Кульбаба була популярною рослиною протягом тисячоліть, і її цілющі властивості були використані при лікуванні різних захворювань і станів здоров'я.
Вона очищає печінку, стимулює вироблення жовчі, регулює рівень холестерину в крові, лікує алергії, та надає велику допомогу вагітним жінкам і жінкам у період менопаузи, передає Ukr.Media.
Краще всього, зібрати її на початку весни, в квітні, і з місць, які не надто забруднені. Стебло є найбільш корисною частиною, так як вона лікує діабет, очищає кров, регулює обмін речовин, лікує проблеми з шлунком.
ЇЇ листя багаті вітамінами і можуть бути додані в салати і різні страви, щоб допомогти вам скинути вагу і отримати необхідні поживні речовини. Квіти використовуються в приготуванні сиропу, який очищає кров, покращує травлення, знімає кашель.
Корінь кульбаби: Боротьба з раком і різні інші проблеми зі здоров'ям.
Ви повинні очистити коріння, розрізати їх, і залишити сушитися на свіжому повітрі протягом 15 днів. Після цього ви повинні зберігати їх у банці в темному, прохолодному місці.
Коріння є надзвичайно корисними для печінки, жовчного міхура, нирок, лімфи, а також ефективно лікують запори, вугровий висип, гепатит, ревматизм, запор, а також цисти, пухлини і рак.
Він особливо ефективний і корисний у разі жіночих хвороб і проблем, пов'язаних з годуванням груддю.
Рецепт сиропу:
Інгредієнти:
400 жовтих квітів кульбаби
4 нарізаного лимона
4 нарізаних апельсина
3 літри води
Інструкції:
Додайте інгредієнти у воду і залиште їх на 24 години.
Потім додайте 2 склянки цукру і варіть протягом півхвилини.
Коли суміш стає густою, зніміть з вогню і влийте в стерилізовані банки. Використовуйте засіб для лікування звичайних простудних захворювань, кашлю та бронхіту.
Рецепт чаю.
Чай з кульбаби готується з висушених, дрібно нарізаних, подрібнених і змішаних листя кульбаби. Візьміть половину чайної ложки суміші і додайте в склянку з водою, щоб приготувати чай.
Ви можете також змішати 60 грамів цієї суміші з 30 г сухих коренів кульбаби. Додайте суміш у 2,5 мл води, і трохи солі. Закип'ятіть і варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин. Потім процідіть, і випивайте склянку три рази в день.
Джерело: ukr.media