимонною кислотою для борщу
Досить мінімалістична заготівля – просто буряк і нічого зайвого.
Тобі знадобиться: 2 кг буряків, 2 л води, 50 г солі, 5 г лимонної кислоти.
Приготування: Відварити буряки близько 20 хвилин, щоб вони залишилися злегка сируватими всередині. Очисти і натрій буряк на тертці, а потім щільно утрамбуй їх у підготовлені банки. Звари маринад з води, солі та лимонної кислоти, залий їм буряк і простерилізуй заготовки ще 30 хвилин у киплячій воді або будь-яким іншим зручним способом. Захід на зиму.
2. Маринований буряк для борщу на зиму
Чудово зберігається у шафі або в коморі весь сезон.
Зараз читають:12 листкових салатів з копченою куркою для тих, хто любить смачно поїсти
Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 1 л води, 50 мл оцту, 40 г цукру, 40 г солі, по 3 горошини запашного перцю, 3 бутони гвоздики та 1 лавровий лист на банку.
Приготування: Відвари буряк 20-30 хвилин, очисти і натрій на тертці. Розклади буряк, запашний перець, гвоздику та лавровий лист у банки. Звари маринад з води, цукру та солі, влий оцет, перемішай і залий їм буряк. Простерилізуйте заготовки ще 10-15 хвилин і заходьте.
3. Буряк з олією для борщу
Ще один перевірений рецепт, щоб можна було вибрати варіант до душі.
Тобі знадобиться: 1,5 кг буряків, 60-80 мл олії, 3 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. лимонного соку.
Приготування: Відвари, очисти і натрій буряк. Додай решту інгредієнтів, перемішай і протушкуй все приблизно 15 хвилин. Після чого закатай борщову заправку в стерилізовані банки на зиму.
4. Буряк із часником для борщу на зиму
Ароматний часник завжди гармонійно доповнює домашній борщ.
Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 1 головка часнику, 2 л води, 100 мл оцту, 5 ст. цукру, 3 ст. солі, 3 лаврові листи, запашний перець горошком, чорний перець горошком.
Приготування: Відварити або запікати буряки, натріти їх на тертці або наріж тонкою соломкою. Розклади буряк у стерилізовані банки, перекладаючи зубчиками часнику та лавровим листом. Звари маринад з води, цукру, солі та перцю, додай оцет і залий їм буряк. Захід заготовки на зиму.
Зараз читають:Кето сніданки: 15 рецептів, які неодмінно здивують
5. Буряк з цибулею та морквою для борщу на зиму
Повноцінна готова основа для борщу, щоби не довелося робити засмажку.
Тобі знадобиться: 200 г буряка, 200 г моркви, 200 г цибулі, 2 склянки томатного соку, 2 зубчики часнику, 10 ст.л. олії, 20 мл оцту, 2 ч.л. солі, 2 ч. л. цукру, спеції.
Приготування: Подрібни всі овочі так само, як на борщ. Обсмажити цибулю в олії до м'якості, додати буряки з морквою і смажити ще кілька хвилин. Коли овочі стануть м'якими, залий їх томатним соком і всип сіль, цукор та спеції.
Туши всі разом приблизно 1 годину на слабкому вогні під кришкою і в кінці приготування – додай подрібнений часник та оцет. Туши ще 5-7 хвилин і закатай заправку у стерилізовані банки.
6. Буряк з помідорами та болгарським перцем для борщу
Додай спеції, часник чи зелень на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 3 буряки, 4 помідори, 2 моркви, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 100-120 мл рослинної олії, 3 ст.л. оцту, 1 ст. цукру, 1 ст. солі.
Подрібни всі овочі – як на борщ. Обсмаж цибулю в олії до прозорості, додай моркву та туші ще 3 хвилини. Потім додай болгарський перець, а ще через 3 хвилини – буряки. Слідом за нею – подрібнені або терті томати, сіль та цукор. Туши всі разом ще 20-30 хвилин, але за 5 хвилин до кінця готування – влий оцет, перемішай і закатай в стерилізовані банки на зиму.
Зараз читають:12 найкращих рецептів маринованої сливи на зиму
7. Буряк з капустою для борщу на зиму
Вважай, майже готовий борщ у одній баночці!
Тобі знадобиться: 1,5 кг буряків, 1 кг капусти, 500 г моркви, 500 г цибулі, 500 мл води, 500 мл олії, 1,5 ч.л. оцтової есенції, 1 ст. солі, 1 ч. л. цукру, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, нашаткуй капусту і натрій моркву з буряком. Відправте всі інгредієнти в каструлю, протушкуйте заготівлю близько 1 години на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки на зиму.
8. Буряк з яблуками для борщу на зиму
Коли всі класичні рецепти вже випробувані та хочеться чогось більшого!
Тобі знадобиться: 2,5 кг буряків, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 500 г зелених яблук, 500 г моркви, 25 г часнику, 200 мл олії, 3 ст.л. цукру, 2 ст. солі.
Приготування: Очисти овочі, натрій буряк, яблука та моркву на тертці, подрібни болгарський перець і дрібно наріж помідори. Обсмаж буряк у рослинному маслі близько 10 хвилин, додай моркву, а ще через 10 хвилин – інші інгредієнти. Протушкуй разом близько 1 години і закатай приготовлену борщову заправку в стерилізовані банки на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua