У всіх грибників у розпал сезону одна й та сама проблема – що робити з уловом? Частину грибів можна засушити або заморозити, але хочеться чогось цікавішого. Тоді на допомогу приходять різноманітні заготівлі на зиму. Лови рецепти з подосиновиків!
Зміст
1. Смажені подосиновики на зиму
Легкий і, мабуть, найуніверсальніший варіант заготівлі.
Тобі знадобиться: 1 кг подосиновиків, 1 цибулина, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Крупно наріж подосиновики, замочіть їх на 1 годину в холодній воді, промийте і відваріть ще протягом години. Дай грибам стекти і смажити до випаровування вологи в невеликій кількості олії.
Посолити і поперчити, а потім додати нарізану цибулю. Жар усі разом під кришкою до готовності цибулі. Щільно поклади заготовку в чисті сухі банки і простерилізуй їх 7-10 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.
2. Мариновані подосиновики з цибулею на зиму
Дивовижна заготівля, яка гідно прикрасить будь-яке гуляння, навіть святкове.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні
Тобі знадобиться: 1 кг подосиновиків, 1 цибулина, 1 л води, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 3 лаврові листки, 4 горошини запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 2 ст.л. олії, 50 мл оцту.
Приготування: Очисти, промий і наріж гриби. Відвар їх 20 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Окремо закип'ятити 1 літр води із сіллю, цукром та спеціями. Додай олію, виклади подосиновики і нарізану кільцями цибулю в цей розсіл, і проварити всі разом 15 хвилин. Влий оцет, проварити ще 5 хвилин і закатай заготівлю в стерилізовані банки.
3. Мариновані подосиновики без стерилізації на зиму
З таким рецептом подолає навіть той, хто готує гриби вперше.
Тобі знадобиться: 1 кг подосиновиків, 100 мл оцту, 500 мл води, 1 ст. солі, 1 ст. цукру, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. перцю горошком, 1 лавровий лист, 2 бутони гвоздики, 2 парасольки кропу.
Приготування: Очисти і крупно наріж гриби, ретельно промийте їх і відваріть 15 хвилин в киплячій солоній воді. Відкинь подосиновики на друшляк. Окремо закип'ятити 500 мл води з усіма спеціями, цукром та сіллю. Провари маринад 5 хвилин, виклади в нього подосиновики і влий оцет. Проварити всі разом ще 15 хвилин і закатай у підготовлені банки з кропом та часником на зиму.
Зараз читають:Секрети ідеального рису: як уникнути злипання?
4. Ікра з підсиновиків на зиму
Одна з найкращих грибних заготовок на всі випадки життя, тепер і з підсиновиків.
Тобі знадобиться: 1 кг подосиновиків, 2 моркви, 1 цибулина, 2 помідори, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. солі, спеції.
Приготування: Відвари очищені та нарізані подосиновики 30 хвилин у киплячій солоній воді. Очисти та пропусти помідори через м'ясорубку. Обсмаж цибулю з морквою до готовності і теж пропусти через м'ясорубку. Змішай все з томатами, всип сіль і спеції, і протушкуй грибну ікру 30-40 хвилин. Закатай її до стерилізованих банків.
5. Солоні підсиновики на зиму
Таку заготівлю потрібно пробувати щонайменше за місяць.
Тобі знадобиться: 1 кг подосиновиків, сіль, спеції до смаку.
Приготування: Промий гриби, залий їх солоною водою і залиш на 2 доби. Міняй розсіл 3 рази на день. Засип трохи солі в простерилізовані банки, виклади подосиновики шарами, пересипаючи ці шари сіллю та спеціями. Утрамбуй та залиш заготовку під гнітом при кімнатній температурі на 3 дні. Після чого закрий банки капроновими кришками і відправ у льох або холодильник.
6. Мариновані подосиновики без попереднього варіння
Цей рецепт додатково заощаджує час і сили, бо гриби варяться одразу в маринаді.
Тобі знадобиться: 1,5 кг подосиновиків, по 2 ст. солі та цукру, 1 л води, 3 ст.л. оцту, спеції за смаком.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів компоту з кавуна
Приготування: Очисти та наріж подосиновики. Закип'ятіть воду з цукром і сіллю, виклади гриби і провари 10 хвилин, знімаючи піну. Додай оцет та спеції для консервації до смаку. Вари ще 30-40 хвилин, помішуючи. Закатай подосиновики з маринадом у стерилізовані банки.
7. Заморожені підсиновики на зиму
Недостатньо просто кинути їх у морозилку, тут є нюанси.
Тобі знадобиться: 1 кг подосиновиків, сіль.
Приготування: Очисти, наріж і ретельно промий гриби. Відваріть їх у солоній воді 40-45 хвилин після кипіння, знімаючи піну. Промий підсиновики, дай їм обсохнути і розклади в контейнери або пакети. Відправте заготовку в морозильник.
8. Подосиновики з яблучним оцтом на зиму
Замість яблучного можна спробувати приготувати їх і з винним оцтом.
Тобі знадобиться: 2 кг подосиновиків, 1 л води, 100 мл яблучного оцту, 2 ст. солі, 3 ст. цукру, спеції.
Приготування: Очисти, наріж та відвари подосиновики в киплячій солоній воді 15-20 хвилин. Промий і відкинь гриби на друшляк. Закип'яти воду із сіллю, цукром та улюбленими спеціями для маринаду. Виклади подосиновики, провари всі разом 20 хвилин і влий оцет. Закатай гриби у стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua