Сир Брі в духовці: 10 найпростіших і найсмачніших рецептів

Найкращий спосіб приготувати закуску із сиру Брі – це просто запекти його в духовці. А щоб підкреслити пікантний смак, у справу йдуть різні спеції та добавки: часник, ароматні трави, ягоди, мед, горіхи. Зібрали для тебе 10 цікавих рецептів!

Зміст

  • 1. Сир Брі з білим вином та часником у духовці
  • 2. Сир Брі з грінками у духовці
  • 3. Запечений сир Брі з медом і журавлиною в духовці
  • 4. Сир Брі в листковому тесті в духовці
  • 5. Сир Брі з виноградом у духовці
  • 6. Запечений сир Брі з джемом у духовці
  • 7. Сир Брі у булочці у духовці
  • 8. Сир Брі з грушею в духовці
  • 9. Сир Брі з ягодою та мигдалем у духовці
  • 10. Запечений сир Брі з помідорами чері у духовці
  • 1. Сир Брі з білим вином та часником у духовці

    Така страва – справжнє свято для всіх, хто любить сир.

    Тобі знадобиться: 400 г сиру Брі, 2 зубчики часнику, 40 мл білого вина, 6 гілочок чебрецю, мелений чорний перець.

    Виклади сир Брі на пергамент і зроби в ньому невеликі прорізи . Встав туди тонкі пластинки часнику, а потім полив сир вином. Зверху розклади часник, що залишився, посип все меленим перцем і чебрецем. Накрий сир фольгою та відправь у духовку на 25 хвилин при 180 градусах.

    2. Сир Брі з грінками у духовці

    Замість багету можна взяти чиабатту чи інший смачний хліб.

    Зараз читають:12 десертів із дині, з якими впорається будь-яка господиня

    Тобі знадобиться: 1 шайба сиру Брі, 1 багет, 2 зубчики часнику, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець, ароматні трави.

    Приготування: Зроби на головці сиру надрізи навхрест, але не прорізай до кінця. Виклади в жароміцну форму і довкола розклади скибочки багету. Посип все сіллю, перцем, травами та подрібненим часником. Відправте Брі на 15 хвилин в духовку при 180 градусах.

    3. Запечений сир Брі з медом і журавлиною в духовці

    Простий рецепт на швидку руку з мінімуму продуктів.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру Брі, 50 мл меду, 1 жменю сушених журавлин.

    Виклади Брі на пергамент , зроби надрізи на поверхні і полів все медом. Далі посип сир журавлиною і спеціями до смаку, і відправь на 15 хвилин в духовку при 180 градусах.

    4. Сир Брі в листковому тесті в духовці

    Тут використовується готове листкове тісто, тому приготування не триватиме багато часу.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру Брі, 2-3 ст. меду, 1 лист листкового тіста, 1 яйце, 1 ст. води, горіхи до смаку.

    Розкатай лист листкового тіста, виклади на нього Брі і змасти його медом. Посип рубаними горіхами та спеціями. Віночком зби яйце з водою, змасти їм тісто і збери його в мішечок, щоб головка сиру була повністю загорнута. Змасти тісто і зовні, і відправте закуску на 15-20 хвилин в духовку при 190 градусах.

    5. Сир Брі з виноградом у духовці

    Цікавий рецепт запікання сиру із виноградною начинкою.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із кабачків на зиму

    Тобі знадобиться: 1 головка сиру Брі, 40 мл меду, 1 гілочка чебрецю, 1 ст.л. рубаних волоських горіхів, виноград.

    Приготування: Розріж голівку сиру на два кола і вдави в нижнє коло кілька виноградин. Присип чебрецем і накрий верхнім колом. Верхнє коло полів медом, посип горіхами і чебрецем. Відправте Брі в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.

    6. Запечений сир Брі з джемом у духовці

    Найкраще підійде густий малиновий або інший ягідний джем із кислинкою.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру Брі, 1 гілочка розмарину, 45 мл ягідного джему, 1 жменю волоських горіхів, 1 ч.л. коричневий цукор.

    Приготування: Виклади головку сиру на пергамент, зроби на ній надрізи та змасти джемом. Посип все розмарином, рубаними волоськими горіхами та коричневим цукром. Відправте Брі в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.

    7. Сир Брі у булочці у духовці

    Потрібна кругла булочка розміром трохи більше за головку сиру.

    Тобі знадобиться: 1 невелика голівка сиру Брі, 1 булочка, 2 ч.л. меду, 2 ст.л. рубаних волоських горіхів, сіль, оливкова олія, ароматні трави.

    Приготування: Зріж з булочки верхівку, акуратно витягни м'якуш і збризкати її оливковою олією. Присип сіллю і травами, і вклади всередину сир. Знову збризкати його маслом і присип сіллю з травами. Накрий верхівкою і відправ сир на 15-20 хвилин в духовку при 180 градусах. Після чого зніми верхівку булочки, полів Брі медом і посип рубаними горіхами.

    8. Сир Брі з грушею в духовці

    Ефектна святкова закуска, яка точно вразить гостей.

    Зараз читають:8 легких рецептів вина з чорноплідної горобини

    Тобі знадобиться: 70 г сиру Брі, 2 груші, сік 1/2 лимона, 1 щіпка пластівців чилі, 1 гілочка м'яти, сіль.

    Приготування: Наріж груші часточками, виклади у форму і запікайте 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах. Додай нарізаний кубиком сир Брі та відправь у духовку ще на 3-4 хвилини. Збризни закуску лимонним соком, посоли, посип пластівцями чилі і прикрась листочками м'яти.

    9. Сир Брі з ягодою та мигдалем у духовці

    Якщо немає свіжої ягоди, можна використовувати навіть заморожену.

    Тобі знадобиться: 1 маленька голівка сиру Брі, 1 жменю журавлини або брусниці, 1-2 ст. рубаного мигдалю, 1 гілочка розмарину, 1 багет, мед.

    Зроби на головці сиру надрізи, встав туди шматочки розмаринової гілочки і між ними розклади ягоди . Виклади Брі у форму на пергамент і розклади навколо шматочки багету. Полей сир медом, посип мигдалем і відправ все на 15-20 хвилин в духовку при 200 градусах.

    10. Запечений сир Брі з помідорами чері у духовці

    За бажання, прикрась страву рубаним розмарином або базиліком.

    Тобі знадобиться: 1 головка сиру Брі, 2 зубчики часнику, 200 г помідорів чері, 1 багет, оливкова олія, спеції, ароматні трави.

    Зроби надрізи на голівці сиру і вклади туди слайси часнику . Виклади Брі в жароміцну форму і навколо розклади шматочки багету та помідори чері. Збризкати все маслом, приправ за смаком і відправ у духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *