Коли їжа готується сама та виходить смачною – це справжнє свято. Картопля з м'ясом в афганському казані буде саме такою! Просто складаєш все в казан, закриваєш кришку – і починається чаклунство. Ділимося 8 перевіреними рецептами!
Зміст
1. Картопля з м'ясом та цибулею в афганському казані
Мінімалістичний рецепт, якщо хочеться саме картоплю, а не повноцінне рагу.
Тобі знадобиться: 1 кг яловичини чи свинини, 1 кг картоплі, 2 цибулини, 100 мл води, олія, сіль, пластівці чилі, спеції.
Приготування: Крупно наріж м'ясо з картоплею і змішай все з сіллю та спеціями. Тонко наріж цибулю і виклади її в казан з невеликою кількістю олії. Після чого додай м'ясо з картоплею та влий воду. Накрий кришкою афганський казан, доведи до кипіння на сильному вогні, а потім туші 45-50 хвилин на помірному вогні.
2. Картопля з м'ясом та овочами в афганському казані
Всі улюблені овочі гармонійно впишуться у цю страву!
Тобі знадобиться: 1 кг свинини або яловичини, 1 кг картоплі, 3 помідори, 2 болгарських перцю, 2 моркви, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж м'ясо середніми шматочками та обсмаж його в афганському казані до рум'янцю. Додай цибулю з часником, смаж ще кілька хвилин і приправ. Виклади решту нарізаних овочів, щоб зверху була картопля. Влий трохи води або бульйону, закрий казан кришкою і доведи до кипіння. Готуйте картоплю з м'ясом ще приблизно 40 хвилин на помірному вогні.
Зараз читають:20 найсмачніших гарнірів до свинячих реберців
3. Картопля з м'ясом та грибами в афганському казані
Використовуй будь-які гриби, які виявляться під рукою.
Тобі знадобиться: 1 кг м'яса за смаком, 7-10 картоплин, 2 болгарські перці, 300 г грибів, 4 помідори, 2 цибулини, олія, сіль, хмелі-сунелі, спеції.
Приготування: Наріжте всі інгредієнти середніми шматочками. Злегка обсмаж цибулю прямо в казані, а потім виклади на неї м'ясо. На м'ясо – картопля, а далі – інші продукти. Додай сіль та спеції за смаком, влий 100-150 мл води, закрий афганський казан кришкою та туши картоплю з м'ясом близько 45 хвилин на середньому вогні. Після чого випусти з казана пару та відкрий кришку.
4. Картопля з м'ясом та томатною пастою в афганському казані
Якщо виходить кислувато, тоді трохи цукру точно врятує ситуацію.
Тобі знадобиться: 1 кг м'яса, 1,5 кг картоплі, 800 г цибулі, 400 г моркви, 50-80 г томатної пасти, 200 мл води, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріжте всі інгредієнти середніми шматочками. Налий трохи олії в афганський казан, виклади цибулю, а не неї – м'ясо. Приправ за смаком і додай решту овочів. Змішай воду, томатну пасту і ще трохи спецій, залий картоплю з м'ясом цією сумішшю, накрий кришкою казан і доведи до кипіння. Готуй 50 хвилин на середньому вогні, а потім спусти пару та відкрий кришку.
Зараз читають:Тефтелі з рисом та підливою: 10 швидких та легких рецептів
5. Картопля з м'ясом та вином в афганському казані
Буде просто неймовірно ароматно та смачно – гарантуємо!
Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичини або свинини, 150 г курдючного жиру, 1 кг картоплі, 500 г помідорів, 2 моркви, 2 цибулини, 500 мл м'ясного бульйону, 1 склянка червоного столового вина, 3 гілочки чебрецю, 4 зуб. борошна, 3 бутони гвоздики, 3 лаврові листи, олія, сіль, спеції, ароматні трави.
Приготування: Дрібно наріж і розтопи курдючний жир прямо в афганському казані, і обсмаж там тонко нарізану цибулю до легкої золотистості. Наріж м'ясо середніми шматочками та змішай його з борошном, сіллю та спеціями, після чого відправ м'ясо до засмажки і продовжуй смажити до рум'янцю.
Влий вино і готуй ще 1-2 хвилини, щоб алкоголь випарувався. Додай крупно нарізані овочі, часник, гострий перець, чебрець і всі спеції. Для кращої зручності – спеції можна загорнути у марлевий мішечок.
Влий бульйон, закрий казан кришкою і доведи до кипіння. Після чого зменш температуру і готуйте картоплю з м'ясом протягом 40-45 хвилин на середньому вогні. Далі спусти тиск і тільки потім відкривай казан.
6. Картопля з м'ясом та баклажанами в афганському казані
Радимо подавати страву, посипавши свіжою рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 1 кг яловичини або баранини, 6 картоплин, 2 помідори, 2 болгарських перцю, 1 баклажан, 1 морква, 1 цибулина, 1 головка часнику, 100 мл води або пива, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріжте всі інгредієнти середніми або великими шматочками. Налий трохи рослинної олії в казан і виклади туди цибулю, моркву та половину болгарського перцю. Додай шматочки м'яса, приправ за смаком, а потім розклади часник та інші овочі. Але верхнім шаром має бути картопля!
Зараз читають:20 відмінних способів приготувати джем з вишні
Приправ ще раз, влий воду чи пиво, закрий афганський казан кришкою і доведи до кипіння. Коли пара почне виходити, зменш вогонь і тушку жарку ще приблизно 1 годину.
7. Картопля з бараниною в афганському казані
Якщо тобі не подобається запах баранини, тоді злегка збризкайте м'ясо лимонним соком.
Тобі знадобиться: 1 кг баранини, 1 кг картоплі, 2 моркви, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, олія, вершкове масло, сіль, спеції.
Приготування: Наріж цибулю з морквою і обсмаж їх в афганському казані на суміші двох масел. Виклади нарізану картоплю, а не її натерті спеціями шматочки м'яса. Закрий казан, доведи до кипіння та готуй ще 45 хвилин на середньому вогні. Наприкінці готування – випусти пару і лише потім відкривай кришку.
8. Картопля з куркою в афганському казані
Готується досить швидко і без зайвого клопоту!
Тобі знадобиться: 1 курка, 6 картоплин, 2 моркви, 2 болгарські перці, 3 цибулини, 4 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.
Приготування: Розроби курку на шматочки і наріж овочі. Налий трохи олії в казан і виклади цибулю, а на неї моркву. Потім – курку, болгарський перець із часником та зверху – картоплю. Посипай шари спеціями. Щоб отримати більше бульйону – влий 1 склянку води, але це не обов'язково. Закрий кришкою афганський казан, доведи до кипіння і готуй ще близько 30-40 хвилин на середньому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua