15 відмінних рецептів компоту з червоної та чорної смородини

Домашній компот однаково хороший і актуальний будь-якої пори року. Влітку – як прохолодний напій, а взимку – як компенсація свіжих ягід і вітамінів, що відсутні. Сьогодні ми розповімо 15 найкращих рецептів, як зварити компот із червоної та чорної смородини!

Зміст

  • 1. Літній компот із червоної та чорної смородини
  • 2. Компот із червоної та чорної смородини на зиму в банках
  • 3. Компот із червоної та чорної смородини з аґрусом
  • 4. Компот із червоної та чорної смородини з листям
  • 5. Компот із червоної та чорної смородини з лимонною кислотою
  • 6. Компот із червоної та чорної смородини з апельсином
  • 7. Компот із червоної та чорної смородини зі сливою
  • 8. Компот із ірги, червоної та чорної смородини
  • 9. Компот із червоної та чорної смородини з лимоном та м'ятою
  • 10. Компот із червоної та чорної смородини з абрикосами
  • 11. Компот із червоної та чорної смородини з яблуками на зиму
  • 12. Компот із білої, червоної та чорної смородини
  • 13. Компот із червоної та чорної смородини з малиною
  • 14. Компот із червоної та чорної смородини з ожиною
  • 15. Компот з вишні, червоної та чорної смородини
  • 1. Літній компот із червоної та чорної смородини

    У літню спеку він добре освіжає, особливо з парою кубиків льоду.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 120 г смородини, 120 г чорної смородини, 6 ст.л. цукру.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром і проварити хвилину. Опусти туди смородини ягоди без гілочок і сміття. Проваріть компот до повторного кипіння, зніми його з вогню і дай трохи настоятися під кришкою.

    2. Компот із червоної та чорної смородини на зиму в банках

    Класичний компот на зиму без добавок – чудово простоїть весь сезон.

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 250 г смородини, 300 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Виклади смородину в банку, залий окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду, знову закип'ятіть її з цукром, залий назад і закатай компот на зиму.

    Зараз читають:15 шикарних салатів з кукурудзою та огірком

    3. Компот із червоної та чорної смородини з аґрусом

    Можеш сміливо змінювати пропорції ягід на власний смак.

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 250 г аґрусу, 250 г чорної смородини, 350 г цукру, 3 л води.

    Приготування: Перебери смородину з аґрусом і виклади все в стерильні банки. Залий ягоди окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.

    4. Компот із червоної та чорної смородини з листям

    Якщо захочеш закатати компот у банку, тоді додай ще щіпку лимонної кислоти.

    Тобі знадобиться: 300 г цукру, по 300 г чорної та червоної смородини, 3 листки чорної смородини, 2,5 л води.

    Приготування: Закип'яти воду із цукром. Додай всі ягоди смородини та листя, проваріть компот 7-10 хвилин на слабкому вогні, зніми з плити і дай йому настоятися під кришкою.

    5. Компот із червоної та чорної смородини з лимонною кислотою

    Завдяки лимонній кислоті – компот виходить не таким нудотним і краще зберігається.

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 250 г чорної смородини, 2 щіпки лимонної кислоти, 1 паличка кориці, 300 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Виклади смородину та корицю в банку. Залий окропом, залиш на 15 хвилин і злий воду. Додай у неї цукор і лимонну кислоту, знову закип'яті, залий назад і закатай банку.

    6. Компот із червоної та чорної смородини з апельсином

    Небагато цитрусу – ідеальне доповнення до будь-якого ягідного компоту.

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 250 г чорної смородини, 1 апельсин, 300 г цукру, 2,5 л води.

    Перебери всю смородину, наріж апельсин кружальцями і виклади все в стерильні банки. Зали окропом і залиш на 10 хвилин під кришками. Злий цю воду, додай цукор, знову закип'яті і залий ягоду. Закатай компот кришками.

    7. Компот із червоної та чорної смородини зі сливою

    Підійде слива або алича будь-яких сортів. Кісточки можна не видаляти!

    Зараз читають:20 супів із селери, які зможе приготувати кожен

    Тобі знадобиться: 300 г сливи, по 300 г червоної та чорної смородини, 600 г цукру, 4 л води.

    Розклади сливу і смородину по банках, залий окропом, накрий кришками і дай охолонути. Злий цей відвар, додай у нього цукор, знову закип'яти і залий назад. Закатай банки на зиму.

    8. Компот із ірги, червоної та чорної смородини

    Смородина з іргою – подвійна доза корисних вітамінів.

    Тобі знадобиться: 3 л води, по 250 г ірги, червоної та чорної смородини, 500 г цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Перебери всю смородину та іргу, і розклади ягоди в стерильні банки. Засип цукром і додай по щіпці лимонної кислоти. Залий все окропом і закочуй компот на зиму.

    9. Компот із червоної та чорної смородини з лимоном та м'ятою

    Виходить щось на кшталт ягідного мохіто. Особливо добре з коричневим цукром!

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 250 г чорної смородини, 1 лимон, 4 гілочки м'яти, 300 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Наріж лимон кружечками, перебери смородину і виклади все в банки. Додай м'яту, засип цукром і залий окропом. Залиш на 10-15 хвилин під кришками, злий сироп, знову закип'яти, залий назад і закатай банки.

    10. Компот із червоної та чорної смородини з абрикосами

    У цей компот можна додати зовсім небагато цукру – він і так смачний.

    Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, по 200 г червоної та чорної смородини, 100 г цукру, 3 л води.

    Залий абрикоси водою і доведи до кипіння. Додай цукор і провари пару хвилин. Додай всю червону і чорну смородину, проварити ще 5 хвилин і зніміть компот з вогню.

    11. Компот із червоної та чорної смородини з яблуками на зиму

    Одне з найкращих поєднань при приготуванні простого дачного компоту.

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 250 г чорної смородини, 300 г яблук, 300 г цукру, 3 л води.

    Перебери смородину, наріж яблука часточками і виклади все в стерильні банки. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришками. Злий цю воду і засип у банки цукор. Воду знову закип'яті, залий назад і закатай компот.

    Зараз читають:20 легких рецептів вина з вишні

    12. Компот із білої, червоної та чорної смородини

    Смородинове асорті – дуже гармонійний варіант за смаком та ароматом.

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 250 г смородини, 250 г смородини, 2 щіпки ванілі, 450 г цукру, 3,5 л води.

    Перебери всю смородину і розклади її в банки. Залий окропом, залиш на 7-10 хвилин під кришками і злий цю воду. Знову її закип'яти, додай цукор і ванілін, проваріть до розчинення і залий назад. Закатай банки.

    13. Компот із червоної та чорної смородини з малиною

    Один із найпростіших рецептів компоту, на який піде всього кілька хвилин.

    Тобі знадобиться: 250 г малини, 250 г смородини, 250 г чорної смородини, 400 г цукру, 3,5 л води.

    Виклади всю малину і смородину в стерильні банки. Закип'яти воду з цукром, проварити пару хвилин і залий туди ж. Закатай компот на зиму.

    14. Компот із червоної та чорної смородини з ожиною

    У ожини не дуже виразний смак, якщо використовувати її окремо. А ось з іншими ягодами – саме те!

    Тобі знадобиться: 250 г ожини, 250 г смородини, 250 г чорної смородини, 300 г цукру, 3 л води.

    Приготування: Перебери ожину та смородину, виклади все в стерильні банки і залий окропом. Залиш на 5 хвилин під кришкою, злий цю воду, додай у неї цукор і знову її закип'ятити. Влий гарячий сироп у банки і закочуй компот на зиму.

    15. Компот з вишні, червоної та чорної смородини

    У вишні можна видалити кісточки, а можна залишити так – не суттєво.

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 300 г вишні, 250 г чорної смородини, 400 г цукру, 3,5 л води.

    Приготування: Закип'яти воду із цукром. Виклади туди всю вишню зі смородиною та провари компот 10 хвилин. Зніми його з вогню і дай настоятися під кришкою до остигання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *