Цей італійський аперитив вже давно досить популярний у всьому світі і дуже відомий своїм оригінальним цитрусово-трав'яним смаком. Сьогодні ми розповімо – з чим п'ють Апероль і яку закуску для нього вибрати!
Зміст
Як правильно пити Апероль
Найчастіше Апероль використовують при приготуванні різних коктейлів, але в чистому вигляді його можна подати в охолоджених чарках для лікеру. Ідеальна температура становить 12-14 градусів і випити все потрібно за кілька ковтків. Якщо хочеться трохи розбавити насолоду і розтягнути задоволення, тоді можна неспішно пити Апероль із льодом із келихів для віскі.
Чим можна закушувати Апероль
В основному, коктейлі з Аперолем не закушують, тому що у них слабка міцність та м'який смак, а ось при вживанні у чистому вигляді – можна і закусити. І сюди найкраще підійдуть класичні італійські закуски. Але пам'ятай, не варто поєднувати Апероль із червоним м'ясом, гострими та гарячими стравами!
Зараз читають:12 найкращих рецептів курячої грудки в аерогрилі
Цитруси
Найпростіший і очевидніший варіант закуски – часточка апельсина або мандарину. Їх також можна використовувати для прикраси келихів.
Риба
Це сьомга чи форель у різних видах. Наприклад: у вигляді нарізки, на брускеттах чи бутербродах. Також добре підійде тунець, солона тріска та навіть сардини.
М'ясна нарізка
Шинка, прошутто або інші варіанти м'ясної нарізки стануть універсальною закускою до чистого та нерозбавленого Апероля. Також для більшої різноманітності можна додати ще в'ялені помідори та трюфелі.
Птах
Ніжне біле м'ясо гармонійно поєднується з яскравим Аперолем. Якщо тобі потрібна більш ґрунтовна та ситна закуска – це гарний варіант.
Капрезе
Італійський аперитив зі справжньою італійською закускою. Легке і свіже перекушування з помідорів, моцарели, базиліка та ароматної заправки. Що може бути кращим?
З чим можна змішувати Апероль
Через те, що у Апероля такий насичений смак і велика кількість цукру у складі, його часто хочеться змішати з чимось менш солодким. Саме тому він є важливим інгредієнтом для приготування різноманітних лонгів!
Зараз читають:12 чудових десертів з кавуном для цього літа
Содова
Найпростіший спосіб зробити напій менш нудотним, але при цьому зберегти його смак. А якщо разом із содовою також додати трохи льоду та просік – вийде класичний Апероль Шприц.
Тонік
Тонік з його легкою гіркуватістю також чудово розбавить смак Апероля. Сюди теж можна додати просік, кілька кубиків льоду і часточку апельсина для краси.
Соки та морси
Найкраще Апероль поєднується з цитрусовими соками – апельсиновим та грейпфрутовим. А ще підійдуть ягідні соки або морси з гіркуватістю – наприклад, журавлинний.
Шампанське
Традиційно це Просекко Фрізанте, але підійдуть інші види. Якщо не додавати содову, мінералку або тонік, тоді в тебе вийде міцніша версія Апероля. Просто влий інгредієнти по черзі в келих із льодом і перемішай готовий коктейль за допомогою барної ложки.
Джин чи горілка
Міцний алкоголь із нейтральним смаком допоможе підвищити міцність коктейлів. Рекомендована пропорція: 2 частини Апероля на 1 частину джину чи горілки. А з Апероля, джину, лимонного соку, сиропу та яєчного білка вийде дивовижний сауер із пінкою.
Зараз читають:10 простих та корисних рецептів замороженого чаю
Біле вино
Найкраще брати сухе біле вино, тому що його висока кислотність збалансує насолоду Апероля. Хороший варіант для тих, кому не подобаються газовані напої у коктейлях.
Імбирний ель
Популярна в Америці суміш із оригінальними пряними нотками. Як і інші, цей коктейль подається охолодженим. Збивати нічого не потрібно – достатньо лише перемішати.
Вермут
Апероль з вермутом часто використовують у змішаних коктейлях. В основному це солодкий червоний вермут. Відмінний приклад – Апероль Негроні з джином.
Лікери та біттери
Найчастіше це Амаро ще один популярний італійський лікер на основі трав. Але також підійдуть інші цитрусові чи трав'яні біттери. З Аперолем їх змішують у коктейлях для ще більш складного та багатокомпонентного смаку.
Міцний алкоголь
З міцного алкоголю в коктейлях з Аперолем зазвичай використовується білий або темний ром, бурбон, Егермейстер та Бехеровка. Рідше – золота текіла та мескаль.
Джерело: dietcenter.com.ua