Прекрасний спосіб порадувати гурманів при мінімумі зусиль – запечений у духовці камамбер. Особливо, якщо одразу запекти його з багетом. Виходить гарна та вишукана закуска як для дружньої компанії, так і особливої вечері. Ми вибрали тобі 5 перевірених рецептів!
Зміст
1. Камамбер з багетом та часником у духовці
Легко, смачно та швидко – обов'язково спробуй.
Тобі знадобиться: 1 головка камамберу, 1 багет, 2 ст.л. оливкової олії, 2 зубчики часнику, сіль, італійські трави.
Зроби невеликі надрізи на камамбері і вклади туди тонкі скибочки часнику . Виклади сир на пергамент, а довкола розклади скибочки багету. Збризкати все оливковою олією, посолити і посипати італійськими травами. Запікай камамбер 12-14 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:12 найкращих рецептів варення-п'ятихвилинки з чорниці
2. Камамбер з багетом та помідорами чері в духовці
Гарантовано стане твоїм кулінарним фаворитом!
Тобі знадобиться: 1 головка камамберу, 1 багет, 250 г помідорів чері, 1/2 головки часнику, 2 ст.л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець, сушений орегано.
Зроби надрізи на камамбері і виклади його на пергамент . Навколо розклади скибочки багету, помідори та часточки часнику. Збризкати все маслом, приправ і запікайте 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Камамбер з багетом та беконом у духовці
Такий ніжний та смачний камамбер підійде навіть на сніданок.
Тобі знадобиться: 1 головка камамберу, 1 багет, 100 г бекону, 1 ст.л. оливкової олії, сіль, паприка, ароматні трави.
Зроби надрізи на камамбері і загорни його в тонкі слайси бекону . Виклади сир на пергамент і додай скибочки багету з усіх боків. Збризкати все маслом, посоліть і приправ. Запікай приблизно 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Лосось у вершковому соусі: 15 рецептів, з якими впорається будь-яка господиня
4. Камамбер з багетом та медом у духовці
Для аромату посип все подрібненим чебрецем або розмарином.
Тобі знадобиться: 1 головка камамберу, 1 багет, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. меду, 1 жменю волоських горіхів.
Зроби надрізи на головці камамбера і виклади його на пергамент . Навколо розклади скибочки багету, збризкати все оливковою олією і готуй 12 хвилин у духовці при 180 градусах. Після чого полів запечений камамбер медом, посип рубаними волоськими горіхами і подавай до столу.
5. Камамбер із брускеттами в духовці
Цікавіший рецепт з того ж стандартного набору інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 головка камамберу, 1 багет, 2 помідори, 50 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, 3 гілочки зелені, сіль, прованські трави, оливкова олія.
Зроби надрізи на камамбері і виклади його на пергамент . Змішай м'яке вершкове масло, подрібнений часник і зелень, і змасти скибочки багету цією намазкою. Зверху додай по часточці помідора, розклади брускетти навколо камамбера, збризкайте оливковою олією і посип прованськими травами. Запікайте 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua