Періодично всі купують консервований горошок, а він тим часом все дорожчає. Чому б не запасти його самостійно у розпал сезону? Тим більше, з нашою добіркою рецептів – це буде легко та просто!
Зміст
1. Консервований горошок з оцтом
За бажання, доповни заготівлю будь-якими спеціями на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 1 кг зеленого горошку, 500 мл води, 1 ч.л. оцту, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру.
Приготування: Промий і провар горошок 10 хвилин в киплячій воді. Окремо закип'ятити 500 мл води з сіллю та цукром, зніми з вогню та влий оцет. Розклади гарячий горошок у стерилізовані банки, залий його приготованим маринадом і заходь на зиму.
Зараз читають:20 рецептів з виноградом, які прикрасять будь-який стіл
2. Консервований горошок із лимонною кислотою на зиму
Дрібка лимонної кислоти допомагає зберегти красивий зелений колір.
Тобі знадобиться: 1 кг зеленого горошку, 1 л води, 2 ст. оцту, 1 ст. солі, 1 ст. цукру, 1-2 щіпки лимонної кислоти.
Приготування: Промий і залий зелений горошок окропом, доведи до кипіння і проварити 10-20 хвилин. Час варіння залежить від молодості та м'якості горошку. Окремо звари маринад з 1 літра води, солі, цукру, оцту та лимонної кислоти. Відкинь горошок на друшляк, наповни їм стерилізовані банки по плічка, залий киплячим маринадом і закатай на зиму.
3. Консервований горошок без оцту на зиму
Рекомендуємо зберігати готовий горошок у темному прохолодному місці.
Тобі знадобиться: 1 кг зеленого горошку, 1 л води, 1-2 ч. л. лимонної кислоти, сіль, цукор.
Приготування: Закип'яти розсіл із води, 2 ст.л. солі та 2 ст.л. цукру. Виклади в нього горошок, доведи до повторного кипіння та вари 10-15 хвилин, знімаючи піну.
Зараз читають:15 салатів з селери та яблуком, які порадують своїм смаком
Після чого відкинь горошок на друшляк, проціди відвар і часткою в нього ще 500 мл окропу. Додай ще 1 ч.л. солі та цукру і знову доведи до кипіння. Розклади горошок по стерилізованих банках, додай у кожну приблизно 0,5 ч.л. лимонної кислоти і залів киплячим розсолом. Захід на зиму.
4. Консервований горошок із морквою
Дуже яскрава та апетитна заготівля, яка точно знадобиться взимку.
Тобі знадобиться: 1 кг зеленого горошку, 1 кг моркви, 2 л води, 100 мл оцту, 2 ст. солі, 4 ст. цукру, 4 г лимонної кислоти, запашний перець горошком.
Приготування: Замочіть горошок на кілька годин, а потім відваріть його 2-3 хвилини в киплячій воді. Очисти і наріж моркву кружальцями або кубиком. Розклади зелений горошок, моркву та запашний перець по підготовленим банкам.
Окремо закип'яти воду з сіллю і цукром, додай оцет і лимонну кислоту, перемішай і залий заготовки маринадом, що вийшов. Простерилізуйте все ще 15-20 хвилин у каструлі з киплячою водою і заходьте на зиму.
Зараз читають:12 відмінних рецептів сирної запіканки в аерогрилі
5. Консервований горошок із огірками на зиму
Ідеальна заготівля для Олів'є – два інгредієнти одразу в одному банку.
Тобі знадобиться: 500 г огірків, 200 г зеленого горошку, 800 мл води, 1,5 ст. оцту, 1 ст. солі, 1 ст. цукру, 2-3 зубчики часнику, 3 гілочки кропу, 2 бутони гвоздики, 3 горошини запашного перцю, 1 таблетка аспірину.
Відвари горошок 3-4 хвилини в киплячій воді. Відправ часник, кріп, запашний перець і гвоздику в стерилізовану банку. Далі виклади туди огірки, зверху всип зелений горошок, залий все окропом і залиш на 10 хвилин.
Після чого злий цю воду в каструлю і додай до неї сіль та цукор. Знову доведи до кипіння, влий оцет і залий заготовку маринадом. Додай аспірин у банку та заходи горошок на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua