12 найсмачніших рецептів підливи для котлет

Більшість з нас люблять котлети, і немає нічого дивного в тому, що така популярна страва іноді приїдається. Тому сьогодні пропонуємо урізноманітнити його найпростішим способом – приготувати до котлет ще й підливу. Розповідаємо 12 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Томатно-зметана підливка для котлет
  • 2. Томатне підливання з цибулею для котлет
  • 3. Овочева підлива для котлет
  • 4. Підливка з морквою та цибулею для котлет
  • 5. Сирна підлива для котлет
  • 6. Заварне підливання на жовтках для котлет
  • 7. Цибулева підливка з паприкою для котлет
  • 8. Підливка з помідорами для котлет
  • 9. Підливу на бульйоні для котлет
  • 10. Підливка з томатним соком для котлет
  • 11. Вершкове підливання для котлет
  • 12. Підливка з грибами для котлет
  • 1. Томатно-зметана підливка для котлет

    Той знайомий рецепт, який ніколи не підводить.

    Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла|мастила|, по 2 ст.л. борошна, сметани та томатної пасти, 200 мл води або бульйону, спеції.

    Приготування: Обсмажити борошно на вершковому маслі. Змішай воду, томатну пасту, сметану та спеції за смаком. Влий їх до борошна, постійно помішуючи, і трохи увари підливу до густини.

    2. Томатне підливання з цибулею для котлет

    Спеції вибирай на власний розсуд – тут доречні будь-які.

    Тобі знадобиться: 40 г цибулі, 2 ст. томатної пасти, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. борошна, 1 склянка води, 1 лавровий лист, спеції, цукор.

    Приготування: Подрібни цибулю і часник і обсмаж їх до золотистості. Додай муку|борошно| і томатну пасту, і перемішай. Влий воду, додай всі спеції та цукор, доведи до кипіння і протушкуй підливу до густоти на слабкому вогні під кришкою.

    Зараз читають:15 найкращих салатів зі стручкової квасолі на зиму

    3. Овочева підлива для котлет

    Кількість води залежить від того, наскільки густу підливу хочеш.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 1 болгарський перець, 1 ст.л. борошна, по 1,5 ст. томатної пасти та сметани, спеції, вода.

    Приготування: Дрібно наріж всі овочі та обсмаж їх до м'якості. Додати борошно з томатною пастою і перемішати. Жар ще 1-2 хвилини, влий воду, приправ та туші 7-10 хвилин під кришкою. Додай сметану і ще за кілька хвилин зніми підливу з вогню.

    4. Підливка з морквою та цибулею для котлет

    Замість масла можна використовувати жир від смаження котлет.

    Тобі знадобиться: 200 г цибулі, 200 г моркви, 1 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. томатної пасти, 300 мл води, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. італійських трав, спеції, олія.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх 5-7 хвилин у маслі. Додай борошно та смажу ще 1 хвилину. Додай томатну пасту, подрібнений часник, воду та спеції за смаком. Туши підливу під кришкою до загусання.

    5. Сирна підлива для котлет

    Радимо полити такою підливою готові котлети та відправити їх на 10-15 хвилин у духовку.

    Тобі знадобиться: 100 г будь-якого сиру, 0,5-1 склянки молока, 3 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, спеції.

    Змішай молоко з тертим сиром. Додай рубану зелень, пропущений через прес часник і приправ підливу до смаку.

    6. Заварне підливання на жовтках для котлет

    Ця підливка особливо добре підійде для рибних котлет.

    Зараз читають:12 рецептів бананових панкейків, перед якими складно встояти

    Тобі знадобиться: 3 яєчні жовтки, 30 г вершкового масла, 150 мл води або бульйону, спеції, зелень, лимонний сік.

    Збий жовтки з водою і спеціями, постав на водяну баню або мінімальний вогонь і продовжуй постійно помішувати, доводячи до кипіння. Додай розтоплене вершкове масло, перемішай і зніми підливу з вогню. Додай спеції, лимонний сік та зелень до смаку.

    7. Цибулева підливка з паприкою для котлет

    Використовуй звичайну цибулю, але можеш спробувати й різні види.

    Тобі знадобиться: 300 г цибулі, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. муки|борошна|, 1 ч.л. паприки, 100 г сметани, спеції.

    Приготування: Подрібніть цибулю, обсмажте її 7-10 хвилин у вершковому маслі і додай борошно. Приправ, влий склянку води, доведи до кипіння і додай сметану. Протушкуй підливу ще 2-3 хвилини.

    8. Підливка з помідорами для котлет

    Проста і водночас оригінальна підлива – обов'язково спробуй.

    Тобі знадобиться: 4 цибулини, 4 помідори, 100 г майонезу або сметани, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості, додай очищені та дрібно нарізані або терті помідори. Приправ та туші 15-20 хвилин на слабкому вогні. Додай майонез або сметану і протушкуй підливу ще 1 хвилину.

    9. Підливу на бульйоні для котлет

    З овочевим, грибним чи м'ясним бульйоном – вона завжди буде різною.

    Тобі знадобиться: 1 склянка бульйону, 1 склянка сметани, 30 г борошна, 30 г вершкового масла, спеції.

    Обсмаж борошно на вершковому маслі і поступово влий бульйон, постійно помішуючи. Проварити кілька хвилин, додай сметану і спеції, і протушкуй підливу ще 10 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з малини

    10. Підливка з томатним соком для котлет

    Замість томатного соку можна розвести у воді томатну пасту чи взяти соус.

    Тобі знадобиться: 200 мл томатного соку, 1 ст. томатної пасти, 1 морква, 1 цибулина, 1 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай борошно та томатну пасту, перемішай і смажу ще 1 хвилину. Додай томатний сік та спеції, доведи підливу до кипіння та протушкуй пару хвилин.

    11. Вершкове підливання для котлет

    У готову підливу можна додати рубану зелень чи сушені трави.

    Тобі знадобиться: 30 г вершкового масла, 30 г борошна, 200 мл жирних вершків, 250 мл бульйону, спеції.

    Приготування: Обсмажити борошно на олії і поступово влий бульйон, помішуючи. Влий вершки, приправ, доведи до кипіння і кілька хвилин проварити підливу до густини.

    12. Підливка з грибами для котлет

    Звичайних печериць тут буде цілком достатньо.

    Тобі знадобиться: 200 г грибів, 1 морква, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 1 гострий перець, 3 ст. борошна, 1 склянку води або бульйону, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Подрібни всі овочі та гриби. Обсмаж до м'якості цибулю та часник, додай моркву і через 4-5 хвилин додай гриби та гострий перець. Жар все до готовності, помішуючи.

    Окремо обсмажте борошно на сухій сковороді, додай його до овочів і перемішай. Влий воду, доведи до кипіння і протушкуй підливу 15 хвилин на слабкому вогні. Наприкінці приготування – додай спеції та зелень.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *