20 рецептів курки з ананасами в духовці, щоб порадувати сім’ю

Ось уже кілька років у кулінарному світі величезною популярністю користується курка з ананасами в духовці. Секрет її успіху полягає у ніжному смаку, ароматі та особливої соковитості страви. Розповідаємо 20 найкращих рецептів приготування!

Зміст

  • 1. Курка, запечена з ананасами, рисом та цибулею
  • 2. Курка, запечена з начинкою з тіста, потрошків та ананаса
  • 3. Курка з ананасами та часником у духовці
  • 4. Курка з ананасом та грибами в духовці
  • 5. Курка з ананасами та сиром у духовці
  • 6. Запечені курячі відбивні з ананасами
  • 7. Курячі відбивні з ананасами та помідорами в духовці
  • 8. Курячі відбивні з баклажанами та ананасами в духовці
  • 9. Курка з ананасами у вершковому соусі
  • 10. Пікантна курка з ананасами у духовці
  • 11. Курячі шашлики з ананасом у духовці
  • 12. Курячі рулетики з ананасом та сиром у духовці
  • 13. Курячі рулетики з ананасом та в'яленими помідорами
  • 14. Курка з овочами та ананасами в духовці
  • 15. Курка з ананасами, помідорами та картоплею в духовці
  • 16. Рубані курячі котлети, запечені з ананасом та сиром у духовці
  • 17. Курячі відбивні за особливим рецептом
  • 18. Курячі крокети з ананасом та сиром у духовці
  • 19. Курка з гарбузом, чорносливом та ананасами в духовці
  • 20. Курка з ананасами та броколі в духовці
  • 1. Курка, запечена з ананасами, рисом та цибулею

    Тобі знадобиться: 1 тушка курки (1,5-2 кг), 200 г ананасів, 200 г цибулі, 100 г вареного рису, 2 ст. олії, 2 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 1,5 ч.л. солі.

    Курку підготуй , натрі з усіх боків лимонним соком, олією, меленим перцем і половиною солі. Цибулю очисти, наріж і обсмаж на олії до золотистого кольору. Змішай варений рис, засмажку, нарізані ананаси і сіль, що залишилася. Виклади начинку в черевце курки та зашиї. Помістіть курку з начинкою в рукав і запікайте 45 хвилин при 200 градусах. Після чого акуратно розріж рукав і поверни птаха в духовку ще на 15 хвилин.

    2. Курка, запечена з начинкою з тіста, потрошків та ананаса

    Тобі знадобиться: 1 тушка курки (2-2,5 кг), 100 г курячих потрійків, 200 г ананасів, 140 г борошна, 2 яйця, 3 ст.л. кип'яченої води, 2 ст. майонезу, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, сіль за смаком.

    Курку натрі сіллю і хмелі сунелі, змасти майонезом і прибери в холодильник на 1 годину. Ананас і потрошки – наріж і змішай. Додай яйця, воду, борошно, мелений перець та сіль, перемішай. Виклади начинку в черевце птаха та зашію. Запікайте курку з начинкою 1,5 години в духовці при температурі 200 градусів.

    3. Курка з ананасами та часником у духовці

    Тобі знадобиться: 1 тушка курки (1,5-2 кг), 300 г ананасів, 2 зубчики часнику, 1 ст. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленої кориці, 0,5 ч.л. паприки, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай масло, лимонний сік, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Натріть курку цією сумішшю з усіх боків і прибери маринуватися в холодильник на 3 години. Ананас наріж невеликими кубиками, вклади в черевце птаха та зашию. Запікайте курку з ананасами 1,5 години в духовці при температурі 200 градусів.

    4. Курка з ананасом та грибами в духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 300 г ананасів, 200 г грибів, 2 цибулини, 2 ст. олії, 150 г жирної сметани, 1 ч.л. прованських трав, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленої паприки, 1 ч.л. солі.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді

    Приготування: Наріж курку, ананаси, гриби та очищену цибулю. Обсмажити м'ясо на швидкому вогні до золотистої скоринки. Окремо підрум'яні цибулю, додай гриби і готуй ще 10 хвилин. У підготовлену форму виклади смажену курку, ананаси та гриби з цибулею. Додай сметану, спеції, сіль і добре перемішай. Запікайте страву 40-45 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

    5. Курка з ананасами та сиром у духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 300 г ананасів, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 100 г тертого сиру, 2 ст.л. олії, 150 г сметани, 4 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 1 ч.л. солі, 100 мл курячого бульйону.

    Приготування: Курку наріж і обсмаж на швидкому вогні до рум'яної скоринки. Цибулю очисти, подрібніть і злегка підрум'яніть. У жароміцну форму виклади курку, ананаси, смажену цибулю, спеції та крупно нарізаний часник. Влий бульйон, змішаний зі сметаною та сіллю, накрий подвійним шаром фольги та запікай 40 хвилин при 180 градусах. А потім акуратно зніми фольгу, присип зверху тертим сиром і постав у духовку ще на 10 хвилин.

    6. Запечені курячі відбивні з ананасами

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 300 г ананасів, 2 ст. майонезу, 100 г твердого сиру, мелений чорний перець та сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж пластинками, загорни в харчову плівку та відбий. Виклади відбивні на застелений лист, посоли, поперчи і змасти майонезом. Додай зверху ананаси, присип тертим сиром і запікайте 45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    7. Курячі відбивні з ананасами та помідорами в духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 400 г ананасів, 200 г помідорів, 200 г твердого сиру, 3 ст. майонезу, мелений чорний перець та сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж товстими пластинками, загорни в харчову плівку та відбий. Наріж ананаси та помідори, натрій сир на тертці. Виклади курячі відбивні на застелений лист, посоліть і поперчи. Змасти кожен шматочок майонезом, зверху додай ананаси, помідори та тертий сир. Запікайте всі 45 хвилин у духовці при температурі 190 градусів.

    8. Курячі відбивні з баклажанами та ананасами в духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 200 г баклажанів, 350 г ананасів, 120 г тертого сиру, 2 ст. олії, 3 ст.л. майонезу, спеції та сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж пластинками, загорни в харчову плівку і добре відбий. Обсмаж кожну відбивну з обох боків на швидкому вогні. Баклажани наріж пластинками та промою в підсоленій воді. Виклади на застелений лист курячі відбивні, присип їх спеціями і сіллю, і змасти майонезом. Додай зверху по шматочку баклажана та ананаса, присип тертим сиром та запікай 30 хвилин у духовці при 190 градусах.

    9. Курка з ананасами у вершковому соусі

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 200 г ананасів, 300 мл вершків, 2 ст. олії, 1 ст.л. муки|борошна|, 1 щіпка мускатного горіха, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. паприки, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Наріж курку та ананаси. Змішай м'ясо зі спеціями, борошном і обсмаж його на швидкому вогні до золотистої скоринки. Виклади у підготовлену форму курку та ананаси. Посоли, залий теплими вершками і відправь на 30 хвилин у духовку, заздалегідь прогріту до 180 градусів.

    10. Пікантна курка з ананасами у духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 200 г ананасів, 1/2 стручка гострого перцю, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. прованських трав, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Зараз читають:Гренки з яйцем: 15 рецептів, які сподобаються усій родині

    Приготування: Наріж курку, ананаси, гострий перець та очищений часник. Обсмаж м'ясо на швидкому вогні до золотистої скоринки і склади його в жароміцну форму. Додай ананаси, часник, гострий перець, спеції та сіль. Перемішайте, накрийте блюдо фольгою і запікайте 40 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

    11. Курячі шашлики з ананасом у духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 400 г ананасів, 2 ст. олії, 2 ч.л. лимонного соку, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Куряче філе та ананаси – наріж шматочками приблизно однакового розміру і склади в миску. Додай спеції, сіль, лимонний сік та олію, і перемішай. Накрий все харчовою плівкою і прибери маринуватися в холодильник на 6 годин. Після чого одягни куряче м'ясо та ананаси на підготовлені шпажки та виклади у форму, наполовину заповнену водою. Запікай шашлики 30 хвилин у духовці при 200 градусах.

    12. Курячі рулетики з ананасом та сиром у духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 400 г ананасів, 100 г твердого сиру, 150 мл майонезу, 2 зубчики часнику, мелений чорний перець та сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж товстими пластинками і добре відбий. Наріж ананаси довгими брусочками. Змішай майонез із пропущеним через прес часником. Кожний відбивний присип сіллю та перцем, і змасти майонезом. Виклади шматочок ананаса і зверни рулетик. Повтори ці події з іншими заготовками. Виклади рулетики на застелене деко і запікайте 30 хвилин при 200 градусах. Після чого присип зверху тертим сиром і поверни в духовку ще на 10 хвилин.

    13. Курячі рулетики з ананасом та в'яленими помідорами

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 400 г ананасів, 100 г в'ялених помідорів, 150 мл майонезу, спеції та сіль за смаком.

    Приготування: Наріж куряче філе пластинками, загорни в харчову плівку та відбий. Ананаси наріж брусочками, подрібни в'ялені помідори. Присип курячі відбивні сіллю та перцем, змасти майонезом. Виклади шматочок ананаса і трохи помідорів, і зверни рулетик. Те саме пророби і з іншими заготовками. Виклади все на застелене деко, змасти залишками майонезу і запікайте в духовці 40 хвилин при 200 градусах.

    14. Курка з овочами та ананасами в духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 200 г ананасів, 200 г картоплі, 1 болгарський перець, 1 морква, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції та сіль за смаком.

    Приготування: Наріж курку, ананаси та підготовлені овочі. Обсмажити м'ясо на швидкому вогні до рум'яної скоринки. Помістіть у миску всі овочі, ананас та курку. Додай спеції, сіль, лимонний сік та перемішай. Виклади заготовку в рукав і запікайте в духовці 40 хвилин при 190 градусах. Після чого акуратно розріж рукав і підрум'яні блюдо ще 5 хвилин.

    15. Курка з ананасами, помідорами та картоплею в духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 200 г ананасів, 300 г картоплі, 2 середні помідори, 2 цибулини, 30 мл оливкової олії, 1 ч.л. прованських трав, 1 ч. л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж курку, ананаси, помідори, очищену картоплю та цибулю. Змішай все у великій мисці, додай спеції, оливкову олію та сіль. Накрий кришкою та постав у холодильник на 3-4 години. Після чого переклади все в жароміцну форму і запікайте 45 хвилин у духовці при 200 градусах.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів тарталеток на Новий рік 2024

    16. Рубані курячі котлети, запечені з ананасом та сиром у духовці

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 500 г ананасів, 1 цибулина, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 100 г тертого сиру, 2 ст.л. олії, 3 ст.л. майонезу, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, сіль за смаком.

    Приготування: Наріж куряче філе дуже дрібними кубиками. Очисти та подрібни цибулю з часником. Все змішай, додай яйце, спеції, сіль і добре відбий. Отриманий фарш виклади акуратними острівцями на змащену сковорідку і злегка підрум'яні з обох боків. Переклади котлети на застелене деко, змасти майонезом, зверху виклади шматочок ананаса і присип сиром. Запікайте 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

    17. Курячі відбивні за особливим рецептом

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 300 г ананасів, 2 ст. олії, 1 ст.л. гострої гірчиці, 2 ст. майонезу, 100 г твердого сиру, мелений чорний перець та сіль за смаком.

    Приготування: Наріж куряче філе товстими пластинками і добре відбий. Кожен шматочок присип сіллю і перцем, а потім злегка обсмаж у маслі з двох сторін, остуди і виклади на застелений лист. Змасти курку сумішшю з майонезу та гірчиці, виклади зверху шматочки ананаса і густо присип сиром. Запікайте страву 25-30 хвилин у духовці при температурі 200 градусів.

    18. Курячі крокети з ананасом та сиром у духовці

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 2 яйця, 100 г ананасів, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. молока, 100 г панірувальних сухарів, 50 г твердого сиру, мелений чорний перець та сіль за смаком.

    Приготування: Подрібни в блендері курячу грудку та очищений часник. Додай яйця, молоко, половину панірувальних сухарів, мелений перець та сіль. Перемішай і прибери убік на 15 хвилин. Сир та ананаси наріж невеликими кубиками. З охолодженого фаршу сформуй кругленькі кульки, вкладаючи всередину шматочки ананасу та сиру. Обваляй заготовки в сухарях, що залишилися, виклади на застелений лист і запікай 25 хвилин в духовці при 190 градусах.

    19. Курка з гарбузом, чорносливом та ананасами в духовці

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 300 г гарбуза, 50 г чорносливу без кісточок, 150 г ананасів, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. майонезу, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Наріж курку, гарбуз, чорнослив та ананаси. Обсмажити м'ясо на швидкому вогні до красивої скоринки. Окремо обсмаж гарбуз із часником протягом 5-8 хвилин. Виклади в жароміцну форму курку, ананаси, чорнослив та гарбуз із часником. Додай мелений перець, сіль, майонез і добре перемішай. Запікай 35-40 хвилин у духовці за температури 190 градусів.

    20. Курка з ананасами та броколі в духовці

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 150 г ананасів, 200 г броколі, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. соєвого соусу, спеції та сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж, змішай із соєвим соусом та спеціями, і прибери маринуватися в холодильник на 1 годину. Обсмаж м'ясо на швидкому вогні до напівготовності і виклади його в жароміцну форму. Додай нарізані ананаси та броколі, посоли та накрий подвійним шаром фольги. Запікай курку з ананасами та броколі 20 хвилин при температурі 190 градусів, після чого акуратно зніми фольгу та поверни страву в духовку ще на 5 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *