20 швидких рецептів курячої грудки на грилі

Тобі неодмінно треба навчитися готувати курячу грудку на грилі. Її можна подавати як основну страву, додавати в салати та бутерброди. Вибирай будь-який із цих 20 рецептів і насолоджуйся чудовим смаком!

Зміст

  • 1. Куряча грудка на грилі – класичний рецепт
  • 2. Курячі грудки в цибульному маринаді на грилі
  • 3. Куряча грудка з дижонською гірчицею та лимонним соком на грилі
  • 4. Куряча грудка із зеленню та часником на грилі
  • 5. Куряча грудка з розмарином та лимоном на грилі
  • 6. Куряча грудка з майонезом та цибулею на грилі
  • 7. Куряча грудка на грилі, маринована в яблучному соку
  • 8. Куряча грудка зі спеціями та панірувальними сухарями на грилі
  • 9. Соковита куряча грудка на грилі
  • 10. Куряча грудка у вершковому соусі на грилі
  • 11. Куряча грудка у медово-гірчичному маринаді на грилі
  • 12. Куряча грудка в соусі з імбиру та меду на грилі
  • 13. Куряча грудка з білим вином та лимоном на грилі
  • 14. Куряча грудка з бальзамічним оцтом на грилі
  • 15. Куряча грудка з овочами у пивному маринаді на грилі
  • 16. Куряча грудка на грилі, маринована з кефіром та цибулею
  • 17. Куряча грудка на грилі, маринована з помідорами та ківі
  • 18. Куряча грудка у фользі на грилі
  • 19. Куряча грудка з беконом та помідорами чері на грилі
  • 20. Курячі грудки в кетчупі з часником на грилі
  • 1. Куряча грудка на грилі – класичний рецепт

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 100 мл оливкової олії, 1 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1,5 ч.л. солі, 2 л сильногазованої мінералки.

    Курячу грудку помісти в миску і залий на 15 хвилин мінералкою. Злий воду, а курку – злегка промакни паперовим рушником, гарненько натрі сіллю та спеціями, змасти оливковою олією та прибери в холодильник на 1 годину. Виклади курячу грудку на розігрітий гриль і смаж її протягом 20 хвилин.

    2. Курячі грудки в цибульному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 500 г цибулі, 60 мл рослинної олії, 3 лаврові листки, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 20 г солі.

    Приготування: Очисти та подрібни цибулю в блендері до кашоподібного стану. Додай спеції, цукор, сіль та олію. Курячі грудки підготуй, змасти цибульним маринадом і прибери в холодильник на 1 годину. Після чого виклади її на розігрітий гриль і обсмажуйте 15-20 хвилин.

    3. Куряча грудка з дижонською гірчицею та лимонним соком на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 3 ст. дижонської гірчиці, сік половини лимона, 100 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Курячі грудки очисти від плівок, промою і обсуши паперовим рушником. Додай діжонську гірчицю, спеції, сіль, олію та сік лимона. Перемішай, гарненько змащуючи м'ясо з усіх боків, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Виклади курячу грудку на розігрітий гриль і смажу до золотистої скоринки з обох боків.

    4. Куряча грудка із зеленню та часником на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 1/2 головки часнику, 30 г будь-якої зелені, 150 мл оливкової олії, сік половини лимона, 4 лаврові листи, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. чебрецю, 15 г солі.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів кальмарів на грилі

    Приготування: Курячі грудки промою і ретельно обсуши паперовим рушником. Додай сіль, спеції, лимонний сік та 2 ст.л. олії. Перемішай, добре натираючи шматочки з усіх боків, накрий харчовою плівкою і прибери в холодильник на 40 хвилин. Потім виклади курячу грудку на розігрітий гриль і смажу по 8-10 хвилин з кожного боку. Змішай масло, що залишилося з подрібненими часником і зеленню, виклади готове м'ясо на тарілку і полів його ароматним соусом.

    5. Куряча грудка з розмарином та лимоном на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 2 гілочки розмарину, сік половини лимона, 100 мл оливкової олії, 2 лаврові листи, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 2 горошини запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 2 ч.л. солі.

    Підготуй і склади курячу грудку в миску. Злегка розітріть у ступці спеції та сіль, додай оливкову олію та лимонний сік. Натріть курку цією сумішшю з усіх боків, накрий харчовою плівкою і прибери в холодильник на 1 годину. Після чого виклади мариновану грудку на розігрітий гриль, зверху на кожен шматочок помісти гілочки розмарину. Обсмажуйте всі 20 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.

    6. Куряча грудка з майонезом та цибулею на грилі

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 3 ст. майонезу, 400 г цибулі, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 3 лаврові листи, 1,5 ч.л. солі.

    Приготування: Цибуля очисти та подрібни в блендері до кашоподібного стану. Додай майонез, спеції та сіль. Змасти отриманим маринадом підготовлену курячу грудку, накрий і залиш її при кімнатній температурі на 20 хвилин. Виклади грудку на розігрітий гриль і смажу до рум'яної скоринки з двох сторін.

    7. Куряча грудка на грилі, маринована в яблучному соку

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 250 мл яблучного соку, 3 лаврові листки, 2 горошини запашного перцю, 3 горошини чорного перцю, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. солі, 1 л сильногазованої мінералки.

    Підготуй і склади курячі грудки в миску. Змішай спеції, сіль, мінеральну воду та яблучний сік. Влий маринад в миску з м'ясом і залиш все при кімнатній температурі на 10 хвилин. Змасти розігрітий гриль олією, виклади туди курку і обсмажуйте до золотистого кольору з обох боків.

    8. Куряча грудка зі спеціями та панірувальними сухарями на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 60 мл оливкової олії, 1 ст.л. яблучного оцту, 2 ст. панірувальних сухарів, 1 ч.л. суміші перців горошком, 1 ч. л. хмелі-сунелі, 15 г солі.

    Приготування: Курячі грудки підготуй, змасти сумішшю з олії та оцту. Розітріть у ступці суміш перців, додай панірувальні сухарі, сіль і хмелі-сунелі. Всип заготовку в миску з м'ясом і перемішай. Змасти поверхню розігрітого гриля та обсмаж курячу грудку по 7-10 хвилин з кожного боку.

    9. Соковита куряча грудка на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 3 ст. гірчиці, 1 ч.л. спецій для шашлику, 3 лаврові листи, 2 горошини запашного перцю, 1 ч.л. солі, 2 л сильногазованої мінеральної води.

    Курячі грудки очисти від плівок, помісти в миску і залий на 15 хвилин минералкою. Потім злий воду, а в миску додай спеції, сіль та гірчицю. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник ще на 1 годину. Жар курячі грудки на розігрітому грилі по 10 хвилин з кожного боку.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів варення з айви

    10. Куряча грудка у вершковому соусі на грилі

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 150 мл жирних вершків, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 10 г солі.

    Курячі грудки промою, обсуши паперовим рушником і склади в миску. Натрій м'ясо сумішшю з солі та спецій, накрий кришкою і залиш при кімнатній температурі на 15 хвилин. Влий вершки, гарненько змасти кожен шматочок з усіх боків і прибери заготовку в холодильник ще на 45 хвилин. Виклади курячі грудки на змащену поверхню розігрітого гриля і готуй їх по 10 хвилин з кожного боку.

    11. Куряча грудка у медово-гірчичному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 2 грудки, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. меду, 3 ст. гірчиці, 1 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Грудку підготуй, натрі сіллю та спеціями, прибери у бік на 15 хвилин. Змішай мед, гірчицю, олію та пропущений через прес часник. Змасти м'ясо цією сумішшю з усіх боків і залиши ще на 30 хвилин. Потім виклади курку на розігрітий гриль і обсмажуйте 20 хвилин, періодично змащуючи залишками маринаду.

    12. Куряча грудка в соусі з імбиру та меду на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 50 г кореня імбиру, 100 г меду, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Подрібни імбир у блендері до кашоподібного стану, додай мед, олію, спеції та сіль. Отриманою сумішшю добре змасти курячу грудку, накрий харчовою плівкою і прибери в холодильник на 1 годину. Змасти розігрітий гриль олією, виклади туди курячу грудку та смажу протягом 20-25 хвилин.

    13. Куряча грудка з білим вином та лимоном на грилі

    Тобі знадобиться: 2 середні курячі грудки, 1/2 лимона, 350 мл білого вина, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. прованських трав, 10 г солі.

    Курячу грудку очисти від плівок, промою і злегка промакни паперовим рушником. Додай олію, вино, прованські трави, сіль та нарізаний лимон. Перемішай, добре розминаючи руками м'ясо, накрий все кришкою і постав у холодильник на 40 хвилин. Виклади курячі грудки на розігрітий гриль і обсмажуйте їх по 7-10 хвилин з кожного боку.

    14. Куряча грудка з бальзамічним оцтом на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих грудок, 20 г петрушки, 2 ст. бальзамічного оцту, 3 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 2 горошини запашного перцю, 3 горошини чорного перцю, 1 ч.л. солі.

    Курячі грудки промою, обсуши паперовим рушником і склади в миску. Додай сіль, оливкову олію, оцет, цілі гілочки петрушки та розтерті у ступці спеції. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Жар курячі грудки на грилі 20 хвилин, періодично змащуючи залишками маринаду.

    15. Куряча грудка з овочами у пивному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 2 середні моркви, 1 головка часнику, 2 цибулини, 400 мл пива, 1/2 лимона, 4 лаврові листки, 2 горошини запашного перцю, 1 бутон гвоздики, 0,5 ч.л. солі.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв із макаронів

    Підготуй і склади курячі грудки в миску, додай сіль, спеції та пиво. Все накрий та прибери в холодильник на 1 годину. Розігрій і змасти гриль олією, виклади курячі грудки, нарізані овочі, лимон і смаж їх до готовності.

    16. Куряча грудка на грилі, маринована з кефіром та цибулею

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 400 г цибулі, 1 л жирного кефіру, 2 лаврові листки, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Курячу грудку очисти від плівочок, промою, злегка промакни паперовим рушником і склади в миску. Додай сіль, спеції, кефір та дрібно нарізану цибулю. Перемішати, розминаючи руками м'ясо, накрийте і поставте в холодильник на 1 годину. Виклади грудку на змащену поверхню розігрітого гриля і смажу до золотистого кольору з обох боків.

    17. Куряча грудка на грилі, маринована з помідорами та ківі

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 1 ківі, 2 середні помідори, 80 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Дрібно наріж помідори та очищений ківі, виклади їх у миску з курячою грудкою, додай спеції, олію, сіль і добре перемішай, розминаючи м'ясо руками. Накрий все кришкою та прибери в холодильник на 15 хвилин. Розігрій гриль, змасти його поверхню олією, виклади грудку і обсмажуйте по 7-10 хвилин з кожного боку.

    18. Куряча грудка у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. паприки, 0,5 ч. л. солі.

    Курячі грудки промою, обсуши паперовим рушником і добре натрі сумішшю з солі та паприки. Збризкати маслом, лимонним соком і залиш маринуватися на 20 хвилин. Присип курку крупно нарізаним часником, загорни у фольгу і запікай 15 хвилин на добре розігрітому грилі, а потім – акуратно розгорни фольгу і продовжуй готувати до рум'яної скоринки.

    19. Куряча грудка з беконом та помідорами чері на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 150 г помідорів чері, 200 г бекону слайсами, 3 ст.л. лимонного соку, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 10 г солі.

    Наріж грудку невеликими шматочками і склади її в миску, додай сіль, мелений перець , лимонний сік і добре перемішай. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. Після чого загорни куряче м'ясо в слайси бекону і акуратно нанижіть їх на шпажки, чергуючи з помідорами. Жар на грилі 10-15 хвилин, часто перевертаючи.

    20. Курячі грудки в кетчупі з часником на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 4 зубчики часнику, 150 г кетчупу, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 10 г солі.

    Курячу грудку наріж невеликими шматочками і склади в миску. Додай чорний перець, сіль, олію, кетчуп та пропущений через прес часник. Перемішай, добре розминаючи руками кожен шматочок, накрий все харчовою плівкою і прибери в холодильник на 40 хвилин. Нанижіть м'ясо на підготовлені шпажки і жар на грилі до рум'яної скоринки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *