10 найкращих рецептів огірків з морквяним бадиллям на зиму

Що із зимових заготовок може бути ще простіше та зрозуміліше, ніж консервовані огірки? І все-таки навіть їх можна приготувати десятками, а то й сотнями різних способів, бо кожна господиня має свої секрети. Наприклад, сьогодні підготували для тебе добірку з 10 рецептів найсмачніших огірків з морквяним бадиллям!

Зміст

  • 1. Огірки з морквяним бадиллям і оцтом
  • 2. Огірки з морквяним бадиллям у солодкому маринаді на зиму
  • 3. Огірки з помідорами та морквяним бадиллям на зиму
  • 4. Огірки з морквяним бадиллям і перцем чилі
  • 5. Огірки з морквяним бадиллям і селера на зиму
  • 6. Огірки з морквяним бадиллям зі стерилізацією
  • 7. Огірки з морквяним бадиллям і цибулею на зиму
  • 8. Огірки з морквяним бадиллям і томатним соусом на зиму
  • 9. Огірки з болгарським перцем і морквою на зиму
  • 10. Огірки з морквяним бадиллям без оцту
  • 1. Огірки з морквяним бадиллям і оцтом

    Найкраще дати огіркам настоятися хоча б 2 місяці.

    Тобі знадобиться: 500 г огірків, 500 мл води, 4 гілочки морквяного бадилля, 50 мл оцту, 1 ст.л. солі, 2 ст. цукру, спеції.

    Приготування: Вимочи огірки в холодній воді пару годин і виклади їх з морквяним бадиллям у підготовлену банку. Зали окропом, накрий кришкою і дай повністю охолонути.

    Після чого вили цю воду, залий все чистим окропом і ще раз дай охолонути. Знову вилий воду. Закип'ятити чисту воду для маринаду із сіллю, цукром та спеціями. Додай оцет, залий огірки та закатай їх на зиму.

    2. Огірки з морквяним бадиллям у солодкому маринаді на зиму

    Вибирай невеликі огірочки одного розміру та вимочи їх 2-3 години у крижаній воді.

    Зараз читають:15 рецептів найсмачнішого джему з ірги

    Тобі знадобиться: 1,8 кг огірків, 2 листки смородини, 4 гілочки морквяного бадилля, 30 г кропу, 15 г часнику, 30 г солі, 120 г цукру, 100 мл оцту, 1,5 л води.

    Приготування: Виклади в банки огірки, моркву, листя, кріп і часник. Залий їх окропом, дай охолонути під кришками і злий цю воду в каструлю. Додай сіль, цукор і оцет, доведи до кипіння, пару хвилин провари і зали огірки цим маринадом. Закатай банки кришками.

    3. Огірки з помідорами та морквяним бадиллям на зиму

    Ідеально підійдуть невеликі помідори, на кшталт коктейльних чи вершків.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 кг помідорів, по 8 листя смородини та вишні, 16 гілочок морквяного бадилля, 1 головка часнику, 1 ст.л. запашного перцю горошком, 2 л води, 2 ст. солі, 1/2 склянки цукру, 2 ст. оцту.

    Приготування: Розклади огірки, помідори, моркву, листя, запашний перець і часник по банках. Залий окропом і залиш на 10-15 хвилин під кришками. Злий цю воду, додай у неї цукор, сіль і оцет, знову закип'яти маринад і залий їм овочі. Закочуй їх на зиму.

    4. Огірки з морквяним бадиллям і перцем чилі

    Залежно від кількості перцю чилі – маринад буде гострішим або м'якшим.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 3 перці чилі, 1 пучок морквяного бадилля, 2 ст.л. солі, 4 ст. цукру, 5 ст. оцту.

    Розклади огірки, морквяне бадилля і шматочки перцю чилі по підготовлених банках. Залий їх окропом і залиш на півгодини під кришками. Злий цю воду, додай сіль і цукор, знову закип'яті і влий оцет. Залий огірки маринадом і закатай кришками.

    Зараз читають:15 незрівнянних рецептів фрикадельок у вершковому соусі

    5. Огірки з морквяним бадиллям і селера на зиму

    Оригінальна закуска, яку навіть не соромно поставити взимку на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 3 листи селери, 3 гілочки морквяного бадилля, 15 г часнику, 30 г солі, 60 г цукру, 100 мл оцту, 1,2 л води.

    Розклади в банки огірки, морквяне бадилля і листя селери з часником. Залий окропом і залиш на 30 хвилин під кришками. Після чого злий цю воду, додай цукор, сіль та оцет, і знову доведи до кипіння. Залий огірки одержаним маринадом і закатай їх на зиму.

    6. Огірки з морквяним бадиллям зі стерилізацією

    Відмінна технологія приготування, щоб огірки простояли весь сезон.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 80 г морквяного бадилля, 4 зубчики часнику, 10 горошин чорного перцю, 1 л води, 80 мл оцту, 3 ст.л. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Розклади в банки огірки, часник і чорний перець з морквою. Закип'яти воду з оцтом, цукром та сіллю. Залий огірки маринадом і простерилізуйте заготівлю ще 15-20 хвилин.

    7. Огірки з морквяним бадиллям і цибулею на зиму

    Для різноманітності пропонуємо нарізати огірки брусками або кружальцями.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 цибулини, 8 гілочок морквяного бадилля, 2 парасольки кропу, 4 зубчики часнику, 1 л води, 80 мл оцту, 3 ст.л. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Наріж огірки, тонко нашаткуй цибулю і розклади їх у чисті банки з морквяним бадиллям, кропом і часником. Залий окропом і залиш на 20 хвилин під кришками. Злий цю воду, додай цукор, сіль і оцет, знову закип'яти і залий назад. Закатай огірки кришками.

    8. Огірки з морквяним бадиллям і томатним соусом на зиму

    А щоб зробити їх більш пікантними, візьми соус чилі!

    Зараз читають:20 найкращих рецептів варення з брусниці

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 16 гілочок морквяного бадилля, 2 ст.л. солі, 1/2 склянки цукру, 3 ст. томатного соусу, 2 ст.л. оцту, 1,5 л води.

    Приготування: Виклади огірки та морквяне бадилля в підготовлені банки. Залий їх окропом і дай охолонути, а потім вилий цю воду. Закип'яти чисту воду з цукром, сіллю та томатним соусом. Влий оцет у маринад, залий їм огірки і заходи на зиму.

    9. Огірки з болгарським перцем і морквою на зиму

    Рекомендуємо вибрати яскравий червоний перець.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 800 г болгарського перцю, по 8 листя смородини, хрону та вишні, 8 парасольок кропу, 12 гілочок морквяного бадилля, 1 головка часнику, 2 л води, 2 ст.л. солі, 1/2 склянки цукру, 2 ст. оцту.

    Розклади по банкам огірки, крупно нарізаний болгарський перець, морквяне бадилля і всі добавки. Залий їх окропом і залиши на 15 хвилин під кришками. Злий цю воду в каструлю, додай до неї сіль, цукор і оцет, і знову закип'яти. Залий огірки отриманим маринадом і закатай кришками.

    10. Огірки з морквяним бадиллям без оцту

    Замість оцту тут як консервант використовується лимонна кислота.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 8 парасольок кропу, 12 гілочок морквяного бадилля, 1 головка часнику, 1,5 л води, 2 ч.л. лимонної кислоти, 2 ст. солі, 4 ст. цукру.

    Приготування: Розклади огірки, кріп, часник та морквяне бадилля по банках. Залий все окропом, дай охолонути під кришками і вилий цю воду. Закип'ятити чисту воду із сіллю та цукром. Додай туди лимонну кислоту, провари маринад 1 хвилину, залий їм огірки і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *