Раф відрізняється від звичайного латте тим, що у ньому використовуються вершки замість молока. Тому він виходить трохи жирнішим, але разом з тим – дуже ніжним та ароматним. Подавати раф можна просто так чи з різноманітними сиропами. А як його приготувати вдома, ми розповімо далі!
Зміст
1. Класичний раф-кави
Класичний рецепт – це ванільний раф із додаванням ванільного цукру.
Тобі знадобиться: 25 мл еспресо, по 5 г цукру та ванільного цукру, 100 мл 10-15% вершків.
Приготування: Зваріть еспресо будь-яким зручним способом. Нагрій вершки з двома видами цукру та збий до піни. Залиш приблизно третину пінки, а вершки, що залишилися, збий з еспресо і перелий у келих або чашку, і потім додай зверху вершкову пінку.
2. Гарбузовий раф
Чудовий сезонний напій для холодної пори року.
Тобі знадобиться: 40 г гарбузового пюре, по 1-2 щіпки кориці, мускатного горіха, гвоздики та кардамону, 1-2 ст.л. коричневого цукру, 120 мл еспресо, 150 мл 15% вершків.
Приготування: Зваріть каву будь-яким доступним способом. Заздалегідь відвари або запікайте гарбуз і розімніть його в пюре. Збий усі інгредієнти, окрім вершків, блендером. Додай 2/3 гарячих вершків, знову збий і перелий у келих. Окремо збий вершки, що залишилися, і прикрась раф.
3. Банановий раф
Щоб зробити раф кориснішим, заміни цукор медом або підсолоджувачем.
Зараз читають:15 шикарних салатів з кукурудзою та огірком
Тобі знадобиться: 1/2 банану, по 1-2 щіпки ваніліну, 1-2 ч.л. коричневого цукру, 120 мл еспресо, 150 мл 15% вершків.
Приготування: Зварити еспресо та нагрій вершки. Очисти та зби банан у блендері з кавою, ваніліном та цукром. Додай половину вершків, знову збий і перелий у келих. Окремо збий вершки, що залишилися, і вили зверху.
4. Сирний раф
За останні роки сирний раф став справжнім хітом у всіх сучасних кав'ярнях.
Тобі знадобиться: 40 мл еспресо, 10-15 г сиру плавленого, 100 мл 10% вершків.
Приготування: Зваріть еспресо будь-яким способом і нагрійте вершки. Зби всі інгредієнти пару хвилин до пишності. Додай цукор за бажанням. Перелий раф у чашку або келих.
5. Кокосовий раф
Для цього рецепту вибирай справжнє кокосове молоко високої жирності.
Тобі знадобиться: 50 мл еспресо, 1 ч.л. ванільного цукру, 250 мл кокосового молока, кокосова стружка.
Приготування: Нагрій і зби кокосове молоко до м'якої піни. Окремо звари еспресо, змішай його з ванільним цукром і перелий у чашку. Можеш додати кокосовий сироп. Залий все кокосовим молоком і прикрась стружкою.
6. Лавандовий раф
Для такого рафа будуть потрібні сухі квіти лаванди.
Тобі знадобиться: 30 мл води, 9 г меленої кави, 10 г цукру, 1 г сухої лаванди, 100 мл 10% вершків.
Приготування: Подрібніть в пудру цукор з лавандою за допомогою кавомолки. Звари еспресо з води та кави, і зби його з цукрово-лавандовою пудрою. Перелий раф у чашку, а зверху влий нагріті та збиті вершки.
7. Апельсиновий раф
Для більш насиченого смаку до кави можна додати пару крапель ванільного екстракту.
Тобі знадобиться: 100 мл води, 2 ч. л. меленої кави, 100 мл 15% вершків, 2 ч.л. апельсинового сиропу, апельсинова цедра.
Зараз читають:Агрус з апельсином на зиму: 20 простих рецептів
Приготування: Звари каву, нагрій вершки та зби їх з кавою та апельсиновим сиропом у блендері. Збивай до появи пінки, перелий раф у келих і прикрась цедрою.
8. Малиновий раф
Можеш прикрасити готовий раф цілими свіжими ягодами.
Тобі знадобиться: 50 г малини, по 1-2 щіпки кориці, 1-2 ч.л. коричневого цукру, 120 мл еспресо, 150 мл 15% вершків.
Приготування: Звари каву та нагрій вершки. Збий у блендері малину з цукром та корицею. Влий каву і 2/3 вершків, і знову добре збий. Перелий раф у келих. Окремо зби ще третину вершків і вили зверху.
9. Раф із солоною карамеллю
Якщо любиш виразніший смак, тоді додай більше карамелі.
Тобі знадобиться: 50 мл еспресо, 2 ч. л. солоної карамелі, 100 мл 10-15% вершків.
Приготування: Звари каву та нагрій вершки. Збий каву, 70 мл вершків і солону карамель до однорідності, і перелий все в келих. Зби в піну вершки, що залишилися, і прикрась ними раф.
10. Раф-кава з халвою
Одна з найсмачніших варіацій домашньої раф-кави!
Тобі знадобиться: 2-3 ч.л. халви, 0,5 ч. л. ванільного цукру, 8 г меленої кави, 60 мл води, 100 мл 10% вершків.
Приготування: Зваріть каву будь-яким доступним способом. Розмішай розкришену халву у невеликій кількості води. Нагрій вершки з ванільним цукром, не доводячи до кипіння. Збий все разом і перелий готовий раф у келих.
11. Раф-кава з кленовим сиропом
Для краси посип готовий раф меленою корицею або тертим шоколадом.
Тобі знадобиться: 40 мл еспресо, 1 ч.л. кленового сиропу, 100 мл 10-15% вершків.
Приготування: Зваріть еспресо і зби його блендером з 2/3 гарячих вершків. Влий у чашу або келих кленовий сироп і залий рафом. Окремо зби в пишну піну вершки, що залишилися, і додай їх зверху.
Зараз читають:15 простих рецептів повидла з яблук
12. Арахісовий раф «Снікерс»
Для подачі чудово підходить рубаний арахіс або тертий шоколад.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 100 мл води, 100 мл 10% вершків, 1 ст.л. арахісової пасти, по 1 ч. л. карамельного та шоколадного сиропів.
Приготування: Звари каву. Нагрій вершки та розмішай у них сиропи та арахісову пасту до розчинення. Збий все разом до піни і перелий у келих.
13. Медовий раф
Якщо в тебе занадто густий мед, розтопи його на водяній бані.
Тобі знадобиться: 40 мл еспресо, 1 ч.л. меду, 100 мл 10-15% вершків.
Приготування: Звари каву та розчини в ній мед. Нагрій вершки, змішай їх з еспресо і зби всі разом до піни. Перелийте готовий раф в чашку або келих.
14. Раф із урбечем
За бажання додай у такий раф ароматні прянощі до смаку.
Тобі знадобиться: 2 ст. урбеча, 1-2 ч. л. коричневого цукру, 120 мл еспресо, 150 мл 15% вершків.
Приготування: Звари каву та зби його в блендері з урбечем і цукром. Додай 100 мл гарячих вершків і знову збий. Розлий раф по келихах. Зби в піну гарячі вершки, що залишилися, і розлий зверху.
15. Мигдальний раф
Перед таким напоєм неможливо встояти!
Тобі знадобиться: 80 мл еспресо, 250 мл 10% вершків, 1-2 ч.л. мигдального сиропу або лікеру, 2 ч.л. ванільного цукру, 1 ч. л. мигдальних пелюсток.
Приготування: Зваріть еспресо будь-яким зручним способом. Нагрій вершки з мигдальним сиропом та ванільним цукром. Зби все разом до піни, перелий у келих і прикрась мигдальними пелюстками.
Джерело: dietcenter.com.ua