Яскраві гарбузові мафіни завжди виходять дуже ніжними і буквально тануть у роті. А ще це та сама випічка, з якою впорається кожен новачок – немає нічого простішого. Зібрали для тебе вибірку з 15 відмінних рецептів, щоб можна було вибрати варіант за смаком!
Зміст
1. Гарбузові мафіни з сиром
Рекомендуємо вибирати жирніший сир, щоб тісто було ніжніше.
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 100 г олії, 1,5 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 1 склянка цукру, 200 г гарбуза, 250 г сиру.
Приготування: Натрій гарбуз на дрібній тертці, перетри сир через сито і збий яйця з цукром і олією. З'єднай всі разом і додай інгредієнти, що залишилися. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Гарбузові мафіни з горіхами
Звичайно ж, замість волоських горіхів можна взяти будь-які інші на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 225 г борошна, 3 яйця, 190 г цукру, 135 мл олії, 50 г волоських горіхів, 1 ч.л. кориці, спеції.
Натрій гарбуз і трохи протушкуй його до м'якості. Збий яйця з цукром до пишності і, продовжуючи збивати, часткою олію. Додай гарбуз і збий ще раз. Всип сухі інгредієнти та рубані горіхи. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни в духовці 25-35 хвилин при 180 градусах.
3. Гарбузові мафіни з шоколадом
Якщо є спеціальні шоколадні краплі для десертів, буде навіть краще.
Тобі знадобиться: 100 мл олії, 1 склянка гарбузового пюре, 2 яйця, 150 г цукру, 260 г борошна, 100 г шоколаду, 1 ч.л. розпушувача.
Зараз читають:20 чудових способів приготувати курку-гриль
Збий яйця з цукром, додай олію і потім – гарбузове пюре. Всип просіяне борошно з розпушувачем і в кінці – втрути шматочки шоколаду. Випікай кекси 30 хвилин|мінути| при 180 градусах в духовці.
4. Гарбузові ПП мафіни
Пишні та повітряні мафіни – і не скажеш, що вони дієтичні.
Тобі знадобиться: 200 г гарбузового пюре, 1 яйце, 2 ст. вівсянки, 100 г рисового борошна, 1 ч.л. меду, 2 щіпки ваніліну, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий яйце з медом і змішай з гарбузовим пюре. Додай решту інгредієнтів і вимішай масу. Виклади тісто у формочки і випікай півгодини у духовці при 180 градусах.
5. Гарбузові мафіни з лимоном та мигдалем
Мигдаль повинен бути обсмаженим та очищеним.
Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 1 жменя мигдалю, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. тертого імбиру, цедра 1 лимона, 2 яйця, 100 г цукру, 150 мл олії, 175 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Відвари або запікання гарбуз до м'якості та подрібни в пюре. Нарубай мигдаль. Зби яйця з цукром і додай олію, а потім – лимонний сік, гарбузове пюре, цедру, імбир і мигдаль. З'єднати сухі інгредієнти. Змішай все разом і випікай мафіни в духовці 25 хвилин|мінути| при 180 градусах.
6. Гарбузові мафіни на кефірі
Завдяки кефіру – соду не потрібно буде гасити окремо.
Тобі знадобиться: 150 мл кефіру, 0,5 ч.л. соди, 1 ч. л. кориці, 300 г борошна, 100 г цукру, 1 яйце, 120 г гарбузового пюре.
Додай соду в кефір і залиш їх на пару хвилин. Зби яйце з цукром і змішай з гарбузовим пюре, потім з'єднай з кефіром і додай борошно з корицею. Перемішати, викласти тісто у формочки і випікати мафіни 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Гарбузові мафіни на сметані
До тіста можна додати одну-дві ложки какао для любителів шоколадних смаків.
Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 150 г цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г сметани, 2 яйця, 300 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Подрібни гарбуз блендером. Збий яйця з цукром, додай олію зі сметаною і знову збий. Змішай масу з гарбузом та додай сухі інгредієнти. Перемішати, викласти тісто у формочки і випікати в духовці 25 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 найапетитніших рецептів смузі з гарбуза
8. Гарбузові мафіни з сиром
Перед випіканням можеш посипати мафіни кунжутом або лляним насінням.
Тобі знадобиться: 150 г гарбуза, 100 г твердого сиру, 30 г сметани, 30 мл олії, 2 яйця, 0,5 ч.л. розпушувача, 150 г борошна, спеції.
Приготування: Подрібни гарбуз в блендері і зби його з яйцями, маслом і сметаною. Додай сухі інгредієнти, а потім тертий сир. Випікай мафіни приблизно 25 хвилин при 180 градусах у духовці.
9. Гарбузові мафіни з апельсином та курагою
При бажанні можна додати ще трохи лимонної цедри для більш яскравого аромату.
Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 150 г кураги, 200 г вершкового масла, 1 апельсин, 2 склянки борошна, 2 г куркуми, 2 ч.л. ванільного цукру, 150 г цукру, 3 г соди, 2 яйця.
Приготування: Віночком змішай розтоплене вершкове масло, яйця та обидва види цукру. Натрій цедру апельсина і гарбуз, відіжми з половини апельсина сік і змішай все разом. Додай гашену соду та сухі інгредієнти, і в кінці – подрібнену курагу. Випікай мафіни у формах 20-25 хвилин при 190 градусах.
10. Гарбузові мафіни з бананом
Цей рецепт точно сподобається ласунам – і навіть якщо не додавати цукор.
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 200 г сиру, 2 яйця, 120 г цукру, 1-2 банани, 150 г борошна.
Приготування: Гарбуз відваріть до м'якості і разомні в пюре. Перетріть сир через сито, розімні банани і зби яйця з цукром. Змішай всі інгредієнти, виклади тісто у формочки і випікай мафіни 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Пісні гарбузові мафіни
Хороший альтернативний рецепт маффінів без яєць та на рослинному молоці.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки борошна, 1 склянка цукру, 1 ст. розпушувача, 1 ч.л. кориці, 1 склянка гарбузового пюре, 1/2 склянки рослинного молока, 1/2 склянки рослинної олії, спеції, підсолоджувач.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та окремо змішай рослинне молоко, олію та гарбузове пюре. З'єднай обидві маси і виклади тісто у формочки. Випікай мафіни півгодини при 180 градусах у духовці.
Зараз читають:15 найкращих рецептів крему для торта «Червоний оксамит»
12. Гарбузові мафіни з вівсянкою
Для цього рецепту краще брати вівсяні пластівці швидкого приготування.
Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 75 г вівсяних пластівців, 80 г коричневого цукру, 75 г борошна, 2 яйця, 80 мл олії, 50 г горіхів, 1 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Подрібни гарбуз у блендері і змішай його з яйцями, цукром, олією та спеціями. Додай вівсянку і знову перемішай. Додай рубані горіхи та інші інгредієнти, перемішай тісто і випікай мафіни 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
13. Гарбузові мафіни з куркою
Корисне і ситне перекушування на кожен день, в дорогу або на роботу.
Тобі знадобиться: 1 куряча грудка, 200 г гарбуза, 30 г гарбузового насіння, 1 яйце, спеції.
Приготування: Подрібни курку в блендері і вбий яйце. Додай дрібно натертий гарбуз, приправ та виклади масу у формочки. Посип гарбузовим насінням і випікай мафіни 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
14. Гарбузові мафіни з родзинками та медом
Крім родзинок, можна додати будь-які інші сухофрукти.
Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла|мастила|, 130 г коричневого цукру, 250 г гарбуза, 200 г борошна, 1 яйце, 2 ст.л. меду, 10 г розпушувача, 2 ч. л. кориці, 3 ст. родзинок.
Приготування: Гарбуз відваріть до м'якості і подрібніть в пюре. Збий до пишності м'яку олію з цукром та медом. Змішай гарбуз із яйцем і додай до олії. Додай сухі інгредієнти і потім – родзинки. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни 20-25 хвилин при 180 градусах у духовці.
15. Гарбузові мафіни з какао
Шоколадні гарбузові маффіни, які гарні навіть на свято.
Тобі знадобиться: 220 г борошна, 220 г гарбузового пюре, 100 мл олії, 100 г цукру, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 12 г ванільного цукру, 2 ст. какао, 0,5 ч.л. соди.
Приготування: Збий яйця з цукром, додай олію та гарбузове пюре. Змішай сухі інгредієнти та з'єднай обидві маси. Випікай мафіни в духовці 25 хвилин|мінути| при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua