20 найсмачніших рецептів повидла з абрикосів

Сезон абрикосів – несправедливо короткий. Потрібно встигнути насолодитися цими чудовими фруктами і, звичайно, запастися консервацією на зиму. Ми знаємо, що повидло з абрикосів має велику популярність, тому зібрали на цю тему 20 відмінних рецептів!

Зміст

  • 1. Повидло з абрикосів шматочками
  • 2. Повидло з абрикосів із лимонною кислотою
  • 3. Повидло з абрикосів без цукру
  • 4. Абрикосове повидло з фруктозою
  • 5. Густе повидло з абрикосів із желатином
  • 6. Повидло з абрикосів із лимонним соком
  • 7. Повидло з абрикосів через м'ясорубку
  • 8. Ванільне повидло з абрикосів
  • 9. Повидло з абрикосів із пектином
  • 10. Бурштинове повидло з абрикосів
  • 11. Повидло з абрикосів із кукурудзяним крохмалем
  • 12. Абрикосове повидло з імбиром
  • 13. Абрикосове повидло з корицею та лимонною цедрою
  • 14. Повидло з абрикосів із медом
  • 15. Абрикосове повидло на сковороді
  • 16. Пряне повидло з абрикосів зі спеціями
  • 17. Повидло з абрикосів з бренді та ваніллю
  • 18. Повидло з абрикосів з желірующим цукром
  • 19. Повидло з абрикосів із ядерцями
  • 20. Повидло з абрикосів та яблук
  • 1. Повидло з абрикосів шматочками

    Перемішуйте повидло обережно, так як воно має властивість сильно бризкатися.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру.

    Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Додай цукор, накрий кришкою та прибери убік на 3 години. Провари на слабкому вогні 30 хвилин, розклади повидло в стерилізовані банки і закатай.

    2. Повидло з абрикосів із лимонною кислотою

    Досвідчені господині радять готувати у мідному тазику.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, 2,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Абрикоси наріж навпіл, очисти від кісточок і засип цукром на 2-3 години. Постав каструлю на повільний вогонь і томи 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Всип лимонну кислоту і пюруй занурювальним блендером до однорідності. Прогрій повидло ще 5 хвилин, розклади по банках і закатай.

    3. Повидло з абрикосів без цукру

    Дуже смачний дієтичний варіант!

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 склянка води.

    Абрикоси розбери на часточки, очисти від кісточок і дрібно наріж. Склади заготовку в глибоку каструлю, влий воду і проварити на повільному вогні 30 хвилин. Всип лимонну кислоту, пюруй все занурювальним блендером і томи ще 5 хвилин. Наповни гарячим повидлом стерилізовану тару та заходи.

    4. Абрикосове повидло з фруктозою

    Врахуй, що фруктоза майже вдвічі солодша за цукор.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 350 г фруктози.

    Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і склади в каструлю. Засип фруктозою і залиш на 2-3 години. Постав каструлю на повільний вогонь і проварити 10-15 хвилин. Зніми з плити та прибери убік на 2 години. Прокип'ятіть ще 10 хвилин, пюруй занурювальним блендером і поверни на вогонь. Потім повидло ще 10 хвилин, розклади по чистих сухих банках, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з вишні з кісточками на зиму

    5. Густе повидло з абрикосів із желатином

    Готуй з абрикосів однакового ступеня зрілості.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1 кг цукру, 25 г желатину, 200 мл кип'яченої води.

    Желатин залий холодною водою і залиш набухати на 10-15 хвилин. Абрикоси розділи на половинки, очисти від кісточок і дрібно наріж. Склади в каструлю, засип цукром і прибери на 3 години. Постав на повільний вогонь і вари 20 хвилин, періодично помішуючи. Зніми з плити, додай заготовку з желатином та перемішай. Розклади повидло по банках, закатай і переверни вгору дном.

    6. Повидло з абрикосів із лимонним соком

    У міру остигання – повидло стане ще густіше.

    Тобі знадобиться: 4 кг абрикосів, 1 лимон, 2 кг цукрового піску, 250 мл води.

    Абрикоси розріж навпіл , очисти від кісточок і склади в каструлю. Додай цукровий пісок, накрий кришкою і відстав убік на 3 години. Додай воду та уварюй на повільному вогні 30 хвилин. Лимон промий окропом, розріж навпіл і видави сік. Влий лимонний сік у каструлю з абрикосами, пюруй занурювальним блендером і готуй ще 5 хвилин. Наповни повидлом підготовлені банки, закатай і закутай на добу товстою ковдрою.

    7. Повидло з абрикосів через м'ясорубку

    Для більшої однорідності – за 5 хвилин остаточно гарячу масу слід пюрировать блендером.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1 кг цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Абрикоси розбери на часточки, кісточки видали, м'якоть пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, лимонну кислоту та уваривай на повільному вогні 30 хвилин. Наповни гарячим повидлом стерилізовану тару, закатай і переверни вгору дном.

    8. Ванільне повидло з абрикосів

    Перевірити густоту можна, крапнувши трохи повидла на тарілку.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру, 2 краплі ванільної есенції.

    Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і засип цукром на 4 години. Постав каструлю на повільний вогонь і проварити 20 хвилин. Додай ванільну есенцію та уваривай ще 10 хвилин. Розклади повидло по банках, заходь і залиш на добу в теплому місці.

    9. Повидло з абрикосів із пектином

    Після додавання пектину повидло слід помішувати частіше.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 20 г пектину, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і подрібни в блендері. Додай 900 г цукру і добре перемішай. Постав каструлю на повільний вогонь і проварити 20 хвилин. Додай лимонну кислоту і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Прокип'ятіть ще 3 хвилини, розклади по банках і закатай.

    10. Бурштинове повидло з абрикосів

    Не перетравлюй, інакше повидло стане темного кольору.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, 50 г агар-агару, 2 кг цукру, 250 мл кип'яченої води.

    Приготування: Агар-агар залий водою і прибери убік на 15 хвилин. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і дрібно наріж. Склади абрикосові шматочки в каструлю, засип цукром і відстав на 2-3 години, щоб фрукти виділили сік. Проварити на повільному вогні 20 хвилин, пюруй занурювальним блендером до стану однорідності і влий заготовку з агар-агаром. Потім ще 3-5 хвилин, розклади в підготовлену тару і заходьте.

    Зараз читають:Компот зі сливи: 20 найкращих рецептів на будь-який смак

    11. Повидло з абрикосів із кукурудзяним крохмалем

    Ще один шикарний спосіб приготувати ідеально густе повидло!

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1 кг цукру, 5 ст. кукурудзяного крохмалю, 200 мл кип'яченої води.

    Абрикоси підготуй , наріж, очисти від кісточок і засип цукром на 3 години. Постав каструлю на повільний вогонь і проварити 20 хвилин, періодично помішуючи. Змішай крохмаль з водою і влий його тонким струмком у кипляче повидло, продовжуючи помішувати. Проваріть 3-5 хвилин, розкладіть в чисті сухі банки і заходьте.

    12. Абрикосове повидло з імбиром

    Простий рецепт спеціально для любителів заготовок з імбиром.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 100 г кореня імбиру, 1 кг цукру, половий сік лимона.

    Приготування: Корінь імбиру очисти від шкірки та натрій на тертці. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і дрібно наріж. Змішай обидві заготовки, додай цукор і проварити 20 хвилин на мінімальному вогні. Влий сік лимона, прокип'яті повидло ще 5 хвилин і закатай.

    13. Абрикосове повидло з корицею та лимонною цедрою

    Аналогічно можна приготувати повидло із цедрою лайма чи апельсина.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1 ст. лимонної цедри, 1 ч. л. меленої кориці, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Абрикоси розділи на половинки, очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і прибери убік на 2 години. Постав каструлю на слабкий вогонь і уваривай повидло протягом 20 хвилин, часто помішуючи. Всип цедру, корицю та лимонну кислоту. Проварити ще 5 хвилин, розклади по банках, закатай і переверни вгору дном.

    14. Повидло з абрикосів із медом

    Кількість меду регулюй на свій смак.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 склянка меду, лимонна кислота на кінчику ножа, 400 мл води.

    Абрикоси розбери на часточки, очисти від кісточок і подрібни в блендері. Додай лимонну кислоту та прокип'яті на повільному вогні 20 хвилин. Влий воду, змішану з медом, і вари ще 10 хвилин. Наповни гарячим повидлом підготовлену тару і закатай.

    15. Абрикосове повидло на сковороді

    Відмінний спосіб, коли в тебе є зовсім небагато абрикосів.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Абрикоси розділи на половинки , очисти від кісточок і дрібно наріж. Виклади шматочки фруктів на сковороду, засип цукром і залиш на 2-3 години при кімнатній температурі. Постав на слабкий вогонь, всип лимонну кислоту і уваривай 20 хвилин, часто помішуючи. Розклади повидло в підготовлені банки, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    16. Пряне повидло з абрикосів зі спеціями

    Для зручності спеції можна скласти спеціальний тканинний мішечок.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 2 бутони гвоздики, 1 паличка кориці, 4 коробочки кардамону, 1,2 кг цукру, 20 г пектину, 250 мл води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай спеції та провари 10 хвилин. Вимкни вогонь і прибери убік остигати. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Додай 1 кг цукру, перемішай і прибери убік на 3 години. Постав каструлю на слабкий вогонь і уваривай 15 хвилин, часто помішуючи. Ароматну воду проціди і влий у каструлю з повидлом. Прокип'яті ще 10 хвилин. Всип пектин, змішаний з цукром, що залишився, і проварити 3 хвилини. Виклади повидло в банки і закатай.

    17. Повидло з абрикосів з бренді та ваніллю

    Особливо таке повидло добре поєднується з філіжанкою чорної кави.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 100 мл бренді, ванілін на кінчику ножа, 800 г цукру.

    Приготування: Абрикоси підготуй, розріж, очисти від кісточок та подрібни. Засип цукром, накрий кришкою і прибери убік на 2 години. Постав каструлю на слабкий вогонь і проварити 20 хвилин. Додай бренді, ванілін і за 10 хвилин зніми з плити. Наповни гарячим повидлом підготовлені банки, закатай і переверни вгору дном.

    18. Повидло з абрикосів з желірующим цукром

    Готується желюючий цукор з пектину, лимонної кислоти та звичайного цукру.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 800 г желюючого цукру, 1 склянка води.

    Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і дрібно наріж. Додай воду, постав на слабкий вогонь і вари всі 20 хвилин. Всип желюючий цукор, проварити повидло ще 10 хвилин і закатай.

    19. Повидло з абрикосів із ядерцями

    Замість ядерців також можна використовувати будь-які інші горіхи.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Абрикоси поділи навпіл, кісточки витягні, розбий і вийми ядерця. М'якуш абрикосів дрібно наріж, засип цукром і прибери убік на 4 години. Ядрі зали окропом на 15 хвилин, злегка остуди і очисти від шкірки. Постав каструлю з абрикосами на мінімальний вогонь і прокип'ятіть 15 хвилин. Додай ядерця, лимонну кислоту і провари ще 15 хвилин. Виклади повидло в чисті сухі банки, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    20. Повидло з абрикосів та яблук

    Ідеальна начинка для пирогів, рогаликів та рулетів!

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 2 кг яблук, 2 кг цукру, 100 мл лимонного соку.

    Яблука наріж четвертинками, очисти від кісточок, пропусти через м'ясорубку і змішай з лимонним соком. Абрикоси розбери на половинки, кісточки видали, а м'якоть теж пропусти через м'ясорубку. Змішай обидві заготовки в каструлі відповідного розміру. Додай цукор і прибери на 1 годину. Уваривай повидло на слабкому вогні протягом 30 хвилин, розклади по банках і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *