Правильно приготовлена настойка з абрикосів відрізняється тонким ароматом та м'яким смаком. Вона точно сподобається тим, хто надає перевагу більш делікатним алкогольним напоям. І в нашій добірці рецептів ти напевно зможеш знайти варіант до душі!
Зміст
1. Настойка з абрикосів без кісточок на горілці
Найпростіший рецепт – лише абрикоси, алкоголь та трохи цукру.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 л горілки, 500 г цукру.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, відправ плоди в банку, засип цукром і залий горілкою, щоб вона покривала фрукти мінімум на 5-6 см. Закрий банку і залиш на 1 місяць у теплому темному місці. Струшуй настойку раз на 3-4 дні, а в кінці проціди і розлий по пляшках.
2. Настойка з абрикосів на джині
За бажання додай пару гілочок м'яти, чебрецю або розмарину.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 л джину.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, залий фрукти джином і залиш на 1 місяць у темному прохолодному місці. Струшуйте банку 1-2 рази на тиждень. Проціди настойку і розлий її по пляшках.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів желе з вишні
3. Настойка з абрикосів із цукром
Технологія приготування цієї настоянки трохи складна, але результат того вартий.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 л горілки, 1 кг цукру.
Приготування: Видали з абрикосів кісточки, залий плоди горілкою і залиш на 1 місяць на сонці. Проціди настоянку, засип абрикоси, що залишилися цукром, знову закрий і залиш ще на 2 тижні в тому ж місці, регулярно струшуючи. Знову проціди, змішай обидві заготовки, дай настоянці ще тиждень настоятися в темному прохолодному місці, знову протруй і розлий по пляшках.
4. Настоянка з абрикосових кісточок
Якщо після інших заготовок у тебе залишилося трохи непотрібних кісточок, то чому б не пустити їх у справу?
Тобі знадобиться: 100 г абрикосових кісточок, 700 мл горілки, 1 г ваніліну, 50 г цукру.
Приготування: Подрібни кісточки, відправ їх у банку і залий 0,5 л горілки. Закрий та залиш на сонці на 3 тижні. Проціди настій через марлю, а потім залий кісточки горілкою, що залишилася.
Залиш на 1 годину і знову відіжміть через марлю. Змішай обидві настоянки, додай цукор та ванілін, залий у банку і відправь настоянку ще на 4 дні у темне прохолодне місце. Знову її протруй і розлий по пляшках.
5. Настойка з абрикосів на самогоні
Самогон обов'язково має бути якісним та міцним.
Тобі знадобиться: 1 л самогону, 1 кг абрикосів, 200 г цукру.
Приготування: Видали з абрикосів кісточки, залий плоди самогоном і залиш на місяць у темному місці. Струшуйте заготівлю кожні 3-4 дні. Проціди настоянку, засип абрикоси цукром і поверни в те ж місце ще на 2 тижні. Знову проціди і відіжми заготовку. Змішай з першою частиною, відправте настоянку ще на 2 тижні в темне прохолодне місце, а потім процідіть і розлий по пляшках.
Зараз читають:20 найкращих способів посмажити креветки на сковороді
6. Настоянка із цілих абрикосів
Для цього рецепту використовують і плоди, і кісточки.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 мл горілки, 1 ч.л. кориці, 5 бутонів гвоздики, 250 г цукру.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, дістань з них ядра і подрібни їх у блендері. Відправте всі інгредієнти в банку, залийте горілкою, закрийте кришкою і залиште на 1 місяць в темному місці. Ретельно проціди настоянку через щільну тканину та розлий по пляшках.
7. Настойка з абрикосового соку з медом та м'ятою
Дуже оригінальний рецепт настоянки, коли вся класика вже випробувана.
Тобі знадобиться: 500 мл абрикосового соку, 500 мл горілки, 150 г меду, 25 г м'яти, 200 мл води.
Приготування: Залийте м'яту окропом і залиште на 4-5 годин під кришкою. Процідити настій і змішати його з рештою інгредієнтів. Наполягай заготівлю 2-2,5 тижнів у темному теплому місці, збовтуючи щодня. Проціди та розлий по пляшках.
8. Настойка з абрикосів із білим сухим вином
Готова настойка виходить анітрохи не гірша за лікер!
Тобі знадобиться: 150 мл горілки, 750 мл білого сухого вина, 500 г абрикосів, 450 г цукру.
Приготування: Проварити вино з цукром близько 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай абрикоси без кісточок та туші, доки вони не розваряться. Перелий в стерильну банку, дай заготівлі охолонути, влий горілку, герметично закрий і відправь настоянку на 1-2 тижні в прохолодне темне місце. Проціди її та розлий по банках.
Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з ірги
9. Настойка з абрикосового соку та кісточок зі спеціями
Таку настойку гідно оцінять навіть гурмани.
Тобі знадобиться: 1 л горілки, 400 мл абрикосового соку, 1 склянка абрикосових кісточок, 800 г цукру, по 2 г меленої кориці, коріандру та гвоздики.
Приготування: Подрібни абрикосові кісточки і змішай їх із соком, цукром та спеціями до розчинення цукру. Перелий у банку, залий горілкою і наполягай півгодини у теплому місці. Проціди настойку і розлий по пляшках.
10. Настойка з абрикосів з вишнею та фісташковою шкаралупою
Нехай це не найпростіший набір інгредієнтів, але смак настоянки точно того вартий!
Тобі знадобиться: 2 склянки абрикосів, 2 л самогону, 2 ст. в'яленої вишні, 1 склянка шкаралупи від фісташок.
Приготування: Дрібно наріж абрикоси і відправте всі інгредієнти в банку. Залий самогоном, закрий кришкою, струси і відправь у темне місце на 2 тижні. Профільтруй настоянку та розлий по пляшках.
11. Настойка з абрикосів без цукру
Для цього рецепту ідеально підійде фруктовий дистилят міцністю 40-45%.
Тобі знадобиться: 2 л дистиляту, 2 кг абрикосів.
Приготування: Видалити кісточки з абрикосів, відправ половинки фруктів в банку і зали дистилятом. Залиш настоянку в темному місці на 2 місяці, протруй і розлий по пляшках.
12. Настойка з абрикосів та сливи
Настоянка і так виходить досить насиченою, тому цукор додай за бажанням.
Тобі знадобиться: 1 л горілки, 500 г абрикосів, 500 г сливи.
Приготування: Видали кісточки у абрикосів і сливи, і відправ фрукти в банку. Залий горілкою, закрий кришкою та залиш на 4 тижні в теплому темному місці. Струшуй банку кожні 3-4 дні. Профільтруй настоянку та розлий по пляшках.
Джерело: dietcenter.com.ua