12 шикарних рецептів желе з вишні з желатином

Найпростіший і найзручніший спосіб приготувати домашнє желе з вишні – звичайний желатин. Він швидко густіє в будь-яких умовах і не завдає жодного клопоту. Є навіть різні рецепти та варіанти, найкращі з яких ми вже зібрали для тебе у цій добірці!

Зміст

  • 1. Желе із вишні з желатином – класичний рецепт
  • 2. Вишня у желе з желатином на зиму
  • 3. Желе з вишні з желатином на зиму
  • 4. Желе із замороженої вишні з желатином
  • 5. Желе з вишні з желатином без цукру
  • 6. Желе з вишні з желатином без варіння
  • 7. Желе з вишні з желатином та лимоном
  • 8. Желе з вишні та червоної смородини з желатином
  • 9. Желе з вишні з желатином та лимонною кислотою
  • 10. Желе-п'ятихвилинка з вишні з желатином
  • 11. Желе із вишневого соку з желатином
  • 12. Желе з вишні та сиру з желатином
  • 1. Желе із вишні з желатином – класичний рецепт

    Таке желе можна заливати в маленькі фігурні форми – буде дуже красиво.

    Тобі знадобиться: 700 г вишні, 150 г цукру, 12 г желатину.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, подрібни ягоду блендером і змішай з цукром. Желатин розведи у воді за інструкцією. Змішай з частиною вишневого пюре і потім з'єднай з рештою маси. Прогрій заготовку до розчинення желатину та розлий по формах. Забери желе застигати в холодильник.

    2. Вишня у желе з желатином на зиму

    Цікавий рецепт цілих ягід у желейному варенні.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 700 г цукру, 100 мл води, 25 г желатину.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, засип ягоду цукром і залиш на ніч. Розведи желатин у воді. Доведи вишню до кипіння, провари 10 хвилин, влий желатин, перемішай і зніми з вогню. Закатай желе у стерильні банки.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів млинців на кефірі

    3. Желе з вишні з желатином на зиму

    Інший варіант зимової заготівлі – цього разу однорідне желе.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг вишні, 1 кг цукру, 2 ст. желатину.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і подрібни ягоду блендером. Додай желатин та цукор, перемішай, залиш на півгодини і знову перемішай. Доведи масу до кипіння, зніми з вогню і закатай у стерильні банки.

    4. Желе із замороженої вишні з желатином

    Це желе добре йде окремо чи, наприклад, торт.

    Тобі знадобиться: 200 г замороженої вишні, 50 г цукру, 20 г желатину, по 1 щіпці ваніліну та кориці, 500 мл води.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Водою, що залишилася, залий вишню, додай спеції і цукор, доведи до кипіння і зніми з вогню. Дай заготовці настоятися 15-20 хвилин і процідити. Змішай вишневий сироп з желатином, розлий по формах і прибери желе в холодильник.

    5. Желе з вишні з желатином без цукру

    Низькокалорійне та дієтичне желе, яке стане чудовим домашнім десертом.

    Тобі знадобиться: 300 г вишні, 300 мл води, 12 г желатину.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, залий ягоди водою, проварити до м'якості і перетріть через сито. Дай ягідному соку охолонути, відлий трохи і розчини в ньому желатин за інструкцією. Змішай з заготівлею, доведи масу до кипіння помішуючи, і розлий по формах або закатай в стерильні банки.

    6. Желе з вишні з желатином без варіння

    Якщо закочуватимеш желе в банки – тоді зберігай його в холодильнику.

    Зараз читають:20 пирогів з малиною, які зможе приготувати кожен

    Тобі знадобиться: 500 г вишні без кісточок, 150 г цукру, 12 г желатину.

    Розведи желатин у воді. Подрібни вишню блендером, додай цукор і знову збий. Додай желатин і ретельно перемішай до розчинення. Розлий заготовку за формами або стерильними банками.

    7. Желе з вишні з желатином та лимоном

    А таке желе чудово простоїть у шафі всю зиму!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг вишні, 1 кг цукру, 1 лимон, 2 ст. желатину.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і подрібни ягоду блендером. Обдай лимон окропом, теж видали кісточки і подрібни в блендері з цедрою. Додайте цукор і проваріть заготовку 10 хвилин після кипіння. Розведи желатин у воді за інструкцією, влий у заготовку та перемішай. Розлий желе по стерильним банкам.

    8. Желе з вишні та червоної смородини з желатином

    Заздалегідь видали з вишні кісточки та обірві смородину з гілочок.

    Тобі знадобиться: 700 г смородини, 700 г вишні, 1 кг цукру, 2 ст.л. желатину.

    Змішай червону смородину і вишню, протушкуй 7-10 хвилин і перетрій через сито. Додай цукор і знову доведи до кипіння. Розчини желатин у воді, влий у заготовку, перемішай до однорідності та розлий желе по стерильним банкам.

    9. Желе з вишні з желатином та лимонною кислотою

    Лимонна кислота допомагає продовжити термін зберігання заготівлі.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 кг цукру, 40 г желатину, 100 мл води, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, засип її цукром і залиш на ніч. Доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Розведи желатин у воді та додай до вишні. Додай лимонну кислоту, перемішай все до розчинення і закатай у стерильні банки.

    Зараз читають:12 дивовижних рецептів пастили із чорної смородини

    10. Желе-п'ятихвилинка з вишні з желатином

    Цей рецепт хороший на зиму – желе буде дуже смачним, насиченим та ароматним.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг вишні, 1 кг цукру, 25 г желатину.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, засип її цукром і залиш на ніч. Доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. А потім повтори попередній крок. Розведи желатин у воді за інструкцією. Провари заготівлю ще 5 хвилин, влий желатин, перемішай, зніми з вогню і розлий по стерильним банкам.

    11. Желе із вишневого соку з желатином

    Сік потрібен свіжий і домашній, так що спочатку відіжміть його будь-яким зручним способом.

    Тобі знадобиться: 300 мл вишневого соку, 3 ст. цукру, 7 г желатину.

    Приготування: Доведи вишневий сік із цукром до кипіння та зніми з вогню. Дай йому трохи охолонути, додай желатин, залиш на 5-7 хвилин і потім ще раз нагрій до розчинення. Розлий по формах і прибери желе застигати в холодильник.

    12. Желе з вишні та сиру з желатином

    Такий десерт можна подати навіть у свято. А ще він стане чудовим сніданком!

    Тобі знадобиться: 300 г вишні без кісточок, 400 г сиру, 1 склянка цукру, 250 мл сметани, 1,5 склянки молока, 30 г желатину.

    Розведи желатин в молоці за інструкцією. Збий блендером сир зі сметаною, додай молоко і знову збий. Окремо збий вишню з цукром, з'єднай усі інгредієнти та збий ще раз. Розлий заготовку за формами та відправь у холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *