Гарний гарнір здатний прикрасити будь-яку страву, у тому числі й голубці. Але тут не так легко визначитися, з чим їх краще подавати. Тому спеціально для тебе ми вже розібралися в цьому питанні та пропонуємо велику добірку ідей та рецептів!
Зміст
1. Запечена картопля зі сметаною та часником
На випадок, коли потрібна максимально ситна вечеря для великої родини.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 300 г сметани, 2 зубчики часнику, спеції, вершкове масло.
Приготування: Змішай сметану, часник і спеції. Змасти форму для запікання вершковим маслом. Тонко наріж і виклади шарами картоплю, промазуючи їх сметаною. Відправ все в духовку приблизно на 1 годину під фольгою при 180 градусах. За 20 хвилин до кінця – зніміть фольгу.
2. Картопляне пюре із сиром
Легкий та перевірений варіант, який сподобається всім домочадцям.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 35 г вершкового масла|мастила|, 80 мл вершків, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з маслом і вершками. Додай спеції і тертий сир і перемішай.
3. Смажений рис на сковороді
Щоб рис краще поєднувався з голубцями, пропонуємо його приготувати саме таким чином.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2 склянки води, спеції для плову.
Зараз читають:Огірки по-корейськи з морквою на зиму: 20 найкращих рецептів
Приготування: Обсмажити промитий рис у олії до золотистого відтінку, помішуючи. Додай спеції, влий воду, доведи до кипіння і готуй 15 хвилин на середньому вогні без кришки. Після чого накрий кришкою та готуй ще 15 хвилин на слабкому вогні.
4. Булгур із баклажанами в томаті
Ще один варіант для любителів гарнірів із круп!
Тобі знадобиться: 150 г булгура, 1 баклажан, 1 цибулина, 200 г помідорів чері, 1 ст.л. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 200 мл води, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю і часник і обсмаж їх до золотистості. Додай томатну пасту, нарізаний кубиком баклажан і половинки помідорів чері, і тушкуй ще пару хвилин. Додай булгур, воду та спеції, доведи до кипіння і готуй 20-25 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
5. Перловка з овочами та соєвим соусом
Щоб перловка швидше зварилася, радимо заздалегідь її замочити.
Тобі знадобиться: 200 г перловки, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 помідор, 3 ст. соєвий соус, спеції.
Приготування: Відваріть перловку за інструкцією на упаковці. Довільно наріж і обсмаж овочі в олії. Додай перловку, спеції та соєвий соус, і готуй все разом ще 5 хвилин.
6. Тушкована квасоля
Ситний білковий гарнір до голубців із простих та дешевих продуктів.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки квасолі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. томатної пасти, спеції.
Приготування: Квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх 5-7 хвилин. Додай томатну пасту, спеції, квасолю та трохи води. Перемішай і тушкуй все разом ще 10 хвилин.
7. Овочевий салат із корейською морквою
Коли захочеться чогось дуже легкого, свіжого та хрумкого.
Тобі знадобиться: 150 г капусти, 150 г консервованої кукурудзи, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 помідор, 100 г корейської моркви, 4 гілочки кропу, спеції, оливкова олія.
Приготування: Довільно наріж всі овочі та подрібни кріп. Приправ салат за смаком і заправ його оливковою олією.
Зараз читають:Помідори з базиліком на зиму: 20 простих та швидких рецептів
8. Гречка з морквою та цибулею
Звичайна гречка із засмажкою теж може дуже гармонійно доповнити голубці.
Тобі знадобиться: 200 г гречки, 1 цибулина, 1 морква, спеції, 350 мл води.
Приготування: Подрібни та обсмаж овочі 5 хвилин до м'якості. Додай промиту гречку і смажу ще 1 хвилину, помішуючи. Залий воду, приправ, доведи до кипіння і готуй гречку під кришкою 20-25 хвилин на слабкому вогні.
9. Запечена морква в духовці
Морква є не лише доповненням, а й цілком самостійним гарніром.
Тобі знадобиться: 300 г моркви, 2 зубчики часнику, 5 г кунжуту, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. яблучного оцту, 1 ст. оливкової олії, 2 ч.л. цедри лимона, спеції.
Приготування: Наріж моркву брусочками. Змішай решту інгредієнтів у маринад і замаринуй у ньому моркву на 20 хвилин. Виклади її рівним шаром на пергамент і відправь у духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.
10. Тушкована капуста з чорносливом
Звичайно, капуста завжди добре поєднується з капустою.
Тобі знадобиться: 1 качан капусти, 1 морква, 1 цибулина, 10 печериць, 120 г чорносливу, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.
Наріжте всі овочі і наріж чорнослив. Обсмажте капусту 15-20 хвилин, помішуючи. Додай цибулю та моркву, і смажу ще 10 хвилин. Розведи томатну пасту в невеликій кількості води і влий туди ж. Приправ та туші до випаровування рідини. Додай гриби та чорнослив, і готуй все разом ще близько 10 хвилин під кришкою.
11. Макарони у вершково-томатному соусі
Підійдуть будь-які якісні макарони на твій розсуд, незалежно від форми.
Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 100 г твердого сиру, 3 ст.л. сметани, 1 ст. томатної пасти, паприка, спеції, 20 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Відвари макарони до готовності. Розтопи вершкове масло на сковороді, додай сметану з томатом і перемішай. Додай тертий сир та спеції, і готуй доти, доки сир не розплавиться. Змішай соус, що вийшов, з макаронами.
Зараз читають:20 простих рецептів варення з білої смородини
12. Тушений буряк у томаті
Про тушковану капусту говорять часто й багато, але що про тушковані буряки?
Тобі знадобиться: 500 г буряків, 200 г моркви, 1 цибулина, 2 ст. томатної пасти, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх 5-7 хвилин до м'якості. Додай тертий буряк, спеції, томатну пасту та 250 мл води. Перемішай і тушкуй близько 20 хвилин під кришкою.
13. Огірковий салат із зеленню
Ще один рецепт свіжого овочевого гарніру, що готується за пару хвилин.
Тобі знадобиться: 4 огірки, по 1/2 пучка латука, кінзи, кропу та зеленої цибулі, 1 болгарський перець, 1 жменя оливок, олія, лимонний сік, орегано, спеції.
Приготування: Довільно подрібніть усі інгредієнти. Збризкати салат маслом і лимонним соком, і приправ за смаком.
14. Смажений батат
Цікавіше і в рази різноманітніше за звичайну смажену картоплю.
Тобі знадобиться: 3 батати, 2 зубчики часнику, спеції, 2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Очисти та наріж батат брусочками. Розігрій масло, додай подрібнений часник і одразу ж виклади батат. Обсмажити на середньому вогні до готовності, помішуючи. Приправ на свій розсуд.
15. Брокколі та цвітна капуста під сиром
Розбирай їх так, щоб суцвіття було приблизно одного розміру.
Тобі знадобиться: 200 г броколі, 250 г цвітної капусти, 2 яйця, спеції, 60 г твердого сиру.
Приготування: Розділи броколі та цвітну капусту на суцвіття і приваріть їх 3-4 хвилини в киплячій воді. Після чого виклади у форму для запікання та залий збитими яйцями зі спеціями. Засип тертим сиром і відправте блюдо на 20-25 хвилин в духовку при 190 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua