20 простих рецептів джему з полуниці

Не кожна господиня вміє готувати ідеальний джем із полуниці – ягоди часто переварені, та й із кількістю цукру складно вгадати. Тому набагато зручніше користуватися перевіреними рецептами. І в цій статті ми зібрали цілих 20 таких! Берись за будь-який, результати будуть ідеальними!

Зміст

  • 1. Джем із полуниці з лимонною кислотою
  • 2. Джем із полуниці з желатином
  • 3. Джем із полуниці через м'ясорубку
  • 4. Джем із полуниці з медом
  • 5. Полуничний джем з ваніллю
  • 6. Полуничний джем без цукру
  • 7. Полуничний джем з агар-агаром
  • 8. Густий джем із полуниці
  • 9. Джем із полуниці з крохмалем
  • 10. Джем із полуниці з коньяком та лимонною цедрою
  • 11. Джем із полуниці за 5 хвилин
  • 12. Полуничний джем без варіння
  • 13. Полуничний джем з імбиром та анісом
  • 14. Полуничний джем із лавандою
  • 15. Джем із полуниці з насінням чиа
  • 16. Полуничний джем з лимоном
  • 17. Джем із полуниці та червоної смородини
  • 18. Джем із полуниці з базиліком та м'ятою
  • 19. Полуничний джем з чайною трояндою
  • 20. Джем із полуниці та персиків
  • 1. Джем із полуниці з лимонною кислотою

    Охолоджені банки протріть мокрим рушником, щоб видалити залишки джему.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Полуницю промий, подрібни в блендері, додай цукор і провари 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню та залиш на 1,5-2 години. Додай лимонну кислоту, прокип'ятіть ще 5 хвилин і розкладіть у підготовлені банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай теплою ковдрою.

    2. Джем із полуниці з желатином

    Найсмачніший джем виходить із домашньої полуниці.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 20 г желатину, 120 мл води, 1 кг цукру.

    Приготування: Полуницю перебери, виклади на друшляк і промий. Желатин залий водою і залиши набухати на 10 хвилин. Подрібни полуницю в блендері, протрій через сито і змішай з цукром. Проварити 10 хвилин, зніми з вогню і злегка остуди. Додай желатинову заготівлю, перемішай, розклади полуничний джем у банки і закатай.

    3. Джем із полуниці через м'ясорубку

    Незрілу полуницю виклади на сонці, через пару годин вона «дійде».

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Полуницю перебери, промий і пропусти через м'ясорубку. Додай половину цукру, перемішай і проварити 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню та прибери убік на 2-3 години. Всип цукор, що залишився, прокип'яті ще 5 хвилин, розклади в підготовлену тару і закатай.

    4. Джем із полуниці з медом

    Зацукрований мед попередньо розтопи на водяній бані.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 1 кг меду, 1 склянка води.

    Зараз читають:15 рецептів тарталеток із червоною рибою, які порадують своїм смаком

    Приготування: Полуницю подрібни в блендері і протріть через сито. Влий воду і проварити 10 хвилин. Застуди, додай мед, перемішай і розкладіть у чисті сухі банки. Щільно закрий кришками та прибери на зберігання у темне прохолодне місце.

    5. Полуничний джем з ваніллю

    Із зазначеною кількістю цукру джем виходить досить солодким.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 600 г цукру, ванілін на кінчику ножа.

    Приготування: Полуницю пропусти через м'ясорубку, протрій через сито, а потім змішай з цукром і ваніліном. Проварити двічі по 5 хвилин, роблячи перерву на 1,5-2 години. Гарячий джем виклади в стерилізовані банки і закочуй.

    6. Полуничний джем без цукру

    Дієтичний варіант популярної заготівлі.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 25 г пектину, 2 ст.л. лимонного соку, 50 мл кип'яченої води.

    Приготування: Полуницю пропусти через м'ясорубку, а потім протріть через сито, щоб позбутися насіння. Проварити 10 хвилин і прибери убік остигати. Додай лимонний сік, прокип'ятіть 2 хвилини і зніміть з вогню. Змішай пектин з водою і влий у джем. Прогрій 2-3 хвилини, не доводячи до кипіння, розклади в чисті сухі банки і закатай.

    7. Полуничний джем з агар-агаром

    З таким загусником маса елується дуже швидко!

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 кг цукру, 1 ст.л. агар-агару.

    Приготування: Полуницю промий, подрібни в блендері, виклади в каструлю і доведи до кипіння. Додай вершкове масло|мастило|, половину цукру і провари 5 хвилин|мінути|. Зніми каструлю з вогню і прибери убік остигати. Цукор, що залишився, змішай з агар-агаром і всип у полуничну заготовку. Прокип'яті 5 хвилин, розкладіть у підготовлену тару і заходьте.

    8. Густий джем із полуниці

    Не відходь далеко від плити, киплячий джем треба часто помішувати.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 1,5 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Приготування: Полуницю підготуй, наріж невеликими шматочками і помісти в каструлю. Засип цукром і прибери убік на 2-3 години. Потім на повільному вогні проварити 15 хвилин, додай лимонну кислоту, провари ще 3-5 хвилин і розклади в підготовлені банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай теплою ковдрою.

    9. Джем із полуниці з крохмалем

    Рекомендуємо використовувати кукурудзяний крохмаль, оскільки він має нейтральний смак і аромат.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 2 ст. кукурудзяного крохмалю, 2 кг цукру, 100 мл кип'яченої води.

    Приготування: Полуницю перебери, промий і склади в каструлю. Засип цукром і прибери убік на 2-3 години. Проварити заготовку 10 хвилин, а потім остудити при кімнатній температурі. Постав каструлю на вогонь і прокип'ятити ще 5 хвилин. Крохмаль змішай з водою і влий тонким струмком в киплячий джем. Вимкни вогонь, розклади в підготовлені банки і закатай.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів компоту з винограду на зиму

    10. Джем із полуниці з коньяком та лимонною цедрою

    Найкраще готувати з ягід, які були зібрані нещодавно.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 2 кг цукру, 3 ст. коньяку, 1 ч.л. цедри лимона.

    Ягоди полуниці перебери , промий і виклади в каструлю. Засип цукром і залиште на 2-3 години, щоб полуниця дала сік. Проварити 10 хвилин, зніми з вогню і прибери убік остигати. Додай коньяк, лимонну цедру та прокип'яті ще 5 хвилин. Наповни гарячим джемом підготовлені банки, закатай і переверни вгору дном.

    11. Джем із полуниці за 5 хвилин

    Банки простерилізуй та висуши заздалегідь.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 800 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Ягоди підготуй, подрібни в блендері і протріть через сито. Додай цукор, перемішай і на повільному вогні доведи до кипіння. Всип лимонну кислоту, проварити 5 хвилин, розклади в чисті сухі банки і закатай.

    12. Полуничний джем без варіння

    Сире варення зберігає більше корисних речовин.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 2 кг цукру.

    Приготування: Полуницю перебери, промий і ретельно висуши. Подрібни ягоди в блендері, додай цукор і добре перемішай. Розклади джем у підготовлену тару, присип шаром цукру і щільно закрий кришками. Постав банки на зберігання в холодильник.

    13. Полуничний джем з імбиром та анісом

    Пряний аромат анісу гармонійно поєднується з полуницею.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 1 ч.л. тертого кореня імбиру, 0,5 ч. л. меленого анісу, 1 кг цукру.

    Приготування: Полуницю пропусти через м'ясорубку, змішай з цукром і провари 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню та прибери убік на 1,5-2 години. На повільному вогні доведи до кипіння, додай імбир, мелений аніс і прокип'ятіть ще 4-5 хвилин. Наповни гарячим джемом підготовлену тару і закатай.

    14. Полуничний джем із лавандою

    Квіти лаванди можуть бути сухими чи свіжими.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 1/2 склянки квіток лаванди, 1 кг цукру, 300 мл води.

    Приготування: Полуницю подрібни, помісти в каструлю з товстим дном, засип цукром і прибери убік на 2-3 години. Закип'яти воду, всип квіти лаванди і проварити 5 хвилин. Зніми з вогню, остуди, а потім проціди. Постав полуничну заготовку на повільний вогонь, додай лавандову воду і вари 10 хвилин. Розклади джем по банках, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    15. Джем із полуниці з насінням чиа

    Суперкорисна заготовка для прихильників здорового харчування.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 3 ст. насіння чіа, 200 мл рідкого меду, 3 ст.л. лимонного соку.

    Зараз читають:25 відмінних маринадів для качки

    Приготування: Полуницю промою, добре обсуши і подрібни в блендері. Додай насіння чіа, мед та лимонний сік. Перемішати і залишити на 15-20 хвилин. Перемішай ще раз, розклади в чисті сухі банки, щільно закрий кришками і постав у холодильник.

    16. Полуничний джем з лимоном

    Для варіння використовуй широку каструлю чи таз.

    Тобі знадобиться: 5 кг полуниць, 1 кг лимонів, 3 кг цукру.

    Приготування: Полуницю перебери та промою під проточною водою. Лимони ошпарити окропом і очисти від шкірки. Пропусти обидві заготовки через м'ясорубку і змішай із цукром. Проварити двічі по 5 хвилин, роблячи перерву на 1,5-2 години. Розклади в підготовлені банки, закатай і переверни вгору дном.

    17. Джем із полуниці та червоної смородини

    Співвідношення ягід можна змінювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг порічки, 2 кг цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа.

    ягоди полуниці подрібни в блендері або пропусти через м'ясорубку. Отриману масу змішай з|із| цукровим піском і провари 10 хвилин|мінути|. Зніми з вогню і прибери на 2 години остигати. Всип лимонну кислоту, прокип'ятити 2-3 хвилини і закатай.

    18. Джем із полуниці з базиліком та м'ятою

    Оригінальний рецепт джему для любителів кулінарних експериментів.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 5 гілочок базиліка, 3 гілочки м'яти, 800 г цукру.

    Приготування: Полуницю перебери і промий, великі ягоди – наріж. Помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 2-3 години. Постав на повільний вогонь і проварити 15 хвилин. З гілочок базиліка і м'яти зірву листочки, подрібни в блендері. Всип ароматну заготовку в каструлю з полуницею і провари ще 5 хвилин. Гарячий джем виклади в стерилізовані банки і закочуй.

    19. Полуничний джем з чайною трояндою

    Корисна заготовка із чарівним ароматом!

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 жменю пелюсток чайної троянди, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Полуницю та пелюстки троянди засип цукром і залиш на 2-3 години. Проварити 5 хвилин і прибери остигати. Знову постав каструлю на вогонь, додай лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Розклади джем у стерилізовані банки і закатай.

    20. Джем із полуниці та персиків

    Якщо є час, зніміть з персиків шкірку.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 1 кг персиків, 1,5 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Персики очисти від кісточок, подрібни і помісти в каструлю. Додай нарізану полуницю, цукор і залиш на 3 години за кімнатної температури. Проварити двічі по 5 хвилин, роблячи перерву на 2 години. Під час останнього варіння додай лимонну кислоту. Наповни джемом підготовлені банки, закатай і укутай теплою ковдрою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *