Домашня тушонка в афганському казані: 6 легких та смачних рецептів

Достатньо один раз спробувати домашню тушонку, щоб переконатися – що магазинна не йде з нею в жодне порівняння. Ніжна, корисна, з простим та зрозумілим складом! Сьогодні ми поділимося 6 відмінними рецептами, як приготувати найсмачнішу тушонку в афганському казані!

Зміст

  • 1. Тушонка з яловичини в афганському казані
  • 2. Тушонка з цибулею в афганському казані
  • 3. Тушенка зі свинини із салом в афганському казані
  • 4. Домашня тушонка з курки в афганському казані
  • 5. Тушенка зі свинини за ГОСТом в афганському казані
  • 6. Дієтична тушонка в афганському казані
  • 1. Тушонка з яловичини в афганському казані

    В афганському казані вона готується набагато швидше, ніж у каструлі.

    Тобі знадобиться: 4 кг яловичини, 45-50 г солі, 250 мл води, 2 лаврові листки, 5 горошин чорного перцю, спеції.

    Приготування: Наріж яловичину шматочками середнього розміру і змішай її з сіллю, усіма спеціями і подрібненим лавровим листям. Влий воду, ще раз перемішай і залиш м'ясо маринуватися так на 40-45 хвилин.

    Після чого відправ яловичину в афганський казан, закрий кришкою і доведи до кипіння на сильному вогні. Коли піде пара, то зменш вогонь до помірного, і готуй тушонку приблизно 2 години. Опусти пар, відкрий казан і розклади м'ясо в підготовлені банки. Простерилизуй тушонку ще раз 20-30 хвилин у духовці при 90 градусах і заходи на зиму.

    Зараз читають:15 смачних та оригінальних рецептів рисової запіканки

    2. Тушонка з цибулею в афганському казані

    Її можна приготувати з будь-якого м'яса, краще – жирнішого.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг м'яса, 1 цибулина, 1/2 головки часнику, 50 мл рослинної олії, 100 мл води, 2 лаврові листи, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж м'ясо середніми шматочками, очисти часник і подрібни цибулю. Влий трохи рослинної олії в афганський казан, виклади туди жирні шматочки м'яса, посоліть, приправ і додай лавровий лист. Потім розклади м'ясо, що залишилося, перекладаючи його цибулею і часником. Влий масло, що залишилося, знову посолили і приправ, і потім часткою воду.

    Закрий казан, нагрій на сильному вогні і зменш температуру, коли піде пара. Готуй тушонку 1,5 години і дай м'ясу охолонути в казані, не відкриваючи клапан. Тільки після цього відкрий і закатай тушонку у стерилізовані банки на зиму.

    Зараз читають:15 швидких рецептів паштету з яєць для бутербродів

    3. Тушенка зі свинини із салом в афганському казані

    Сподобається любителям жирнішої тушонки!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинини, 100 г сала, 1 склянка води, сіль, спеції.

    Наріж свинину середніми, а сало – дрібними шматочками. Шарами виклади все в афганський казан, посипаючи шари сіллю та спеціями. Але першим шаром має бути сало! Залий усю заготовку водою, закрий казан і доведи до кипіння. Готуй тушонку 2 години на слабкому вогні, а далі закатай її в стерилізовані банки.

    4. Домашня тушонка з курки в афганському казані

    Вершкове масло тут потрібно тому, що сама по собі курка досить суха.

    Тобі знадобиться: 3 кг курячого філе, 150 г вершкового масла|мастила|, 4 цибулини, 150 мл води, 3 ч.л. солі, лавровий лист, горошком перець, спеції.

    Приготування: Подрібніть цибулю і наріжте куряче філе середніми шматочками. Шарами виклади інгредієнти в афганський казан, починаючи з цибулі. Потім додай спеції, сіль, шматочки вершкового масла та залий все водою. Закрий казан, нагрій до появи пари та готуй тушонку 2 години на повільному вогні. Після чого розклади її в стерилізовані банки і закатай.

    Зараз читають:12 простих рецептів лікеру з червоної смородини

    5. Тушенка зі свинини за ГОСТом в афганському казані

    За бажання, додай інші улюблені спеції на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 2 кг свинини, 1,5 цибулини, 250 мл води, сіль, лавровий лист, перець горошком.

    Приготування: Наріж свинину середніми шматочками, а цибуля – пір'ям. Шарами виклади інгредієнти в афганський казан, а зверху – всип сіль і спеції. Залий теплою водою, закрий кришкою та нагрій казан до появи пари. Томи тушонку 2 години на слабкому вогні, після чого спусти пару, відкрий казан і розклади все в стерилізовані банки.

    6. Дієтична тушонка в афганському казані

    Ще один рецепт тушонки з курки для цінителів більш дієтичних страв!

    Тобі знадобиться: 3 кг курячого м'яса, сіль, спеції.

    Курку наріж середніми шматочками і виклади в афганський казан. Можна використовувати різні частини курки, а не лише філе. Додай сіль та спеції за смаком, влий 150-200 мл води та закрий казан. Готуй тушонку 2 години на слабкому вогні, а потім – закатай у стерилізовані банки на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *