20 десертів із груші, перед якими складно встояти

Солодкі та ароматні груші стануть чудовою основою для десертів – варто лише виявити трохи фантазії. І мова тут не тільки про випічку, а й про інші не менш цікаві варіанти. Смажені та запечені груші, морозиво, конфітюр, повидло, суфле, муси, пастила, мармелад – вибирай рецепт за смаком!

Зміст

  • 1. Запечені груші у духовці
  • 2. Конфітюр із груш
  • 3. Грушево-імбирне морозиво
  • 4. Грушевий сорбет із медом
  • 5. Груші у вині
  • 6. Грушевий мус із желатином
  • 7. Карамелізована груша на сковороді
  • 8. Груші з Дор Блю у духовці
  • 9. Вершкове морозиво з грушею та медом
  • 10. Грушеве суфле із желатином
  • 11. Білковий мус із грушею
  • 12. Грушевий крамбл
  • 13. Повидло із груші з апельсином
  • 14. Груші у клярі
  • 15. Грушова пастила
  • 16. Шоколадний мус із грушею на білому вині
  • 17. Грушевий мармелад
  • 18. Запечені груші з медом та горіхами
  • 19. Сирники з грушею
  • 20. Сирне суфле з грушею в духовці
  • 1. Запечені груші у духовці

    Найпростіший десерт із мінімумом підготовки.

    Тобі знадобиться: 3-4 груші, 20 г вершкового масла, кориця, мед, волоські горіхи.

    Приготування: Наріж груші на четвертинки, видали середини і виклади м'якоть у жароміцну форму. Посип корицею і рубаними горіхами, полів медом і додай зверху шматочки вершкового масла. Відправте на 25 хвилин в духовку при 180 градусах.

    2. Конфітюр із груш

    Закатай у стерилізовані банки або зберігай у холодильнику.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг груш, 800 г цукру, 1 лимон, 20 г агар-агару.

    Очисти і дрібно наріж груші , додай до них лимонний сік і цукор, перемішай. Залишити заготовку на 2 години, а потім довести до кипіння, зняти з вогню і залишити на добу. Розведи агар-агар у воді за інструкцією на упаковці, додай його до груш та знову доведи конфітюр до кипіння. Проварити його 1-2 хвилини і розлий по банкам.

    3. Грушево-імбирне морозиво

    Для рецепту буде потрібно імбирний сироп, але виходить дуже цікаво.

    Тобі знадобиться: 3 груші, 150 мл імбирного сиропу, 20 мл лимонного соку.

    Приготування: Очисти та подрібніть груші в пюре будь-яким зручним способом. Додай лимонний сік та імбирний сироп, і зби все разом до однорідності. Розлий по формах для ескімо і відправ морозиво в морозилку.

    4. Грушевий сорбет із медом

    Ще одна альтернатива класичному вершковому морозиві.

    Тобі знадобиться: 700 г груш, 100 мл грушевого соку, 100 г цукру, по 2 ст. лимонного соку та меду, 0,3 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. кориці.

    Приготування: Очисти та наріж стиглі груші. Відправ всі інгредієнти в блендер, збий до однорідності, виклади сорбет у форму і відправ в морозилку. Протягом перших 3 годин – збивай його кожні півгодини.

    5. Груші у вині

    При подачі прикрась їх збитими вершками, горіхами та м'ятою.

    Зараз читають:20 гарнірів до стейків, які припадуть до смаку кожному

    Тобі знадобиться: 4 груші, 400 мл червоного вина, 50 г цукру, 1 паличка кориці, 1 ст. крохмалю.

    Очисти груші від шкірки, залишивши черешок . Виклади їх у каструлю, залий вином, додай цукор з корицею і вари 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Виклади груші на тарілки, а у вино додай крохмаль і трохи увари до густини. Полів груші цим соусом.

    6. Грушевий мус із желатином

    За бажання, додай кілька щіпок ваніліну або кориці.

    Тобі знадобиться: 4 груші, 2 ст. желатину, 2 ст.л. коричневого цукру, 0,5 ч.л. соди та лимонної кислоти.

    Приготування: Очисти та наріж груші, блендером подрібни їх у пюре. Додай решту інгредієнтів, крім соди, зби ще раз і залиши заготовку на 10 хвилин, щоб желатин набух.

    Нагрійте заготівлю на слабкому вогні, але не до кипіння. Коли розчиниться цукор і желатин, зніми мус з вогню та міксером збий його до пишності. Всип соду, збивай ще близько 10 хвилин, розклади по формах і прибери мус у холодильник.

    7. Карамелізована груша на сковороді

    Елегантно та дуже витончено!

    Тобі знадобиться: 3 груші, 180 мл води, 125 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. лікеру.

    На сковороді на слабкому вогні розтопи цукор і прогрій його до золотистого відтінку, але не перемішуй. Додай вершкове масло|мастило| і перемішай до розчинення. Влий лікер і гарячу воду, знову перемішай і доведи до кипіння. Уваривай сироп 5-7 хвилин при слабкому кипінні, після чого виклади нарізані груші та провари ще близько 10 хвилин.

    8. Груші з Дор Блю у духовці

    Інший сир із білою чи блакитною пліснявою, на кшталт камамберу чи брі – теж підійде.

    Тобі знадобиться: 2 груші, 100 г сиру Дор Блю, 10 г чебрецю, 4 ст.л. меду, горіхи.

    Приготування: Розріж груші навпіл, виріж серединки і вклади замість них шматочки сиру Дор Блю. Полей груші медом, присип чебрецем і рубаними горіхами. Відправте ці заготовки на 15 хвилин в духовку при 180 градусах. Готово!

    9. Вершкове морозиво з грушею та медом

    Класичне морозиво на вершках та жовтках – смачно та ароматно.

    Тобі знадобиться: 3 груші, 200 мл 10% вершків, 200 мл 20% вершків, 3 ст.л. меду, 3 жовтки, 2 щіпки ваніліну, 1 щіпка солі, 1 ст.л. лимонного соку.

    Приготування: Розтопи цукор у сотейнику і проваріть його до стану бурштинової карамелі. Очисти і наріж груші, виклади їх у карамель і проварити ще 10 хвилин, помішуючи. Додай мед та перемішай.

    Міксером збий жовтки, ванілін та 2-3 ложки цукру добіла. Зніми сироп з вогню, влий 10% вершки, перемішай і додай жовтки.

    Проварити масу на слабкому вогні до перших бульбашок, помішуючи. Зніми з вогню, влий лимонний сік, вершки, що залишилися, додай сіль і блендером подрібни все до однорідності. Вилий заготовку в контейнер і відправь у морозилку. Перемішуйте морозиво 3-4 рази кожні 40 хвилин.

    Зараз читають:Опеньки на зиму: 15 швидких та смачних рецептів заготівель

    10. Грушеве суфле із желатином

    Ніжний вершковий десерт на основі жирного сиру.

    Тобі знадобиться: 250 г 9% сиру, 100 мл молока, 2 груші, 10 г желатину, 2 ч.л. цукру.

    Розведи желатин у невеликій кількості води , влий молоко і нагрій до розчинення желатину. Перетріть сир через сито, додай цукор і молочну заготовку, і зби все блендером. Всип нарізану грушу, розклади десерт по формах і прибери в холодильник.

    11. Білковий мус із грушею

    Для різноманітності пропонуємо додати одне яблуко до груш.

    Тобі знадобиться: 4 груші, 1 яблуко, 1 ч.л. лимонного соку, 0,5 ст. ванільної есенції, 30 г цукру, 1 яєчний білок, 15 г желатину, 2 щіпки соди.

    Приготування: Очисти та пюруй фрукти, додай до них цукор, ваніль, лимонний сік та желатин. Залишити на 15 хвилин і нагрівати пюре на слабкому вогні до розчинення желатину. Міксером збивай його до пишноти протягом 7-10 хвилин. Додай яєчний білок із содою і продовжуй збивати мус до пишної білої маси. Розклади його за формами і відправ у холодильник.

    12. Грушевий крамбл

    Цікавий і швидкий десерт, анітрохи не гірший від домашнього пирога.

    Тобі знадобиться: 3 груші, 80 г вершкового масла|мастила|, 60 г цукру, 100 г борошна, 40 г вівсяних пластівців, 0,5 ч.л. кориці.

    Наріж груші тонкими часточками , виклади у форму і присип корицею. Розітри холодну терту олію з борошном у крихту. Додай цукор та вівсяні пластівці, перемішай і засип груші цією крихтою. Випікай крамбл 35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    13. Повидло із груші з апельсином

    Додамо трохи пектину, щоб воно краще загустіло без виварювання.

    Тобі знадобиться: 900 г груш, 1 апельсин, 500 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 20 г пектину.

    Повністю очисти і дрібно наріж груші з апельсинами . Засип їх половиною цукру, залиш на півгодини і доведи до кипіння. Поступово додай цукор, що залишився, і провари повидло півгодини на слабкому вогні. Блендером подрібни заготовку до однорідності, додай пектин і лимонну кислоту, провари ще трохи і розлий повидло по стерилізованих банках.

    14. Груші у клярі

    Легка, але незвичайна ідея дешевого та швидкого десерту.

    Тобі знадобиться: 2 груші, 70 мл кефіру, 80 г борошна, 1 яйце, 20 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Очисти та наріж груші часточками. Віночком змішай інші інгредієнти в однорідний кляр. Вмочіть шматочки груші в цей кляр і обсмаж їх до рум'яності з усіх боків.

    15. Грушова пастила

    Корисна дієтична насолода без цукру та зайвих добавок, підійде навіть для ПП раціону.

    Тобі знадобиться: 1 кг груш.

    Очисти і наріж груші , протушкуй їх 10-15 хвилин на слабкому вогні до м'якості і подрібни блендером. Розлив пюре на пергамент тонким шаром і суші в сушарці або відкритій духовці при 80 градусах. Це триватиме 5-7 годин.

    Зараз читають:12 незрівнянних салатів з кабачків та помідорів на зиму.

    16. Шоколадний мус із грушею на білому вині

    Цей десерт сподобається навіть гурманам!

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 260 г цукру, 500 мл сметани, 1 ч.л. ванільного екстракту, 3 груші, 200 мл білого напівсухого вина, 300 г шоколадних крапель, 1 пучок м'яти, 1 щіпка солі.

    Приготування: Очисти та наріж груші, залий їх вином, додай м'яту та 100 г цукру. Доведи до кипіння, проварити 8-10 хвилин, а потім дістань грушу і дрібно її наріж. Розтопити шоколадні краплі на водяній бані.

    Блендером збий сметану, 80 г цукру та ванільний екстракт. Розділили білки та жовтки. Жовтки зби добіла ще з 80 г цукру, а білки з сіллю – зби до піків. Змішай жовтки, грушу, сметану та шоколад. Акуратно втрути білки, виклади десерт у формочки і прибери в холодильник.

    17. Грушевий мармелад

    Готовий мармелад добре застигає і не тане навіть без холодильника.

    Тобі знадобиться: 350 г груші, 120 г цукру, 10 г ванільного цукру, 7 г агар-агару, 150 мл води.

    Залий агар-агар 50 мл води на 20 хвилин. Очисти і тонко наріж груші, залий їх водою, що залишилася, відвари до м'якості і подрібни до однорідності. Всип обидва види цукру, перемішай, доведи пюре до кипіння і проварити 2 хвилини. Додай агар-агар і провари ще 5-7 хвилин на слабкому вогні. Вилий заготовку на застелену плівкою форму, дай мармеладу застигнути, а потім наріж.

    18. Запечені груші з медом та горіхами

    Таке просте та звичне поєднання інгредієнтів можна обіграти по-різному.

    Тобі знадобиться: 2 груші, 100 г волоських горіхів, 80 г меду, 1 ст. лимонного соку, 0,5 ч. л. кориці.

    Приготування: Розріж груші навпіл і виріж серединки. Збризкайте м'якоть лимонним соком, посип рубаними горіхами і корицею, і полів медом. Запікайте їх 25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    19. Сирники з грушею

    Ніжні сирні сирники, які особливо гарні з медом або сиропом.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 1 яйце, 2 груші, 1 ст. меду, 6 ст.л. борошна, 2 щіпки кориці.

    Очисти і дрібно наріж або натрі груші на тертці . Інші інгредієнти збий блендером, додай груші і перемішай. Сформуй та обсмаж сирники з двох боків на сковороді до рум'яності.

    20. Сирне суфле з грушею в духовці

    Не лише приємний десерт, а й чудовий сніданок вихідного дня.

    Тобі знадобиться: 1 груша, 15 г вершкового масла|мастила|, 120 г м'якого сиру, 2 ст.л. меду, 50 г сметани, 1 яйце.

    Приготування: Очисти, дрібно наріж і обсмаж грушу на вершковому маслі до золотистості. Виклади її у формочки. Блендер збив сир, яйце, мед і сметану. Зали груші цією заготівлею і відправь суфле на 25 хвилин в духовку при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *