15 найсмачніших рецептів із сиром страчателла

Італійський сир страчателла дуже легко впізнати за незвичайною клаптевою текстурою. Він готується з молока буйволиць, а найголовніше – чудово вписується у різноманітні закуски та поєднується зі свіжими овочами чи фруктами. Розповідаємо 15 рецептів, що можна приготувати зі страчателлою!

Зміст

  • 1. Салат з помідорами та страчателлою
  • 2. Брускетти зі страчателлою та лососем
  • 3. Паста з соусом песто та страчателлою
  • 4. Спагетті в томатному соусі зі страчателлою
  • 5. Овочевий салат зі страчателлою
  • 6. Томатний суп зі страчателлою
  • 7. Крем-суп із цукіні зі страчателлою
  • 8. Запіканка з макаронів зі страчателлою
  • 9. Запечені помідори зі страчателлою
  • 10. Гаспачо зі страчателлою
  • 11. Салат з помідорами, полуницею та страчателлою
  • 12. Кукурудзяна каша зі страчателлою та в'яленими помідорами
  • 13. Сирний соус зі страчателлою
  • 14. Піде зі страчателлою
  • 15. Картопля зі страчателлою в духовці
  • 1. Салат з помідорами та страчателлою

    Класичний рецепт, який особливо гарний влітку.

    Тобі знадобиться: 100 г страчателли, 300 г помідорів різних сортів, 2 жмені базиліка, 1 ст.л. оливкової олії, бальзамік.

    Приготування: Наріж помідори часточками, довільно нарви базилік і заправ все оливковою олією. Додай страчателлу і збризка салат бальзаміком.

    2. Брускетти зі страчателлою та лососем

    Сюди ідеально підійде запашний копчений лосось.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 150 г лосося, 150 г страчателли, 2-3 жмені руколи, бальзамік.

    Приготування: Наріж багет та обсмаж скибочки на сухій сковороді до рум'яності. Виклади страчателлу і згори – слайси лосося. Прикрась все руколою і збризкає бальзаміком.

    3. Паста з соусом песто та страчателлою

    Мінімалістичний, але дуже апетитний та смачний рецепт.

    Тобі знадобиться: 100 г пасти, 20 г соусу песто, 50 г страчателли.

    Приготування: Відвари пасту до готовності, відкинь на друшляк і змішай з песто соусом. Виклади на тарілку і зверху додай страчателлу.

    4. Спагетті в томатному соусі зі страчателлою

    Для цього рецепту потрібно відразу кілька видів помідорів, щоб сповна насолодитися смаком.

    Тобі знадобиться: 200 г спагетті, 150 г страчателли, 80 г помідорів черрі, 150 г великих помідорів, 150 г томатів у власному соку, 2 зубчики часнику, оливкова олія, італійські трави, спеції

    Зараз читають:Мариновані грузді на зиму: 12 простих рецептів

    Злегка обсмаж подрібнений часник на оливковій олії, додай половинки чері і нарізані кубиком звичайні помідори . Ще трохи обсмаж, приправ та додай томати з банки. Туши всі на середньому вогні, поки варяться спагетті. Виклади готові спагетті в соус, що вийшов, перемішай, розклади по тарілках і зверху додай страчателлу.

    5. Овочевий салат зі страчателлою

    Свіжий, яскравий та хрумкий, він чудово поєднується саме з таким сиром.

    Тобі знадобиться: 3 жмені салатного міксу, 1 огірок, 150 г помідорів чері, 1 фіолетова цибулина, 1 болгарський перець, 50 г маслин, 100 г страчателли, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, змішай їх з салатним міксом і заправте оливковою олією зі спеціями. Додай страчателлу і подавай салат до столу.

    6. Томатний суп зі страчателлою

    Яскраве поєднання смаків та текстур – просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 250 г томатів у власному соку, 350 г помідорів, 1 цибулина, 70 г страчателли, 1 зубчик часнику, 3 ст. оливкової олії, спеції, італійські трави.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і злегка обсмаж їх в оливковій олії. Всип нарізані помідори та протушкуй 5-7 хвилин. Додай помідори у власному соку та туші ще 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Блендером перебий суп до однорідності і приправ за смаком. Знову доведи його до кипіння, розлий по тарілках і додай страчателлу.

    7. Крем-суп із цукіні зі страчателлою

    Замість цукіні можеш взяти звичайний кабачок – це не принципово.

    Тобі знадобиться: 300 г цукіні, 1 цибулина, 120 г страчателли, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх до прозорості. Додай нарізані цукіні, обсмаж все ще трохи і влий 400 мл води або овочевого бульйону. Вари суп 7-10 хвилин після кипіння, подрібни його блендером і приправ за смаком. Ще раз доведи суп до кипіння, розлий по тарілках і додай страчателлу.

    Зараз читають:Магія смаку: як правильно зварити рис басматі до ідеальності

    8. Запіканка з макаронів зі страчателлою

    Оригінальний спосіб приготувати гарнір із макаронів.

    Тобі знадобиться: 120 г макаронів, 150 г страчателли, 20 г вершкового масла.

    Приготування: Відвари макарони майже до готовності, відкинь на друшляк і переклади у форму для запікання. Додай вершкове масло і страчателлу, перемішай все разом і відправте в духовку на 20-30 хвилин при 190 градусах до рум'яності.

    9. Запечені помідори зі страчателлою

    Ще одна незвичайна італійська закуска, яка гарна щодня.

    Тобі знадобиться: 120 г помідорів чері, 60 г страчателли, 30 г шпинату, 15 г руколи, 1 ст.л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець, італійські трави.

    Приготування: Виклади помідори чері на пергамент, збризкати їх маслом, посип усіма спеціями і відправ на 10 хвилин в духовку при 170 градусах. Змішай рукколу та шпинат, виклади на них запечені помідори та зверху – страчателлу.

    10. Гаспачо зі страчателлою

    Традиційний гаспачо готується не так уже й складно!

    Тобі знадобиться: 1,2 кг помідорів, 300 г огірків, 250 г страчателли, 100 г стебел селери, 300 г болгарського перцю, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 12 г солі, 20 мл винного оцту, 2 оливкової олії, 600 мл томатного соку, спеції.

    Приготування: Завчасно запікати болгарські перці, очисти і довільно наріж. Так само наріж решту овочів і перебий все блендером до однорідності. Додай томатний сік, чилі та спеції, і знову збий. Перетріть масу через сито і заправ гаспачо оливковою олією з винним оцтом. Розлий по тарілках і додай страчателлу.

    11. Салат з помідорами, полуницею та страчателлою

    Тут обов'язково потрібні стиглі та солодкі томати.

    Тобі знадобиться: 150 г помідорів, 50 г страчателли, 1 жменю полуниці, 2 жмені руколи, 20 мл оливкової олії, спеції, бальзамік.

    Приготування: Наріж помідори та полуницю, виклади все на руколу і додай страчателлу. Посип спеціями за смаком і збризкати салат олією з бальзаміком.

    12. Кукурудзяна каша зі страчателлою та в'яленими помідорами

    Гідне поповнення запасу оригінальних каш та гарнірів у твоєму раціоні.

    Зараз читають:15 салатів з селери та яблуком, які порадують своїм смаком

    Тобі знадобиться: 80 г кукурудзяної крупи, 300 мл молока чи води, 120 г страчателли, 30 г в'ялених томатів, 1 зубчик часнику, 2 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Нагрій молоко , додай кукурудзяну крупу і відвари за інструкцією на упаковці, помішуючи. Додай подрібнений часник, петрушку та вершкове масло. Все приправ, розклади по тарілках і додай подрібнені в'ялені томати та страчателлу.

    13. Сирний соус зі страчателлою

    Підійде як до шашлику, так і до овочевих салатів.

    Тобі знадобиться: 100 г страчателли, 50 г сиру з пліснявою, 2 ст. йогурту, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Довільно подрібни всі інгредієнти, відправ їх в блендер, збий до однорідності і приправ соус. Можеш додати рубану зелень за бажанням. Дай соусу кілька годин настоятися у холодильнику.

    14. Піде зі страчателлою

    Турецька варіація відкритої сирної піци, але тільки зі страчателлою – пальчики оближеш!

    Тобі знадобиться: 100 г борошна, 10 г свіжих дріжджів, 50 мл молока, 10 мл олії, 10 г цукру, 70 г страчателли, 50 г сулугуні, 50 г імеретинського сиру.

    Розведи дріжджі та цукор у теплому молоці , залиш на 10 хвилин і потім додай борошно та масло. Вимішайте тісто, залиште його на 2 години в теплі і розкачайте в овальний корж. Натрій сулугуні та імеретинський сир, змішай зі страчателлою і виклади на тісто. Сформуй з нього човник і відправ у духовку на 5-10 хвилин при 220-240 градусах.

    15. Картопля зі страчателлою в духовці

    Улюблена багатьма м'ята картопля з ароматними травами та сиром.

    Тобі знадобиться: 7-8 картоплин, 200 г страчателли, 50 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, 1 пучок чебрецю, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю в мундирі до готовності, акуратно прийми кожну картоплину товкачем, виклади на пергамент і посип спеціями. Розтопи вершкове масло, додай рубаний чебрець і часник. Змасти картоплю цією олією і відправ на 15-20 хвилин у духовку при 190 градусах. Перед подачею – виклади на картоплю страчателлу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *