20 салатів із нутом, які захочеться приготувати ще не раз

Про користь нуту можна говорити дуже довго – він ситний, багатий на білок, та й просто смачний. Нут дуже відрізняється від гороху або квасолі, тому його варто спробувати, навіть якщо ти не любиш інші бобові. І цього разу ми підготували добірку найкращих салатів із нутом!

Зміст

  • 1. Салат з нутом та бринзою
  • 2. Салат з рибними консервами та нутом
  • 3. Салат з морквою та нутом
  • 4. Салат з авокадо та нутом
  • 5. Салат з овочами та нутом
  • 6. Салат зі шпинатом, авокадо та нутом
  • 7. Салат з пекінською капустою, куркою та нутом
  • 8. Вінегрет із нутом
  • 9. Салат з руколою, нутом та в'яленими помідорами.
  • 10. Салат з нутом, квасолею та кукурудзою
  • 11. Салат з нутом, сиром та оливками
  • 12. Салат з нутом та кропивою
  • 13. Салат з броколі та нутом
  • 14. Салат з капустою, корейською морквою та нутом
  • 15. Салат з тунцем та нутом
  • 16. Теплий салат із гарбузом та нутом
  • 17. Салат з нутом та грибами
  • 18. Салат з нутом та виноградом
  • 19. Салат з баклажанами та нутом
  • 20. Салат з картоплею, маринованими огірками та нутом
  • 1. Салат з нутом та бринзою

    Підійде й інший сир. Сам салат готується дуже швидко!

    Тобі знадобиться: 250 г нуту, 1 огірок, 70 г бринзи, 2 зубчики часнику, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 5 гілочок зелені, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж огірки, подрібни зелень і часник, розкриш бринзу, додай нут і перемішай салат. Для заправки змішай олію з лимонним соком та спеціями.

    2. Салат з рибними консервами та нутом

    Для цього рецепту краще бери консервовану горбушу.

    Тобі знадобиться: 150 г нуту, 1 банка консервованої горбуші, 1 помідор, 1 огірок, 1/2 фіолетової цибулини, 30 г твердого сиру, 1 жменю салатного міксу, олію та зелень.

    Приготування: Розімні виделкою горбушу, довільно наріж всі овочі, натрій сир і додай нут. Додай салатний мікс і рубану зелень, і заправ салат рослинним маслом.

    3. Салат з морквою та нутом

    Відмінний вітамінний салат зі свіжою морквою нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 200 г нуту, 250 г помідорів, 120 г болгарського перцю, 50 г моркви, 15 г зеленої цибулі, 2 ст. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Натрій моркву на корейській тертці або наріж тонкою соломкою. Тонко наріж перець і помідори, подрібни зелену цибулю, додай нут, перемішай салат і заправ його оливковою олією.

    4. Салат з авокадо та нутом

    Такий яскравий та красивий салат, що його можна подавати навіть у порційних келихах.

    Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1/2 фіолетової цибулини, 5 помідорів чері, 150 г нуту, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Дрібно нарубай цибулю, наріж авокадо кубиком, а помідори чері – часточками. Додай нут, перемішай салат і заправ його оливковою олією з лимонним соком і спеціями.

    Зараз читають:12 незрівнянних рецептів свинячих реберець у рукаві в духовці

    5. Салат з овочами та нутом

    Свіжий та корисний ПП салат з оригінальною заправкою завжди буде доречним.

    Тобі знадобиться: 1 склянка нуту, 1 огірок, 6 помідорів чері, 1 фіолетова цибулина, 1/2 салату айсберг, 5 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст. діжонської гірчиці, 0,5 ч. л. коріандр, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, додай нут і перемішай. Окремо змішай решту інгредієнтів для заправки, приправ її і полів салат.

    6. Салат зі шпинатом, авокадо та нутом

    Для цього рецепту обов'язково потрібний свіжий молодий шпинат.

    Тобі знадобиться: 150 г шпинату, 100 г нуту, 2 огірки, 1/2 авокадо, 2 ст. оливкової олії, по 1 ст.л. соєвого соусу та діжонської гірчиці, по 0,5 ст.л. меду та лимонного соку.

    Промий і обсуши шпинат, наріж огірки кружальцями, а авокадо тонкими слайсами , додай нут і все перемішай. Змішай всі інші інгредієнти в заправку та полів салат.

    7. Салат з пекінською капустою, куркою та нутом

    Щоб зробити цей салат зовсім ПП, заміни майонез йогуртом чи сметаною.

    Тобі знадобиться: 100 г курячого філе, 1/2 склянки нуту, 100 г пекінської капусти, 1 огірок, 2 яйця, 3 пера зеленої цибулі, 1 ст.л. рубаних волоських горіхів, майонез.

    Відвари курку і розбери її на волокна. Тонко нашаткуй пекінську капусту, наріж огірок соломкою і додай нут. Яйця відвари і теж дрібно наріж. Додай рубану зелену цибулю та горіхи, і заправ салат майонезом.

    8. Вінегрет із нутом

    Оригінальна інтерпретація класичного домашнього салату.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 320 г буряків, 250 г нуту, 200 г солоних огірків, 120 г моркви, зелень, олія, спеції.

    Приготування: Відвари або запікання картоплю, буряки та моркву до готовності. Наріж всі інгредієнти кубиком, додай нут і рубану зелень, і заправ вінегрітий олією зі спеціями.

    9. Салат з руколою, нутом та в'яленими помідорами.

    Свіжі помідори черрі теж гарні, але з в'яленими виходить пікантніше.

    Тобі знадобиться: 2-3 жмені руколи, 200 г в'ялених помідорів, 200 г оливок, 200 г нуту, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. бальзаміка.

    Приготування: Промий і обсуши руколу, подрібни в'ялені помідори, розріж оливки навпіл і додай нут. Перемішати салат і збризкати його оливковою олією і бальзаміком.

    10. Салат з нутом, квасолею та кукурудзою

    Ну як встояти перед такою барвистою закускою?

    Тобі знадобиться: 120 г нуту, 100 г кукурудзи, 120 г червоної консервованої квасолі, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1/2 фіолетової цибулини, півпучка кінзи, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. яблучного оцту, 1 ч. л. меду.

    Приготування: Дрібно наріж перець, помідор і фіолетовий лук, подрібни кінзу і додай бобові з кукурудзою. Для заправки салату змішай масло|мастило|, оцет, мед і давлений часник.

    Зараз читають:20 оригінальних закусок на Різдво 2023

    11. Салат з нутом, сиром та оливками

    Оригінальний рецепт салату з не найочевиднішим поєднанням інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 100 г нуту, 100 г оливок без кісточок, 20 г твердого сиру, 50 г цибулі, 15 г петрушки, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії, спеції, по 50 мл води та оцту.

    Дрібно наріж цибулю і замаринуй її у воді з оцтом на 10 хвилин. Наріж оливки кільцями, подрібни петрушку та часник, натрій сир на тертці і перемішай всі інгредієнти. Збризкає салат оливковою олією.

    12. Салат з нутом та кропивою

    Якщо ти не боїшся кулінарних експериментів, тоді цей салат для тебе!

    Тобі знадобиться: 1 пучок кропиви, 150 г моркви, 50 г нуту, 150 г огірків, 150 г болгарського перцю, 100 г стебел селери, оливкова олія, 1 ст.л. лляного насіння.

    Приготування: Натрій моркву на великій тертці, а решту овочів наріж кубиком. Обдай кропиву окропом та подрібни. Додай нут, перемішай салат, заправ його маслом за смаком і посип насінням льону.

    13. Салат з броколі та нутом

    Однозначно свіжо, оригінально і варто уваги!

    Тобі знадобиться: 150 г нуту, 200 г броколі, 1 болгарський перець, 100 г фети, 2 ст.л. йогурту, 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. прованських трав, спецій.

    Приготування: Розбери броколі на суцвіття і приваріть їх 2-3 хвилини в киплячій воді. Довільно наріж болгарський перець, додай нут і все перемішай. Розімни фету з йогуртом, лимонним соком, травами та спеціями, і виклади цю масу ложкою в салат.

    14. Салат з капустою, корейською морквою та нутом

    Хрумкий, пікантний та дуже ситний салат, і знову з оригінальним поєднанням інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 200 г нуту, 150 г корейської моркви, 300 г капусти, 150 г твердого сиру, 2 ст. рослинного масла.

    Приготування: Тонко нашаткуй капусту і злегка розімни її руками. Натрій сир на великій тертці, додай нут і корейську моркву, і заправ салат рослинним маслом.

    15. Салат з тунцем та нутом

    Звичайно, ця добірка була б неможлива без салату з тунцем!

    Тобі знадобиться: 1/2 фіолетової цибулини, 400 г нуту, 250 г помідорів чері, 250 г огірків, 300 г тунця у власному соку, 1 болгарський перець, 100 г рукколи, 40 г петрушки, 100 г фе та лимонного соку, 3 зубчики часнику та спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, промий і обсуши руколу, розімни тунець вилкою і подрібни петрушку. Додай нут та перемішай салат. Для заправки змішай оливкову олію, лимонний сік, часник і спеції. Виклади на салат кубики фети.

    16. Теплий салат із гарбузом та нутом

    За бажанням готовий салат посип кунжутом або розкришеним сиром розсольним.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 100 г фіолетової цибулі, 1 морква, 1 болгарський перець, 250 г нуту, зелень, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, спеції.

    Зараз читають:20 шикарних ПП рецептів з курячої грудки

    Приготування: Наріж гарбуз тонкими скибочками та запікання його 10-15 хвилин при 190 градусах до готовності. Інші овочі наріж соломкою і злегка обсмаж на сковороді до м'якості. Змішай все разом і додай нут із рубаною зеленню. Перемішай масло, лимонний сік і мед зі спеціями, і заправ салат.

    17. Салат з нутом та грибами

    Контраст зелені, соковитих помідорів та смажених грибів робить салат ще апетитнішим!

    Тобі знадобиться: 200 г грибів, 3 помідори, 100 г салатного міксу, 150 г нуту, 60 г маслин, 25 г зеленої цибулі, 5 гілочок зелені, 1 ст.л. кунжуту, по 2 ст. рослинної олії та лимонного соку.

    Приготування: Наріж гриби пластинками і обсмаж до готовності. Подрібни зелену цибулю та зелень, тонко наріж помідори, додай нут з маслинами і виклади все на салатний мікс. Заправте все олією з лимонним соком і посип салат кунжутом.

    18. Салат з нутом та виноградом

    Спробуй цей салат хоч раз, і ти напевно постійно будеш до нього повертатися.

    Тобі знадобиться: 400 г нуту, 300 г винограду, 80 г волоських горіхів, 1 стебло селери, 4 ст.л. тахіні, 2 ст.л. яблучного оцту, по 2 ч. л. маку та діжонської гірчиці, спеції та зелень.

    Приготування: Змішай тахіні, оцет, гірчицю, мак та спеції за смаком. Розріж великі виноградини, наріж селеру скибочками, крупно порубай смажені горіхи і додай нут. Змішай салат із заправкою і посип його рубаною зеленню.

    19. Салат з баклажанами та нутом

    Ще один чудовий теплий салат, який легко замінить навіть основну страву.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 болгарські перці, 2 помідори, 200 г нуту, 3 пера зеленої цибулі, 3 гілочки кінзи, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 0,5 ч.л. коріандр, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі досить великими шматочками. Обсмажити баклажани на сильному вогні з усіх боків до рум'яності та окремо обсмажити перець. Змішай все з нутом і помідорами, і додай рубану кінзу із зеленою цибулею та часником. Приправ салат і злегка полів його соєвим соусом.

    20. Салат з картоплею, маринованими огірками та нутом

    Один із самих ситних салатів у цій добірці, та й взагалі!

    Тобі знадобиться: 250 г картоплі, 180 г нуту, 100 г фіолетової цибулі, 200 г маринованих огірків, 6 гілочок петрушки, 1/2 лимона, 3 ст.л. оливкової олії, 20 мл яблучного оцту, 1 щіпка цукру, сіль та спеції.

    Приготування: Наріж цибулю півкільцями і замаринуй її на 20 хвилин в яблучному оцті, половині олії та цукрі. Обсмажити готовий нут зі спеціями 1-2 хвилини. Відвари картоплю і наріж дрібним кубиком разом з огірками. Подрібни петрушку, перемішай салат і збризкати його маслом і лимонним соком.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *